Šta je novo?

47LD650 Kvar ili normalna stvar???

qubanac

Cenjen
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
155
Kupio sam ovaj tv (47LD650) i za te pare generalno je dobar, mada...
Nervira me sto ne podrzava DTS pa na vecini bluray rip-ova ne otvara zvuk!
Inace postavio sam na jednom kompu DLNA server koji podrzava transcoding, tako da bi u tom slucaju trebao da pusta film dok komp u realnom vremenu transkoduje zvuk u neki drugi podrzani format, recimo AC3. Ali zbog bug-a u samom softweru svih LG televizora ne moze ni to! Provereno na vise foruma...
Dok na Samsung-zima,Sony-ima kao sto citam takve stvari rade bez greske.

I sad ono sto me najvishe zanima i sto bi voleo da pitam druge vlasnike ovog modela!!

Naime, od prvog dana primecujem ZAMRLJANU LINIJU U POZADINI, sirine par cm! Celom horizontalom, oko 15cm od vrha televizora...

U 80% vremena se ne primecuje ali u nekim svetlijim scenama je jako primetno i "bode" mi oci, najvishe zbog toga sto nije bas jeftina spravica da bih zaboravio na takve stvari...
Pretpostavljam da je nesto vezano za raspodelu pozadinskog osvetljena ispod panela.

Da li je to samo kod mene, ili imam fabricki los panel???

Hvala svima koji mi odgovore,
jako me muci ovo pogotovo sto moram da nosim TV par stotina kilometara na reklamaciju ako je u pitanju kvar...

Evo i fotke da bolje razumete o cemu govorim...

Ovo se najbolje vidi kada se otvori fotografija koja je celom povrsinom bela, inace u normalnom gledanju tv-a se skoro i ne primecuje.

Nadam se da ce da mi odgovori uskoro neki vlasnik ovog modela, u velikoj sam dilemi sta da radim :(

Niko ti neće reći da je ovo normalno jer nije. Reklamiraj ovo obavezno i nemoj da si blesav jer ovo je očaj. Usput, traži naravno zamenu za drugi tv ili povraćaj novca,I NI POD RAZNO NEMOJ DA TE OBRLATE DA GA POPRAVLJAJU.

Hvala ppredrag!

Pravo da ti kazem ne bih se razmisljao ni sekunde da bar odnesem da pogledaju ali kao sto rekoh treba mi i vremena i novca da bi ga odneo na reklamaciju bilo mi je jako bitno da cujem jos necije misljenje.

Naravno odlucio sam da ga odnesem nazad i nadam se dobijem drugi...

Probaj otkopcati sve sto ti je spojeno na tv, i spojiti samo jednu komponentu recimo dvd pa probaj, mom kolegi je na samsungu bilo iso ovako na drugoj visini sve neka smetnja od kablova, i prejakog signala kablovske tv koja je probijala, dva puta mjenjao tv dok nije skontao problem, mada nemora znaciti da je ovo isto kod tebe, ali ipak probaj prije nego sto odneses.

Slican problem ,sam ja imao i sa svojom plazmom.Kada sam prikacio d3 ,slika je bila tako losa ,skoro negledljiva , a na tv -u odlicna ,dolazili i nisu mogli da rese sta je,menjao i kablove i produzni kabal,i nista.I slucajno prebacim na drugi steker ,i slika odlicna.Dal ne valja steker il struja nemam pojma.Ovo ti pricam jer moze da bude gomila slicnih sitnih stvari osim tv-a.

Naravno treba probati vise opcija prije reklamacije, ako nepomognu obavezno reklamirati, ali da se covjek nebruka ako je do neke sitnice, ja licno imam cesto problema sa kablovskom i probijanjem smetnji od nje.

Tesko da je do smetnji, probao sam sve sto ste rekli ali problem je i dalje isti.
Izmedju ostalog ovo sam slikao kad sam na tv-u otvorio fotografiju sa flesha, tako da nema veze sa signalom televizije.
I dalje mislim da je ovo zbog fabricki loseg pozadinskog osvetljenja... :(

I napokon stigao novi TV...
Sa ovim je hvala bogu sve OK!

Hvala svima na pomoci :)

Vrh Dno