Šta je novo?

3DS MAX i RADEON 8500

bobby63

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2002
Poena
620
Pozdrav svima
Na osnovu testova koje sam vidjao ranije na internetu RADEON 8500 je u 3DS MAX-u veoma brz, u dosta bitnih testova brzi od GF4 4400 (testovi sa puno poligona).
Na zalost, u to vreme zakljucak testa je bio da se RADEON 8500 isuvise cesto blokira pod MAX-om tako da je prakticno neupotrebljiv za neki ozbiljniji rad (neke testove cak nije ni mogao da izgura).
U zadnje vreme RADEON 8500 i 8500 LE je drasticno pojeftinio a pojavili su se i novi stabilniji drajveri.
Pitanje je sledece:
Koristi li neko sada RADEON 8500 ili 8500 LE sa 3DS MAX-om i kakva su iskustva sa novijim drajverim.

koliko sam ja probao, u poredjenju sa club3D 8500, gf2 ti je oko 3-4 puta brzi :( ... chista geometrija u pitanju
doduse, u pitanju su bili neki 6.0xxx drajveri...oni sa CD-a

Da.
Izvrsio sam u medjuvremenu pretragu po internetu i izgleda da novi drajveri rade stabilno (mada sam naisao na ljude koji se zale da se MAX blokira posle 3-4 minuta u openGl-u).
Ali na zalost, brzinski rezultati su jako neujednaceni.
Neke stvari radi 10-30% brze nego GF, ali zato u nekim testovima geometrije katastrofalno usporava.
Radeon je brzi u WIREFRAME a bitno sporiju u smooth&highlite.
Hvala za odgovor idem onda na Ti200 ili 4200, tj ono sto nadjem jeftinije.

Opsti zakljucak je da je Radeon drasticno sprojiji u maxu, izuzev u par specijalnih slucajeva, i od GF2Ti a kamoli GF3 ili GF4.
Ovde na forumu postoji covek koji ce ti to vrlo strucno objasniti - Mad muzzy, pa bi mogao njega da pitas, radi u maxu i on je to sve probao, a ovo sto sam ti ja preneo su njegovi zakljuchci.
Pozdrav

Mister No je napisao(la):
Opsti zakljucak je da je Radeon drasticno sprojiji u maxu, izuzev u par specijalnih slucajeva, i od GF2Ti a kamoli GF3 ili GF4.
Ovde na forumu postoji covek koji ce ti to vrlo strucno objasniti - Mad muzzy, pa bi mogao njega da pitas, radi u maxu i on je to sve probao, a ovo sto sam ti ja preneo su njegovi zakljuchci.
Pozdrav

Nema potrebe da pita Muzzy-ja jer Jonel (Ji 4Tze) zna malo vise od njega.

Za Max a i sve ostale 3D pakete, samo i iskljucivo nVidia za sada.... I to cetvorka po mogucstvu......

Zasto za malo para razlike gubiti zivce i vreme?

Vrlo dobro.
Znaci kupujem MSI GF4 4200 128 MB za 250e.
Ako neko zna za jeftinije neka javi.
Hvala za odgovore

bobby63 je napisao(la):
Vrlo dobro.
Znaci kupujem MSI GF4 4200 128 MB za 250e.
Ako neko zna za jeftinije neka javi.
Hvala za odgovore

Ovo sam nasao na PC Berzi pa ti zovi i vidi o cemu se radi: 011-8040422 / 064-2210518Kaze da su Leadtek- WinFast :

GEFORCE 4 Ti 4200 ( A250LE-TD64-SI ) - 64MbDDR-4nsec,TV-out/DVI,8Gb/sec.memory,250/256Mhz eng/mem., 350Mhz RAMDAC
cena : 166.65 / 186.45 Eura

GEFORCE 4 Ti 4200 ( A250LE-TD64-ViVo ) - 64MbDDR-4nsec,TV-in/out/DVI,8Gb/sec.memory,
250/256Mhz eng/mem., 350Mhz RAMDAC
cena : 186.85 / 209.05 Eura

GEFORCE 4 Ti 4200 ( A250LE-TD128-ViVo ) - 64MbDDR-4nsec,TV-in/out/DVI,8Gb/sec.memory,
250/222Mhz eng/mem., 350Mhz RAMDAC
cena : 212.10 / 237.30 Eura

Mica je napisao(la):
Ovo sam nasao na PC Berzi pa ti zovi i vidi o cemu se radi: 011-8040422 / 064-2210518Kaze da su Leadtek- WinFast :

