Šta je novo?

4870 1 gb overclock

Dobio sam uz njega i heatsinkove za memoriju ali i za VRM. Sad, nisam baš siguran, ali da li mogu da dignem napon grafe kao za procesor, i da li to onda donosi samo više grejanja? Jer onda bih stavio dve 12ice na Accelero i rešio i taj problem. I da li da stavim OCZ Freeze pastu na grafičku, na acceleru je već nanesena neka pasta, ali iskreno mislim da je shit.

Dobio sam uz njega i heatsinkove za memoriju ali i za VRM.
Njegovi hladnjaci za VRM su sr@nje, zato ti i kazem... ostavi onaj fabricki hladnjak, radi fenomenalno posao u kombinaciji sa Accelero-m (koji pak fenomenalno hladi sam GPU).
Sad, nisam baš siguran, ali da li mogu da dignem napon grafe kao za procesor, i da li to onda donosi samo više grejanja?
Mozes ukoliko ima Volterra naponske regulatore, onda lagano to ide softverski, preko Riva Tuner-a ili MSI Afterburner-a... ako pak nemas njih, onda samo hard-mod, tj. lemilica.
I dobijas time, dobijas fino... nije samo grejanje, dize se i overklok potencijal jezgra.

A uz dve 12-ice na Acceleru, neces imati problema sa pregrevanjem GPU-a ni sa podignutim naponom... :smoke:

Izgleda da nemam te regulatore, tražio sam po netu tutoriale, ali ne mogu u Hardware Monitoring-u da nadjem Voltage Regulator Output, iako imam u VT1103.dll plugin. Video sam nešto oko flešovanja biosa, ali kažu da se tako gubi garancija pa ne bih da se zezam sa tim. Ako Accelero sam bude dovoljan da održi normalnu temperaturu oc-ovane kartice, neću ni dodavati fanove. Nadam se da ću naći vremena narednih par dana da stavim Accelero pa ću postaviti i temperature i klokove.

Izgleda da nemam te regulatore, tražio sam po netu tutoriale, ali ne mogu u Hardware Monitoring-u da nadjem Voltage Regulator Output, iako imam u VT1103.dll plugin.
Plugin se zove VT1165.dll... taj i takav ti treba.
Video sam nešto oko flešovanja biosa, ali kažu da se tako gubi garancija pa ne bih da se zezam sa tim.
Ne mozes da izgubis garanciju flesovanjem biosa, a i uvek mozes da vratis stari bios... osim ako u medjuvremenu ne ukokas graficku :)

Mada flesovanjem neces nista dobiti, tebi treba nesto da digne napon jezgra, to rade regulatori napona, sam bios ne utice... novim custom biosem mozes eventualno da uflesujes vise klokove (i eventualno napon - ukoliko je podrzano), pa da tako radi stalno, bez potrebe za dizanjem frekvencija/napona svaki put kada se dize Win...
Ako Accelero sam bude dovoljan da održi normalnu temperaturu oc-ovane kartice, neću ni dodavati fanove. Nadam se da ću naći vremena narednih par dana da stavim Accelero pa ću postaviti i temperature i klokove.
Accelero bez *ijednog* fana... ?
Hmmm, sumnjam da ce moci...

Stavio sam accelero i, kao što si pretpostavio, nije baš nešto uspešan da ohladi oc-ovanu karticu. Mada tu sam i ja kriv jer sam stavio vent od cpu hladnjaka da uvlači vazduh odozgo i gura dole (eeee, mozže moj), sutra verovatno kačim 12icu i okrećem cpu hladnjak pa ćemo videti šta će biti.

Ma, bez ventilatora nista bre... ;)

Evo odradio sam neko budženje, nakačio 12icu i vrh, 65C max overklokovana na 820/1050.

Radi, a ne čuje se :D

Vrh Dno