Šta je novo?

4870, GTX260 ili nesto trece?

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Prodao sam svoju 8800GT i sada sam u dilemi sta za zamjenu...?
Kao prvo, budzet mi je oko 130e, mogao bih se mozda protegnuti i malo vise, ali to je orjentaciono.
Drugo, vise sam na strani nvidie, prema tome, najvise bih volio kada bih nasao gtx260, ali novu za toliko para tesko da cu naci + na to sto sam iz BiH, gdje je sve bar za 10% skuplje.
Dali da trazim i gdje ovu 260-ku ili da razmislim i o drugim opcijama tipa Ati 4870, ili se moze naci nesto trece/bolje?
Isao bih na polovno po mogucnosti sa garancijom, a bilo bi idealno kada bih nasao vlasnika koji je voljan poslati to nekom od krirskih sluzbi.
Da se ovo ne svede na oglas, molio bih za savjet za kupovinu i vidjeh da postoje 2 razlicite verzija 260-ke ("jaca" i "slabija"), kolika je stvarna razlika u modelima sto se tice i cijene i peroformansi?
Hvala u napred!:wave:

Izbor izmedju nvidie i ati-ja je stvar sklonosti. 4870 je znatno brža karta od GTX 260. U malim oglasima ovde na forumu sam video dosta polovnih 4870-ca za 100-ak eura sa garancijom.

Možda je bolja kupovina 5750 ili 5770 koje takođe možeš nači na oglasima za 100-130 eura sa praktčno 2-3 godine garancije.

Poslednja izmena:
4870 sa 1g memorije je nesto brzi od gtx 260, dok sa 4870 sa 512 je nesto sporiji, prakticno su tu negde po performansama, sta god da izabere, nece pogresiti.Mada najbojle od svega je uzeti novu 5770.

Hvala svima na pomoci i savjetima, ali moja, uslovno receno, tvrdoglavost me vuce vise na stranu nvidie, pa bih najmirniji bio kada bih nasao neku polovnu 260-ku sa garancijom.
Sto se tice 5770, puno bi mi bilo da idem na novu, a nisam za polovnu, ne znam zasto... Ako bih vec isao na nesto iz Ati-ja iz 5xxx serije i dx11, uzeo bih nesto dosta ozbiljnije sto bi moglo u potpunosti izgurati detalje na dx11.
Pomalo mi je vec pocelo da gori pod nogama i nadan se da necu doci do toga da me nuzda potjera da uzmem prvo sto mi padne pod ruke, jer sad sam bez racunara, a do sredine mjeseca ga moram osposobiti jer mi pocinju obaveze oko fakulteta gdje ne mogu bez racunara...

Hvala svima na pomoci i savjetima, ali moja, uslovno receno, tvrdoglavost me vuce vise na stranu nvidie, pa bih najmirniji bio kada bih nasao neku polovnu 260-ku sa garancijom.
Sto se tice 5770, puno bi mi bilo da idem na novu, a nisam za polovnu, ne znam zasto... Ako bih vec isao na nesto iz Ati-ja iz 5xxx serije i dx11, uzeo bih nesto dosta ozbiljnije sto bi moglo u potpunosti izgurati detalje na dx11.
Pomalo mi je vec pocelo da gori pod nogama i nadan se da necu doci do toga da me nuzda potjera da uzmem prvo sto mi padne pod ruke, jer sad sam bez racunara, a do sredine mjeseca ga moram osposobiti jer mi pocinju obaveze oko fakulteta gdje ne mogu bez racunara...

Hoces polovnu GTX260 a neces polovnu 5770 koja je neuporedivo novija kartica i sa kojom manje rizikujes, skoro svake nedelje se na bench oglasima pojavi po jedna polovna sa garancijom

za 130€ gde :)

Moja gainward 3870 je reparirana, a radi kao i sve ostale. Da je kojim slucajem zezala, zamenio bih je. Sta vam je imate garanciju, ako od starta ne radi to se vodi kao startna neispravnost i moraju odsmah da vam daju novu, nema fora tipa 45 dana reklamacija, itd. Sta, kao popravice je :D jedino proverite imaju li ih vise na lageru

Nazad
Vrh Dno