GEFORCE 4 Ti 4200 ( A250LE-TD64-SI ) - 64MbDDR-4nsec,TV-out/DVI,8Gb/sec.memory,250/256Mhz eng/mem., 350Mhz RAMDAC
cena : 166.65 / 186.45 Eura

GEFORCE 4 Ti 4200 ( A250LE-TD64-ViVo ) - 64MbDDR-4nsec,TV-in/out/DVI,8Gb/sec.memory,
250/256Mhz eng/mem., 350Mhz RAMDAC
cena : 186.85 / 209.05 Eura

GEFORCE 4 Ti 4200 ( A250LE-TD128-ViVo ) - 64MbDDR-4nsec,TV-in/out/DVI,8Gb/sec.memory,
250/222Mhz eng/mem., 350Mhz RAMDAC
cena : 212.10 / 237.30 Eura
Koliko puta vam treba objasniti da se NE NAVLACITE na te budalashtine.Takav oglas na PC berzi daje CUVENI AFI iz Resnika.Ej bre on nezna kako izgleda LEADTEK.Najveci domet mu je MX200 za 35€.Na ovaj nacin se sire dezinformacije i sabotira prodaja po normalnim cenama.Sto mu nisi naveo primer sa iste te PC berze,gde Milan nudi tog istog LEADTEKA za 240€.Zar mislis da je on lud sto postavlja oglas tamo gde se ista ta roba nudi za 50-60€ manje.

simpson H je napisao(la):
Koliko puta vam treba objasniti da se NE NAVLACITE na te budalashtine.Takav oglas na PC berzi daje CUVENI AFI iz Resnika.Ej bre on nezna kako izgleda LEADTEK.Najveci domet mu je MX200 za 35€.Na ovaj nacin se sire dezinformacije i sabotira prodaja po normalnim cenama.Sto mu nisi naveo primer sa iste te PC berze,gde Milan nudi tog istog LEADTEKA za 240€.Zar mislis da je on lud sto postavlja oglas tamo gde se ista ta roba nudi za 50-60€ manje.

Prvo, napisao sam:

"pa ti zovi i vidi o cemu se radi: "

Gledao sam malo oglase, jer ponovo moram da trazim masinu za onog lika, pa sam u isto vreme procitao njegov post i video te karte i copy / paste - ovao.

Drugo, niti ja znam ko je taj Afi, a nije me ni briga nesto posebno. Ako je covek lud da pise onoliki tekst a nema tu robu, onda je to njegov problem. Jedan telefonski poziv nece nikoga osiromasiti, a njega ce smoriti zzesce sto poziva na dan.

Ja nikada ne bih kupio nista kod nekoga ko napise neku takvu jevtinu cenu a posle kad zovem kao nema, ali ima nesto drugo, pa to hoce da uvali.

Ako nisi kupio, ima Leadtek Geforce 4, 4200 TV in / out, 64 MB, Dual VGA sa adapterom za 220, ili za 195 Eura bez Tv ulaza, takodje sa TV out - om.

Ako te zanima, pisi mi na PM i reci cu ti.
Dakle, provereno ima. Danas sam drzao kartu u rukama.....

Mica je napisao(la):
Ako te zanima, pisi mi na PM i reci cu ti.
Dakle, provereno ima. Danas sam drzao kartu u rukama.....

Pozdrav. Ocisti mailbox ovde na forumu, ne mogu da ti odgovorim jer je pun.
Ili mi pisi na meil:
[email protected]

BokiPK je napisao(la):
Pozdrav. Ocisti mailbox ovde na forumu, ne mogu da ti odgovorim jer je pun.
Ili mi pisi na meil:
[email protected]

Moderatori,

Nesto nije u redu, imam samo jednu Private poruku u mailbox - u a coveku se vratile dve poruke. I Laxduke je pokusao pre neki dan da mi posalje poruku, imao sam tri poruke, i takodje su mu se vratile.....

Poslacu ti mail, pa ti repliciraj.....

Aca je napisao(la):
Nema potrebe da pita Muzzy-ja jer Jonel (Ji 4Tze) zna malo vise od njega.

Mislis? :D
Salim se. Ji zna puno i dosta je toga istestirao. Ja cu ti samo reci da gf4 4200 sa MAXtreme drajverima bez ikakvih softwerskih ili hardwerskih prebacivanja u Quadro, ubrza OGL u maxu i do 50% A pogotovo u Shading modu. Softimage,npr., ima stavdardno najbolje drajvere za OGL i internu podrsku za gf3 tako da ti je nV najbolji (ako ne i jedini) izbor za 3d.

