Šta je novo?

4:3 monitor

dozla

Čuven
Učlanjen(a)
08.05.2002
Poena
620
Sta se desilo sa 4:3 monitorima? Vecu dugo vremena koristim Samsung 971p i zadovoljan sam istim, pa nisam ni preterano pratio sta se desava po tom pitanju. Cesto mi treba veca duzina nego sirina monitora (ovde dolazi do izrazaja pivot opcija na 971p). Postoji li nesto nalik ovom gore monitoru samo da ima vecu dijagonalu (21-22"), neki njegov naslednik?
Filmove gledam na TV koji je extended monitor ili na projekoru, tako da za tu rabotu ne koristim primarni monitor,a za rad mi je prirodno okruzenje 4:3, wide mi je poprilicno mucan.

Na žalost monitora u odnosu stranica 4:3 tj 5:4 (971p je 5:4) na tržištu, bar što se tiče više klase nema odavno. Ja sam sa 971p prešao na HP ZR24W. Takođe monitora sa PVA panela ima sve manje i manje, tako da ako nećeš TN ostaju ti samo IPS paneli.

ako je za utehu, makar postoji nikad bolja ponuda IPS monitra na nasem trzistu i od 16:10 modela ima da se nadje Dell 2209WA i U2410, dok od 16:9 ima Viewsonic VP2365wb, HP ZR22W. do skoro je mogao da se nadje i HP ZR24W (ja danas uzeo poslednji primerak u zemlji) ali ce ga svakako biti uskoro ponovo.
ah da, na sta god da predjes sa 971P - izgubices nesto, osim eventualno odziva.

Hvala vam. Evo malo sam odvojio vremena i citao na tu temu, i zaista je tako. Jedino logicno resenje je neki wide IPS. HP deluje dobro, a mislim da ima i usb hub kao i pivot opciju, slabiji kontrast, veci odziv i naravno vecu dijagonalu. Dizajnerski je ruzniji bar na slikama :D Razmislicu da li uopste ima potrebe da menjam monitor. Da postoji neki 971p samo uvecan, i sa brzim odzivom, ne bih zalio pare.

Ja sam čekao na takav jedno 2 godine, ali se nije pojavio. Pajseri u Samsugu :wall:

Vrh Dno