Šta je novo?

3g

Nenad Zivic

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2007
Poena
309
Imam aktiviran 3G na telefonu (Nokia 6280).
Da li mogu preko njega da se konektujem na internet na PC-ju?

Skini sa interneta i instaliraj Nokia PC Suite i poveži računar i telefon.

Možeš ih povezati na tri načina USB kblom, Bluetooth-om ili IC-om.

link za PC Suite
http://europe.nokia.com/A4144903

Samo oprezno sa tim 3g internetom jer 1MB je oko 50 dinara sa pdv :zgran:

Novi sam na forumu i treba mi par informacija!
Planiram da kupim neku od N Nokia, prvenstveno mi treba brzi i pouzdan internet. Koliko Simbian ima veze sa tim? I da li je neophodan?
I u cemu se razlikuje inernet 3G telefona i starih ne 3G telefona?

...u cemu se razlikuje inernet 3G telefona i starih ne 3G telefona?

3G ide do 384kbps, a GPRS ide kao dial up tj. oko 40 kbps.Moja iskustva sa 3G su vrlo razocaravajuca jer nisam imao nista bolju brzinu od gprs.Tetka sa centrale mi rekla da su bazne stanice preopterecene pa se onda i brzina smanjuje...koristio sam sa k610 :S:

3G ide do 384kbps, a GPRS ide kao dial up tj. oko 40 kbps.Moja iskustva sa 3G su vrlo razocaravajuca jer nisam imao nista bolju brzinu od gprs.Tetka sa centrale mi rekla da su bazne stanice preopterecene pa se onda i brzina smanjuje...koristio sam sa k610 :S:

Pogresio se sto se brzine tice jer brzina teoretski ide do 14.4Mbps zavisno od standarda koji implementiran(wcdma, hsdpa)... Meni 3g radi zadovoljavajuce na E61...

da nije covek pitao kako da izadje s telefonom na net koji mu je na kompu?

Pa jeste, to sam kasnije skapirao... Ali s obzirom da se mesec dana nije oglasio verovatno ni ne čita šta mi ovde lupetamo :d

Pogresio se sto se brzine tice jer brzina teoretski ide do 14.4Mbps zavisno od standarda koji implementiran(wcdma, hsdpa)... Meni 3g radi zadovoljavajuce na E61...

Mislio sam na standardan 3G telefon koji zaista nemoze brze od 384 kbps.Ako koristis takav telefon kao modem onda nemoze brze.Naravno da moze mnogo bolje uz odredjene servise i hardware...ali kad provajderi ne mogu da stabilizuju brzinu na 3g mrezi ni na bednih 100 kbps onda nevidim potrebu za nista naprednijim poput wcdma,hsdpa.

Nazad
Vrh Dno