Šta je novo?

48" TV od 400E koji?

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Po meni,
bolje je da uzmes sa KP neki LG televizor( vazi garancija kod nas) i to neki 42" ( ako ti odgovara dijagonala) za 400E, nego ove TCL-ove, FOX-ove i neke takve televizore.

@ reviewsrb

Samo za LG i Samsung znas ???

@ phantomr

Ako ti TCL odgovara po svim parametrima i funkcijama uzmi njega.

Hvala, značilo bi mi 2 god garancije(izgleda da ne daju sada 3 godine na TCL), jer preko oglasa ipak često kupuješ mačku u džaku.
I dopada mi se da je ekran što veći, odnosno to me je i privuklo da razmislim o kupovini TV-a, inače trenutno nemam TV, crkao je pre 6 meseci i uopšte mi nesmeta što nemam TV na gajbi.

Hvala, značilo bi mi 2 god garancije(izgleda da ne daju sada 3 godine na TCL), jer preko oglasa ipak često kupuješ mačku u džaku.
I dopada mi se da je ekran što veći, odnosno to me je i privuklo da razmislim o kupovini TV-a, inače trenutno nemam TV, crkao je pre 6 meseci i uopšte mi nesmeta što nemam TV na gajbi.

Kakvu macku u dzaku kad imas ovlascenu garanciju u LG servisu za kupljenu robu od madjara...

Bre, ljudi, dajte malo logike,;)
pa, zar nije bolje uzeti neki LG sa KP za 400E, koji je sigurno bolji TV od nekih tamo Foxova, i imati garanciju ostvarivu u Srbiji.:eyebrows:

@reviewsrb

Nemoj sve "kineze" trpati u isti kos.

TCL ne treba podcenjivati jer je veliki proizvodjac.

To sto jos nije poznat kod nas na trzistu je druga prica. Ako se licno ne secas , pitaj starije kakav odnos je vecina kupaca kod nas imala prema Samsungu i LGu pocetkom 90ih....

Da li znas sta sve i za koje poznate brendove pravi Vestel ( Turska ) ?

Poslednja izmena:
Pa, dobro, ce sacekamo neki 10g. da se malo TLC popravi, pa cemo onda da kupujemo.;)
Evo, sad gledam ovaj TLC televizor, http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/tcl-televizor-led-lcd-l48s4603f.html, taj TV ima osvezenje slike od 100Hz Clear Motion ,a to se u realnom radu prikazuje kao osvezenje slike od 50-60hz, jer se Clear Motion Rate refresh uvek deli za pola od te cifre.
A, znas sta znaci da na tolikoj dijagonali imas refresh od 50-60hz ?
Zato sam siguran, da je bilo koji LG TV od 42" za 400E,, sigurno bolji TV od ovog TLC-a od 48".

Poslednja izmena:
Ako predlazes , onda predlozi one koji zaista imaju bolji refresh rate

42LB5700
MCI: 100Hz

42LB561V
MCI: 100Hz

42LF561V
MCI: 300Hz

I da li je ta razlika drasticno vidljiva pri gledanju TV programa u 480 i 720p rezoluciji ????

tcl je četvrti po redu proizvođač televizora na svetu posle samsunga,lg-a i sony-a. sigurno su bolji od ovih fox mox puks vivax šlj varijanti so se nudi.

Ma, naravno da ne poredim,;)
mislio sam, ajd, mozda je nebitno dal ce uzeti 42" ili 48", i jedan i drugi su dovoljno velikih dijagonala,
a i ogranicen je na budjet od 400E, pa je neka logika bila:rtfm:,
malo manja dijagonala, bolji TV ili veci TV, ali manje kvalitetniji televizor, sa malim refreshom od 50-60hz.

Dal je moguce da su bas toliko isfolirali taj Clear Rate,
obicno se deli sa dva da se dobije real refresh TV.
Evo, ovde pise da ima real 100hz http://www.cloe.ro/cumpara/led-tv-lg-42lf561v-42-1760,
ali, ko ce ga znati, kakvo je pravo stanje.
Najbolje je kada se ode u prodavnicu, uci u Service Menu i videti koji je refresh rate.

"Kada je TV ugašen pritisni redom
Info-Menu-Mute-Power
Dobićeš servisni meni.
Nađi tip panela i rastumači prema ovome:
55A1UU8EH
55 — inches, the screen size
A — panel manufacturer (A = Samsung. P = CMI. R = AUO. S = Sharp. D =CMO. H=Sharp. S=Sharp )
1 — frequency (6 = 50/60 Hz. 1 = 100/120 Hz. 2 = 200/240 Hz)
U — panel coating (A = AntiGlare. U = Ultra Clear)
U — resolution (F = Full HD. U = UHD)
8 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0. 2nd = 1 ...)
EH — backlight unit (S = Single side LED. V= Two side Edge LED. EH= Even Horizontal . RH= Rounded Horizontal )"

Poslednja izmena:
Ok, hvala svima na pametnim sugestijama.
Sledeći put kada budem otišao kod majke, obratiću malo više pažnje kako radi njen 40 TCL, koji verujem isto ima samo 50-60hz u full HD, odnosno najviše me interesuje tenis, jer to volim da odgledam.
Ukoliko mi npr. kod nje, to sve izgelda korektno (za mene), da li isto mogu da očekujem i sa TCL 48 dijagonalom?
Voleo bi da imam 48, dosta više nego 42 :d

Evo, ovako,
bas sam se malo zainteresovao za ovaj 60hz problem i evo sta sam nasao i sto je i mozda sustina stvari, http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/samsung-lcd-tv/samsung-un48h5500.html.
Dakle, sta kazu u ovom testu ovog TV za 60hz refresh:
"The 60Hz refresh rate seems a little low, but it surely keeps the cost down on this one. Motion blur and judder are may be a problem on a screen of this size. Those who are looking will see it, but only the most sensitive to the issue will be bothered by it."
Dakle, onaj ko ima malo osetljiviji i precizan vid, i dosta visok nivo osecaja:shock: za prikazivanje detalja slike na TV, sigurno ce videti te neke anomalije u prikazu slike na TV od 48" od 60hz,
dok ce na TV od 48" i recimo sa osvezenjem od oko 200hz, takvom coveku sa "osetljivijim" pogledom na te stvari:D, slika biti mnogo bolja i lepsa.
Dakle, lepo si zakljucio,:happy: ako ti bude okey na tom TV koji imas kod majke, onda ti ne smeta taj problem sa niskim refreshom.
Ali, sad, sigurno su kod 48" izrazeniji ti neki artefakti, nego kod TV od 42", ipak je veca dijagonala i teze je takvom televizoru da se izbori sa procesuiranjem slike sa 60hz, nego tv sa manjom dijagonalom.
Nadam se da si razumeo sustinu problema, pa dobro prosudi i pogledaj kako stoje stvari kod tebe i tvog osecaja za sliku,) i odluci se.

EDIT: E, da, kod tenisa,:test:, ovaj problem se najcesce manifestuje kod leta loptice, kada se prebacuju teniseri preko celog terena i kod servisa, a moze i kod linija teniskog terena, tako da, obrati paznju na tu malu zutu lopticu.:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno