MAD_MUzzY je napisao(la):
Nek se javi kolega Vocko, koji je zakleti ljubitelj Voodoo-a i protivnik svega nV-olikog (iako ima gf2ti u masini

), i neka prenese svoje utiske o slici gf3 na mojoj krdzi od monitora.
Evo javljam se i slazem se da Muzzy ima krsh od monitora i to KRSHINU moram da naglasim

Pre toga je imao Asus Mx-400 koji je davao odlicnu sliku, ali bila je dosta mutna zbog monitora. Od kako je uzeo gf3 pola tih mutnih delova vise nije mutno tj jedva je primetljivo, samo je ostao donji desni cosak, ali to ne moze ni matrox g450 da ispravi, koji mu je bio u masini. U odnosu na gf2 seriju gf3 serija ima dosta poboljsan kvalitet slike. Gf4 nisam video kako radi niti kakvu sliku daje tako da u vezi toga ne mogu nishta da tvrdim.
Matrox stvarno ima hladne boje i to se primecuje cim se promeni graficka kartica, a ja jos u to ne mogu da poverujem. Stvarno je razlika u koloritu velika. Inace sada imam Matrox Millenium II u masini, a pre toga sam imao 3Dfx Voodoo 5 5500 (mora puno ime da se kuca to je stari kralj

), a pre njega sam imao Gainward Gf2 Ti koji je u odnosu na Gainward MX-400 imao za 25-30% ostriju sliku. Nisam jos probao Muzzy-ev gf3 kod mene, ali doci ce vikend, pa cu vam onda reci tacan pored kvaliteta 2d-a, za sada je ovakav.
Monitor: Samsung 570B Tft
Rezolucija: 1024x768@32bit
Refresh: 60Hz i 75Hz
Ocenjivanje: od 1 do 5 (1 minimalno, 5 maximalno)
(prvo ide za 60Hz, pa onda za 75Hz)
Gainward Gf2 Ti ......... 3 ..... 2
Matrox Millenim II ....... 5 ..... 3+
3Dfx Voodoo5 5500 ..... 4 ..... 5+
3Dfx Voodoo3 2000 ..... 4 ..... 4
Gainward - u odnosu na ove 2 kartica ima uzasan 2d kvalitet, a u 75Hz moram rucno da stelujem monitor da slika ne bi bila mutna na nekim mestima na monitoru.
Matrox - u 60Hz ima ubedljivo najbolju sliku, ali u 75Hz slika postaje malo mutna i gubi se na ostrini txt-a, zato je dobila 3+. Btw dobila bi ona u 60Hz 5+, ali sam nekako navikao na malo zivlje boje, ove su mi nekako hladne, mozda zato sto se nisam navikao.
3Dfx - jeste da je obozavam ovu kompaniju, ali u odnosu na nV ima dosta ostriju sliku, a kolorit je malo bolji zato je i dobila tako visoke ocene. Ja sam u principu navikao na sliku od nV-a, pa kada sam ponovo posle 2god vratio 3Dfx u masinu, progledao sam. V5 ima ubedljivo najostriju sliku u 75Hz, a i sam kolorit mi se mnogo svidja zato je dobio tako visoku ocenu. V3 ima zaista odlicnu sliku, parira Matrox-u u 75Hz, ali mi njegov kolorit vise odgovara otud i veca ocena u odnosu na Matrox