Šta je novo?

4 cd na dvd sa autorun mogucnoscu

babarogatajna

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2005
Poena
304
ne znam kako bih tacno formulisao pitanje ali probacu ovako.​

radi se o sledecem;
imam 4 cd jedne igrice, na svakom je naravno autorun opcija i jos poneki (po imenu) identican fajl.
pitanje je:
kako da ta cetiri cd prebacim na jedan dvd sa autorun opcijom? znaci kada pokrenem instalaciju sa dvd' da se ceo sadrzaj cd.ova instalise bez moje intervencije.
ako bi neko mogao ovo slikovito da mi objasni, bio bih veoma zahvalan.
predpostavljam da iz sadrzaja ta cetiri cd' nesto moram izdvojiti, ali sta da radim sa istoimenim fajlovima: (compressed.zip, TSData...)
nadam se da ce me neko razumeti!
hvala

Ne mozes to da uradis, sem ako neces da se bavis programiranjem koje bi ukljucivalo pravljenje novog instalacionog programa kojem bi se reklo gde da trazi odgovarajuce fajlove i sta da radi sa njima.

RazbojNick
uhhh. nisam mislio da je bas tako komplikovano.
mislio sam da se vecina svodi na copy/paste i eventualno mala prepravka .inf fajla.

Poslednja izmena:
Sve zavisi od slucaja do slucaja. Neki instaleri rade i preko ini fajla, pa kapiram da nije problem napravti izmene, ali nikad nisam probao (nije mi palo na pamet, a i nije mi neophodno). Drugi instaleri su pravljeni bas za konkretnu igru i direktno u njihovom kodu pise sta i kako da rade...

Sve zavisi od slucaja do slucaja. Neki instaleri rade i preko ini fajla, pa kapiram da nije problem napravti izmene, ali nikad nisam probao (nije mi palo na pamet, a i nije mi neophodno). Drugi instaleri su pravljeni bas za konkretnu igru i direktno u njihovom kodu pise sta i kako da rade...

Pa nije to baš toliko komplikovano kao što kažeš. Sve zavisi od same instalacije igre. Ja sam recimo painkiller i dodatak stavio na jedan DVD jednostavnim kopiranjem celog sadržaja svih diskova u jedan direktorijum i to radi bez problema. Half-Life2 na 5 cd-ova se uz minimalne izmene MSI fajlova (promena label-a) već spomenutim orca alatom može napraviti da stane na 1dvd i da sve radi normalno.

Evo uputstvo kako odraditi većinu igara http://www.fileforums.com/showthread.php?t=74084&highlight=cd2dvd+index

Tu ćeš naći i gotove Autorun menije, tako da je i taj problem rešen. Lista se stalno dopunjuje.

Ja sam se jedno vreme smarao sa time, a onda sam prešao na demon tools. Napraviš folder sa nazivom igre, i preko nera napraviš image file. Daš mu oznake (naziv_igre+CD1) , pa onda cd2 , i tako to .... Tako na jednom DVD u mogu da stanu po nekoliko različitih CD naslova. Sa demon toolsom ti je možda i bolje (manje se cimaš)

za pravljenje image' koristim Alcohol120%, to mi nije problem i tako bih mogao da resim ovaj problem. ali je stvar u tome sto bi taj dvd koristio neko ko nije upucen u montovanje i slicno (razumemo se). znaci treba da pojednostavim postupak instalacije.
pozdrav

hvala alex303 na linku, dobar je.

a da, kad vi spavate ljudi?? :)

Poslednja izmena:
Tu ćeš naći i gotove Autorun menije
E, u tome je poenta. Pa, ne stvaraju se sami od sebe, neko treba da napravi odgovarajuci program. Na to sam mislio. Btw, dobar link, iako nije svaka igra klasicna instalacija sa DVDa.

E, u tome je poenta. Pa, ne stvaraju se sami od sebe, neko treba da napravi odgovarajuci program. Na to sam mislio. Btw, dobar link, iako nije svaka igra klasicna instalacija sa DVDa.

Ne kapiram zbog čega tolika frka sa autorun menijima. Ja recimo to ne koristim uopšte a i isključen mi je u windows-u.

Inače većina original autorun menija rade. Jer oni samo pozivaju setup.exe i možda po koji readme ili manual. Za one igre čiji original autorun ne radi, na tom sajtu već postoje custom made autoruns. Neke igrice su malo komplikovanije za konverziju. Soldier Of Fortune 2 recimo. U tom slučaju ih je najpametnije snimiti kao image fajlove.

I ja drzim autorun iskljucen, ali mi treba program koji radi instalaciju + babarogatajna je trazio da ima autorun na disku za one koji ne znaju drugacije da pokrenu setup...

U tom slučaju, edituješ autorun.inf i uputiš ga da automatski launchuje setup.exe, a ne autorun program.

...ali ne treba mi uvek neki program pokrenut sa diska kada ga ubacim u drajv...

Nazad
Vrh Dno