Šta je novo?

4 komp, 5 mreznih i dva izlaska na internet? full duplex?

ja

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2002
Poena
609
U kompjuteru koji jedini ima modem nalaze se dve mrezne karte. Preko jedne karte (10Mb) su vezana jos dva kompjutera (sa 10Mb-nim kartama) koja ne treba da imaju izlaz na internet, dok je preko druge (100Mb) vezan jos jedan (100Mb) kome treba omoguciti izlaz na internet. Ove dve mreze treba da budu spojene, tj. da se svi kompjuteri vide u mrezi.
Ja sam petljao i petljao, ali bez ikakog uspeha, jedino sto sam uspeo da namestim je most, ali od interneta nista.

I kako omoguciti full duplex i na jednoj i na drugoj mrezi?
Naravno, u opcijama mreznih karti sam stavljao full duplex, ali od mreze ni m. Treba li jos nesto podesiti?

Zaboravih, WinXP je na svim masinama...

a sto si ti to tako sabanski povezao?
zar ti zivot ne bi bio laksi da nabavis neki najmanji switch?
nije ti to tako skupo kao sto se cini....

Ne znam da li ce ti ovo pomoci, ali probaj:
1. Podesi na svim racunarima ip rucno(na onom sa modemom 192.168.0.1 a na ostalima 192.168.0.X X je naravno neki broj manji od 254).
2. Na masini sa modemom ides desni klik na konekciju > porperites > Advanced i tu stikliraj Allow users to connect.... i idi na ok. Izbacice ti neku poruku o promeni ip-a. OK
3. Na "klijentu" tj. ovoj drugoj masini ides na properies od LAN konekcije pa na tcp/ip>properties. I u gateway, prim dns i sec dns stavis 192.168.0.1 Idi na advanced pa na DNS i u polju Dns sufix kucas ":msome"(bez navodnika). Onda ides u control panel>internet options>connections>lan settings i stikliraj SAMO auto detect settings. I to bi trebalo da bude to.

Brate stavis neki ruter bre nemoj tako uzmes lepo kupis ruter i lepo ispodesavas ko ima pristup wan-u ,a ko lan-u tj u tvom slucaju svi imaju pristup lan-u a samo ejdan wan-u pa tak ozanci izrutiras
za ruter ti mzoe psoleuziti cak i krs masina na koju bi zbudzio linux ili win2k3 server recimo ako nisi bas spretan sa linuxom
pozdrav

Vrh Dno