Šta je novo?

4070ti super - crash u igrama

Gledaj samo proverene brendove i neces imati problema...proveri koliko ti komponente trose,sracunaj i dodaj na to mozda jos jedno 100+150w i to je to ako imas para onda uzmi sto vecu vatazu za mozda neki buduci apgrejd....
Druze ako gledas na to,ni ovaj corsair koji sada imam nije los.Corsair je proveren brend,ali eto,pokazao je neke slabosti..Opet bih ja uzeo corsair ali ovog puta sto novije i sa gold sertifikatom..Ili Seasonic...Rx7800xt je ozbiljan potrosac i ume da u delicima sekunde povuce i vise nego sto je deklarisano.

Druze ako gledas na to,ni ovaj corsair koji sada imam nije los.Corsair je proveren brend,ali eto,pokazao je neke slabosti..Opet bih ja uzeo corsair ali ovog puta sto novije i sa gold sertifikatom..Ili Seasonic...Rx7800xt je ozbiljan potrosac i ume da u delicima sekunde povuce i vise nego sto je deklarisano.
Ako budes planirao uzimati tu grafiku koju si spomenuo bitno je da na grani od 12 volti ima snagu (watt) vecu od maksimalne deklarisane za grafiku koju planiras da uzmes.manje vise poznati brednovi novijih napajanja sa velikim snagama imaju pojacanu granu na 12v bas zbog novijih grafickih karti koje zahtevaju veliku snagu.

Ako budes planirao uzimati tu grafiku koju si spomenuo bitno je da na grani od 12 volti ima snagu (watt) vecu od maksimalne deklarisane za grafiku koju planiras da uzmes.manje vise poznati brednovi novijih napajanja sa velikim snagama imaju pojacanu granu na 12v bas zbog novijih grafickih karti koje zahtevaju veliku snagu.
Nisi me razumeo bas najbolje.Ja tu graficku vec imam,koristim je duze od godinu dana uparenu sa corsair cx750m v2,ali nazalost corsair je pokazivao neke slabosti.

Nisi me razumeo bas najbolje.Ja tu graficku vec imam,koristim je duze od godinu dana uparenu sa corsair cx750m v2,ali nazalost corsair je pokazivao neke slabosti.
Iz nekog razloga sam mislio da planiras uzeti spomenutu grafu.Koje su to slabosti koje su se pokazale?

Iz nekog razloga sam mislio da planiras uzeti spomenutu grafu.Koje su to slabosti koje su se pokazale?
Pa pisao sam vec o tome.Cak sam i zasebnu temu otvarao pa mozes pogledati detaljno o cemu se radi,da ne trujem ovde coveku temu.Uglavnom ukratko..Meni je grafa radila super i dobijao sam povremeno resete...Najvise se to dfesavalo kad grafa naglo skoci i podigne frekvenciju odnosno potrosnju...Samo pocrni ekran i op reset...Problem sam prvo uspeo da resim softverski tako sto sam iskljucio automatski turbo boost,te joj nisam davao da ona luduje koliko ona hoce,pa je to nekako limitiralo i potrosnju i komp je bio stabilan,a onda sam sasvim slucajno dosao na ideju da probam sa druga dva osmopinca i komp je bio apsolutno stabilan..Umesto na dva odvojena voda tj 2x8pin sa dva kabla,ja sam je povezao na 2x8pin na jednom kablu....Radi savrseno..ZNaci napajanje....Sad da li je do samog osmopinca na kablu ili je taj drugi vod oslabio pa kad grafa povuce u piku struju,on odreaguje,ne znam,ali cinjenica je da je problem nestao promenom kabla...Moze to da radi sad tako dugo,verovatno,ali ja nemam zivaca da drzim poluispravnu komponentu u racunaru od preko 1000e...Zato cu jako uskoro da ga menjam i verovatno cu pokrenuti pricu u temi za napajanja,cisto da vidim kakve se preporuke nude.Drugo je kad drajver puca...Tu se obicno radi o nestabilnom gpu,ali kad se fatal greske u pitanju poput reseta,tu je uglavnom problem neki oko struje...Odmah je meni crv sumnje bio da je u pitanju napajanje,ali prosto nisam mogao da poverujem.

ako je preklokovana opet po meni ne sme da kresuje igra niti da ti se smrzava i sl.
Bas je to i jedan od glavnih simptoma kad preteras sa overclockom generalno.
Ili ce da kresuje igra ili ce drajveri da kresuju zbog nestabilnog rada grafičke.

Vrh Dno