Šta je novo?

40 db da li je to jak zvuk

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Sta hocu reci,klima uredjaj koji planiram da uzmem ima po specifikaciji 40 db jacinu zvuka.Neki drugi klima uredjaji imaju 30 db ili malo vise,ali vecina je tu oko 30 db.Mene zanima kolika je realna razlika izmedju 30 i 40 db.Da li se to bas oseca ili ne.
Mislim tih 40 db,da li je to jako za klima uredjaj ili ne,hocu reci da li smeta pri normalnim aktivnostima u sobi u kojoj klima radi,i da li pored 40 db moze normalno da se spava.

Hvala na odgovoru.

pa vidi ovako, poredjenja radi, kuleri na cpu su ti od 15 do 40dB, uglavnom se deklarišu oko 30dB ovi obični

Pa to ti zavisi i od visine (tonaliteta)zvuka neki ventilatori znaju da piste vrlo neprijatno i pri tom ne mislim na one sa neispravnim lezajevima

ma u suštini, buka i tonalitet je na nivou obične grejalice-duvalice je l' tako?

znaci po vama tih 40 db i nije jako...u pitanju je Galanz klima,pa ako je neko ima onda zna koliko je glasna.

šefe, opusti se, kod mene u prozoru zvrnda Sloboda Čačak već godinama, i još nisam prolupao. Samo da znaš da prekidam telefonski razgovor kad se upali kompresor.

Bitno je da 'ladi. :) Kapiram da tvoj budući split sistem može da ima samo eventualno bučniji ventilator unutra, a to je ništa, šum vazduha, koliko se otprilike čuju i kućišta na kompu - neko je izneo dobra poređenja. U tvojoj klimi je kompresor napolju, nije objedinjeno kao kod mene, tako da ako imaš debeo zid, neće tu biti nikakvih problema. :D

nidzo, ne shvatash da je Stefan1 perfekcionista :)

dobro bre stefane, kupi tu klimu vishe, 2 godine je vec kupujes ... I 'de nadje pitanje o klimi da stavis u sound....kuku, sta je bre ovo svima sunce oprljilo glave...

Poslednja izmena:
ne ovo je oko zvuka klime ne same klime i da-perfekcionista sam.

Poslednja izmena:
Ima u Japanu klima uredjaja koji kompletno docaravaju utisak i zvuke recimo grmljavinu, pesmu slavuja, krike shimpazna, huh vodopada, papagaje koji recituju... Kompletan ambijentalni utisak.

Niko se tu ne zali na buku, vec kupuje ili ne zavisno od potreba i cene.

Abdee je napisao(la):
Jel' ti kupujes 4 eskadrile modernih lovaca, 200 najsavremenijih tenkova i nosac aviona ili jedan obican klima uredjaj?

http://www.lhh.org/noise/decibel.htm

Ova lista je malo cudna :)

Pise da je buka na rock koncertu 120 dBA a takodje pise "At 110 dBA, the maximum exposure time is one minute and 29 seconds".

To znaci da sam ja odavno trebao da ogluvim :)

verovatno je to maksimalno vreme koje se preporucuje pri takvoj jacini i preko toga moze da se osteti sluh. eh sad... kako ko. :) ne znaci da ces istog trenutka ogluveti, :D

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ova lista je malo cudna :)

Pise da je buka na rock koncertu 120 dBA a takodje pise "At 110 dBA, the maximum exposure time is one minute and 29 seconds".

To znaci da sam ja odavno trebao da ogluvim :)
Zvuk od 120 dBA je prag bola, tacnije fizickih ostecenja slusnog aparata.
110 dBA je jaaaaaaako glasan zvuk, i to je maximalno ogranicenje inteziteta zvuka koji je dozvoljen na koncertima il bilo gde drugde.

Vrh Dno