Šta je novo?

4870 i fan ctrl?

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Pozdrav, imam nekoliko pitanja. Prvo slika:
Untitled-18.jpg

Kao sto vidite na leru mi fan na grafickoj radi 3-5%
Kad stavim na 100% ne desava se nista. Probao sam i sa rivom ali nista.
Oc-ovo sam je malopre 790/985 ali mi je puko u Gta posle 5-6 min, ne povecava brzinu ventilatora. Moje pitanje nije vezano za overclock. Zanima me kako da namestim tj da upravljam ventilatorom?
Inace sa nekim programom sam menjao brzinu coolera za procesor (stock cooler), ali ovo za graficku mi nikako ne ide.
Graficka je Gigabajt od 1024 mb i 9.4 ccc

Mozda ta kartica nema kontrolu obrtaja, a automatika je u kvaru, nemam drugih ideja.
Negde sam citao u temi vezanoj za 4670, isto gigabyte, coveku su iz support-a rekli da ne moze da kontrolise obrtaje. Moguce je da ni ova 4870 isto nema kontrolu obrtaja.

A sto ne pokusas iz Riva Tunera

Pa kaže čovek da je probao.
Koji ti je tačno model karte?

Mislim da sam napisao koja je grafika, u naslovu 4870 i dole na kraju posta 1 gb. Ne znam sta jos treba da napisem o modelu?....
Da da googlao sam i zalman je. Evo slika graficke:
gigabyte-radeon-hd-4870.jpg

A ne znam na koje pinove mislis ako su oni koji se "bodu" u napajanje onda 2x 6pin.
Ako je na kartici onaj Zalman sa 2 pina od kontrole obrtaja nema ništa 🙁 .

A sto ne mogu da imam kontrolu obrtaja?

Poslednja izmena:
Vidiš da ti iz kulera idu samo dve žice, napon i masa, a za kontrolu trebaju bar tri jer PWM regulator mora da ima povratnu informaciju ili 4 za regulaciju u samom ventilatoru. Usrane Gigabyte kartice nemaju ni PWM regulator na sebi, tako da zalman stalno radi na 100% zato je na mnogim karticama i bučan. Što se OC-a tiče Zalman koji imaš je sasvim solidan.

Pa meni ne radi uopste na 100%. Malte ne je necujna (koliko je to moguce). Tisa je od moje prethodne 8600 gts, i to doooosta, sad cujem cak i kuler za proc.
Dobro, sad znam da ne mogu da kontrolisem i to mu je sto mu je 🙂
A mislim da ne menja uopste obrtaje. Mada ne opterecujem je igram slabo zahtevne igrice.

Nazad
Vrh Dno