Šta je novo?

4870x2 ili GTX295 dosta je vise...

Leon4

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2008
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D 5.2GHz
Matična ploča
ASUS ROG Strix X870-F GAMING
RAM
Kingston Fury Beast RGB 32GB 6400Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4090 TUF OC 24GB
Storage
SAMSUNG 980 PRO M.2 2TB - Kingston A2000 M.2 1TB
PSU
Corsair RM1000X
Kućište
ASUS ROG Strix Helios GX601
Monitor
Samsung Odyssey G8 34'' OLED 175Hz
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hej, ja planirao,da uzmem novi GPU. odlučio ATI Radeon HD 4870 x2. Ali neke recenzije u google kaze da GTX 295 je daleko bolji od ATI4870 x2. Zato želim da mi preporucite GPU koji bih trebao uzeti.
The ATI ima memoriju od 2GB (2x1024)
Ali GTX 295 ima samo 1792MB.

Molimo vrijedan odgovora???
P.S dosta seckanja...:)

Trenutno najbolje reshenje dok ne izadju nove zveri od grafichkih pochetkom sledece godine je GTX260 216. Iako GTX275 izgleda jako primamljivo, skuplji je tachno toliko koliko ubrzanja daje i dosta vishe se greje. Nema smisla sada investirati u njega.

e ljudi dosao je komp ali odmah se javljaju problemi...
instalirao sam cod2 i hteo malo sa frendovima na server sve sam podigao na max ali ne mogu dobiti vise od 30 fps stalno varira 30-31 pa sam posle toga sve spustio na minimum ali opet isto
pokusao sam i dr burnout paradise isto se desava neznam do cega je nov je komp"valjda nije tolika truba da ne moze cod2 na 60" pomoc..............

imal i ko ideju sta moze bit...samo 30 fps na cod-u zar nije smijesno pa vise je moja stara x1950 pro agp postigla fps-ova

posto sam novi na nvidiji ali opet sam uspio naci iskljucio sam v-sync moguvam reci da sad leti cod2 preko 200fps
dali mogu oc ovu grafu posto je core 216 "superclocked" znaci dali je jos spremna za oc...
jedva cekam mafi-u warfare2 da vidim kako ce njih srediti...zadovoljan sam od ove moje gtx 260 nista bolje ne treba cak u crysis-u je postigla vise fps-ova nego GTX 280 FTW
hvala vam puno:wave::wave::wave:

Poslednja izmena:
posto sam novi na nvidiji ali opet sam uspio naci iskljucio sam v-sync moguvam reci da sad leti cod2 preko 200fps
dali mogu oc ovu grafu posto je core 216 "superclocked" znaci dali je jos spremna za oc...
jedva cekam mafi-u warfare2 da vidim kako ce njih srediti...zadovoljan sam od ove moje gtx 260 nista bolje ne treba cak u crysis-u je postigla vise fps-ova nego GTX 280 FTW
hvala vam puno:wave::wave::wave:

Teze malo :)
To je vjerovatno vec overk. verzija, ali vidi dokle ide. Mozda te iznenadi!

Ma dajte ljudi, otkad je to fabricki overklok nategnut :smash:.
Mogao bi da kaze na koliko mu radi gpu/memorija, ali sam 100% siguran da to moze jos.
Mada, i nema sad neke potrebe, dobice jedva 2-3 frejma u najzahtevnijim igrama.

Poslednja izmena:
core clock 626 shader clock 1350 memory clock 2106 i naravno stream processors 216
ddr3 896 mislio sam da je raspolozena grafa da se jos oc a sto kaze i peja ne treba mi ali nako pitam nisam jos mislio da to radim dok ne dode kriza.

Nazad
Vrh Dno