Šta je novo?

4 (easy) questions

Mikky

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
619
1. vidim da sve nForce2 ploce imaju integrisan zvuk, jel to znaci kao i kod ploca prethodnih generacija pad performansi sistema i da ce npr mp3 da secka dok se sa hard diska snima nesto ili instalira program...
znaci da li kupovati PCI zvucnu karticu ili nema potrebe davati pare?

2. koji kuler je optimalan za T-bred 1700+, i naravno da je tih
otprilike da temp procesora ne prelazi nekih 55c pri full opterecenju
(koliko kosta)

3. sta znaci "otkljucati procesor"

4. koja memorija ide u nForce2 ploce, za kt333 predpostavljam da ide ddr333?
i koja je razlika izmedju brand i no-name memorije (generalno)
koju od njih bi ja trebalo da uzmem, ako me ne zanima overklokovanje

1. Ne. Danas dosta ploca ima integrisan zvuk i to ne znaci da ce MP3 seckati. Recimo, ja imam integrisan audio chip i sve radi perfektno
2. Spire
3. Sve zavisi sta tebi treba. Mislim da tebi nece trebati nista bolje od neke PC266 DDR memorije. Brand memorije su kvalitetnije i samim tim pouzdanije u radu i brze. Recimo Samsungove DDR memorije su fantasticne:)

mala ispravka na gornji post, odgovor 3. je u stvari odgovor na pitanje 4.

e sad... kad otkljucas procesor, znaci da mozes da menjas mnozilac, a formula brzine procesora je mnozilac x brzina magistrale.

primedba na pitane pod 3:
Procesor t-bred 1700+ je otkljucan, bar ovaj kod mene AIUGA serija, 1.5v default, znaci t-bred A

...dok recimo moj xp1700+ je zakljucan....

Mikky je napisao(la):
(koliko kosta)

2. CoolerMaster DP5-7JD1B.....11€
CPU Cooler Speeze 5F273B1M3 RaptorCool.....12€

(oba su tiha)

Mikky je napisao(la):
(koliko kosta)
Imajuci u vidu moje iskustvo sa Tbredom 1700+, a pod uslovom da ne zelis da ga overklokujes (znaci, voltaza ostaje na 1.5V)... mozes i neki pasivan! :)
Mala sala, ali procesor je stvarno 'ladan... meni je na 1800 MHz i naponom od 1.625V u idle-u davao mizernih 40 stepeni... ili na dodir hladnjaka - mlako. Tak da cenim da bi sa svim na default-u trebalo da imas najvise oko 35 stepeni, sto znaci da bi trebalo da juris samo sto je moguce tisi cooler.

Ako vec neces pasivno da ga hladis, bez fana... :D
(probacu to ja, sa telom od V7+)

Re: Re: 4 (easy) questions

CAR je napisao(la):
Imajuci u vidu moje iskustvo sa Tbredom 1700+, a pod uslovom da ne zelis da ga overklokujes (znaci, voltaza ostaje na 1.5V)... mozes i neki pasivan! :)
Mala sala, ali procesor je stvarno 'ladan... meni je na 1800 MHz i naponom od 1.625V u idle-u davao mizernih 40 stepeni... ili na dodir hladnjaka - mlako. Tak da cenim da bi sa svim na default-u trebalo da imas najvise oko 35 stepeni, sto znaci da bi trebalo da juris samo sto je moguce tisi cooler.

Ako vec neces pasivno da ga hladis, bez fana... :D
(probacu to ja, sa telom od V7+)

Evo da potvrdim neke stvari sto CAR kaze u vezi mog :) procesora
Doticni t-bred xp1700+ na def. voltazi od 1,5v nije iznad 36 stepeni, ni pod kakvim uslovima, gledanje dvd, divx, 3dmark itd
Na 1837MHz i 1.71V temp. je 42-43 stepena u "normalnom" radu, posle intenzivnog mucenja sa 3dmarkom je oko 2-3 stepena visa.
Znaci, kada bih ja hteo da teram procesor na default freq. koristio bih pasivan hladnjak:D
U stvarnosti, sto tisi npr tt vulcano 7+ na onih hiljadu i kusur obrtaja.

Re: Re: Re: 4 (easy) questions

jaksa je napisao(la):
Evo da potvrdim neke stvari sto CAR kaze u vezi mog :) procesora
E, nemoj vise ovo "moj - tvoj procesor", pomislice ljudi svasta... :D:D
jaksa je napisao(la):
Doticni t-bred xp1700+ na def. voltazi od 1,5v nije iznad 36 stepeni, ni pod kakvim uslovima, gledanje dvd, divx, 3dmark itd
Na 1837MHz i 1.71V temp. je 42-43 stepena u "normalnom" radu, posle intenzivnog mucenja sa 3dmarkom je oko 2-3 stepena visa.
A na onih 1900 MHz? Ustvari, na koliko ga ti bese drzis? Jel' 1900 MHz sa 1.75V?
Kolika ti je tu temperatura max? I nemoj da meris 3DMark-om, uzmi ili Prime ili CPUBurn (najjaci za nabijanje temperature, bolji i od Prime-a... ako hoces, poslacu ti na mail, 32 kila)
jaksa je napisao(la):
Znaci, kada bih ja hteo da teram procesor na default freq. koristio bih pasivan hladnjak:D
U stvarnosti, sto tisi npr tt vulcano 7+ na onih hiljadu i kusur obrtaja.
Ne moze to Volcano 7+, njemu je minimum 3000 RPM... Tih "hiljadu i kusur" (tacnije, 1300 RPM) ima 9-ka.
A sto se tice pasivnog hladjenja Bred-a, probacu ga, ozbiljno, samo mislim da bi bolje resenje bio neki aluminijumski hladnjak (naravno, masivan) od ovog bakarnog od sedmice... ipak je to bakar, bolji izolator toplote, znaci, dobro prima, ali teze otpusta od aluminijuma, bukvalno zahteva neki fan od 3-4000 RPM... Onako, cisto da bi terao tu toplotu sto se nagomilava na listicima.

1)tvoj vise nije niti ce da bude:)
2)nemam vremena da merim, mozda za koji dan
3)da, u pravu si za ttake9, pravac kod prodavca po 1 fridge rock i finu smirglu:D
ajd:wave;

jaksa je napisao(la):
1)tvoj vise nije niti ce da bude:)
Ma, ionako je krsh... :D:D
jaksa je napisao(la):
2)nemam vremena da merim, mozda za koji dan
OK, i to ces mi bacis na mail, moze?
jaksa je napisao(la):
3)da, u pravu si za ttake9, pravac kod prodavca po 1 fridge rock i finu smirglu:D
ajd:wave;
Kog prodavca? :D:D:D

Videcemo za to pasivno hladjenje, videcemo... Samo da formulisem ovih par pitanja sto mi se vrzmaju po glavi, pa cu te pitati u mail za neke detalje...

Pozdrav :wave;

Nazad
Vrh Dno