Šta je novo?

4850 i pucanje grafike u 2D?

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Prije neki dan sam konacno, posle 5 godina, napravio full upgrade sistema. Uzeo sam q9550, 4850, Asus striker II formula, itd itd, istina polovno, ali ne mnogo korisceno. Ubacio sam XP (TinyXP 09), ali mi se periodicno desava da u 2D pukne grafika kao sto je prikazano u attachmentima, sto mi se sa nVidiama nikad nije desavalo. Iako pretpostavljam da je rijec o nekom pregrijavanju kartice (idle je oko 60, full do 100, kada sam je malo produvao, idle je pao na ~55, full na 90), cudno mi je da se to desava u 2D i cisto zelim da mi neko potvrdi, ako mu se kad desio slican problem sa slicnim/istim posledicama? Grafika je PowerColor, stock hladjenje, 9.2 drajveri...

Prilozi

• IMG_0936.jpg
    IMG_0936.jpg
    464.5 KB · Pregleda: 134
  • IMG_0938.jpg
    IMG_0938.jpg
    529.9 KB · Pregleda: 123
  • IMG_0937.jpg
    IMG_0937.jpg
    346.3 KB · Pregleda: 124
Meni se ovako bas na NVidia kartici manifestovala crknuta video memorija. Reklamiraj karticu ako mozes.

mada i ti drajveri 9.2 znaju da prave probleme,meni su se takve stvari desavale i sa ati i sa nvidia karticama i uvek je problem bio do software-a...Preporucio bih ti da vratis drajvere na raniju verziju,bar kod mene na kartici 3850 je bilo problema sa verzijom 9.2

digao sam rucno brzinu venta na 35% (ne kapiram bas kad ide preko toga, da li kad predje 100 stepeni ili nikad ili?), za sad je OK, da ne ureknem, ali ni malo mi se to ne svidja, izem ti HW koji ne radi na defaultu kako treba, uzeo sam novu konfu da se rijesim BSODova i slicnih ******, kad ono... :p

JA ovako jos nisam imao prob sa mojom 4850,ali 9.2/9.1 su mi pravili druge prob...probaj 8.12 drajvere,i predji na Vistu ,ili (update-ovanu) Win 7-micu

ovaj problem definitivno nije zbog operativnog sistema :d

graficka je definitivni felericna,
moj sapphire u idle rezimu je oko 65-67c i nemam tih problema u 2d, a vent je na 25%,

kao sto i sam kazes "izem ti HW koji ne radi na defaultu kako treba" ,

stvar je jasna, "znaci crva nije ni bilo" .

Poslednja izmena:
Ode video memorija. Iste simptome sam imao pre par godina sa GF4 MX. Tzv, 'cepanje' 2D grafike desilo mi se par puta, a posle toga kartica jednostavno vise nije davala nikakav video prikaz pri bootu.

Poslednja izmena:
ocisti graficku, oborices temperature dosta.
ako se to ponavlja, neko ti je uvalio felericnu grafu (u svakom slucaju probaj na drugoj masini)

Poslednja izmena:
ja sam old tajmer, o Win 7 beta i ne razmisljam, a Vista ima tako nekih glupavih bagova kad god sam radio na njoj ili neko drugi u mom prisustvu, a ne donosi nista korisno meni licno, tako da u najboljem slucaju ide na dual boot.

Inace, graficka je sinoc pukla i kad je vent bio na 35%, a temp oko 55'C, sto nisu neke visoke vrijednosti...

Ја типујем на меморију, смањи јој клок за 100-200 и види да ли грешке нестају.
i ja tipujem na memoriju, ali da spustam ispod defaulta, uz ubrzan vent, ne pada mi na pamet, ide ona nazad svome bivsem gazdi, pa nek je on testira i/ili cisti, rastavlja, vrace na garanciju...

Tnx svima na savjetima i velikom odzivu :)

Koje napajanje imas?

Uvek kad se ti javish nekom da pomognesh uvek tipujesh na napajanje... Sad ako bi on napisao da ima neko brendirano od 650W ti bi mu rekao da bez 1kW ni neukljuchuje mashinu... :wall:

Uvek kad se ti javish nekom da pomognesh uvek tipujesh na napajanje... Sad ako bi on napisao da ima neko brendirano od 650W ti bi mu rekao da bez 1kW ni neukljuchuje mashinu... :wall:

Mene je tako zezao Gigabyte 9600gt, jednostavno nije hteo da radi na OCZ napajanju, brljao je u 3d modu, 2d povremeno je slika bila ljubicasta.
Promernio sam napajanje vec 2 nedelje radi 24/7 bez problema.
Inace kartica je vracena sa reklmacije kao ispravna.

ovo napajanje svakako nece biti mijenjano, skuplje je od graficke :d (CM 850 modular). A evo se bivsi vlasnik danas javio, rece da se i njemu to desilo nekoliko puta pred prodaju. Ide na reklamaciju, samo je ceka dug put (iz jedne radnje u PG u drugu radnju u PG, pa Bijelo Polje, pa za Cacak, onda moguce za BG i ko zna gdje odatle :d ). A ja ocekujem nesto bolje, 260GTX ili 4870 :)

BTW, cak mi se i Ati support javio i rekao "the card is failing and should be replaced" :)

To napajanje je odlicno.
Moguce je da ima negde hladan lem pa zeza.
Jednom mi je riko radeon 9800 iz cista mira posle 3 dana, prvo ljubicasta slika, mutna, posle 1 sat crn ekran.

Poslednja izmena:
najjaci mi je detalj sto mogu da cepam igrice cio dan i nista, al puca u 2D, i pri gledanju video fajlova :d

Ipak probaj karticu na drugom kompu, drajvere 8.12 i probaj.

Nema ti spasa, memorija na grafickoj karti... Imao sam isti problem...

Ipak probaj karticu na drugom kompu, drajvere 8.12 i probaj.
probao 8.12, sad sam na njima, a vec rekoh da se i decku koji mi je prodao grafu desio nekoliko puta taj problem. Off the record: sasvim moguce da je prvi interesent koji je uzeo karticu na probu sprzio mem, jer se pokusao "extremni" OC sa njom (extremni jer nema zivaca za testiranje, nego slajder gurne do kraja i proba da li radi ili ne) :d

Reklamiraj onda, uzni XFX ili ASUS sa Glaciator coolerom bezi od stock varijante.

zn am, sve mi je poznato... Ako ne bude nista od gtx 260, vec rekoh da uzimam 4870 ili 4850 Toxic

Sto bi je lemio ako ima garanciju?

Poslednja izmena:
Vrh Dno