ATi je svojim FireGL8700 i 8800 spustio cene tako da se 8700 prodaje za 130USD! Zaboravio sam kolikopo novom cenovniku kosta 8800. naravno cene preko bare su totalno drugacije od evropskih.

Hi
Kupio 4200...
Ugradio...
Radi...
U MAX 4.2 sam ubacio hacked MAXtreme drajvere i sve to radi bez problema.
MAXtreme drajveri (podeseni na speed) su u proseku 20-50% brzi od OpenGL-a.
Posto ste Vi ljudi mnogo upuceniji u video kartice od mene ima li jos nekih podesavanja bitnih za brzinu u MAX-u (tipa Dual Planes i sl.)?
Uopsteno, sta ima jos generalno da se doda sto se tice brzine 4200 kartica u MAX-u? (ovo je pitanje a ne konstatacija)
Pozdrav

Iskljuci samo 'Use Triangle Strips', da bi imao veran prikaz poligona i skrivenih/otkrivenih edge-ova. I pri 'texturisanju' modela ces na 'Speed' setings-u imati suvise male texture, pa u tom dijalogu, mozes da ih dosta dobro podesis, mnogo bolje nego sa max-ovim OpenGL driver-om. Takodje, mozes u Viewport-u da vidis i maglu ako je imas u Enviroment-u. U svakom slucaju pretresi malo Help fajl koji si dobio u instalaciji.
Sa tim drajverima se tacno vidi koja je poenta u optimizaciji i kako nVidia 'potkrada' svoje korisnike :whip

Greetings 2 all
Neka ovo citaju samo oni kojima se u 3DS MAX-u material editor prozor otvara za vise od 4s.

Kada sam instalirao Gf4 4200 bio sam vrlo nezadovoljan performansama ali mi je bilo glupo da se bunim.
U mom slucaju problem je bio sledeci:
Iako sam od ranije na Discreet-ovom forumu citao o problemu sa Nview nisam primetio da se skot uvlaci i u Control panalFX .
Da ne duzim, posle iskljucivanja istog (nview) u Control panel-u u nekim testovima 3DS MAX radi i do 3 X brze (kome trebaju 2 monitora preporucuje se UltraMon).

U svakom slucaju evo preporuka za brzinu u MAX-u sa Discreet-ovog foruma.
(ne prevodim jer pretpostavljam da se bez engleskog MAX ne moze koristiti)

<<<<<<<<<<
You have to setup the card in the following manner to get it functioning at
spec.

First off.....

1) Use the Add/remove hardware wizard to remove the card. Do this to remove
all previous nvidia drivers in the system. I don't care if your using the
latest driver or not, just do it .

2) Without rebooting, run a registry cleaning program, like regcleaner (Do a
search on google for regcleaner), and remove all invalid entries. This helps
clean up the old driver files.

3) Download the latest nvidia drivers. DO NOT doubleclick the EXE. Install
winzip or another extraction program, and EXTRACT the files to a directory.

4) Reboot

5) When the found new hardware wizard pops up, point it to the directory of
the files you extracted.

6) Stage 1 is done. Yay.

7) After installing the drivers and rebooting, you have to optimize the
card. This involves.....

Editing the 3dsmax oglfx.ini file and adding a 1 after Multitexture=1
(Instead of =0) Do a search in your max directory for OGLGFX.INI

Going into display properties and navigating to the nvidia rollout and
editing the following....

Under OGL

Fast linear mip mapping on, Dual Planes= ON (Try off if speed doesn't
improve)
Anisophic filtering OFF
VSYCH OFF
If there is a texture slider for Quality/Performance, flip to performance.
Turn off Hardware OVERLAYS (If you don't have this, its ok :) )

Under Antialiasing...Set to Manual SET TO OFF.

Under Nview, Set to Disabled. If you want to learn out to setup the nvidia
card to use dual displays AND do it in a fast and efficent manner, check out
the discreet forum at support.discreet.com under hardware_OS. Lots of theads
on the subject. By default however, nview can cause up to a 600% performance
loss, basically crippling the card.

Next step... Don't go in max yet. Its time to hit up the computers bios.

Reboot, press del upon booting, look for the AGP setting section....[most
boards have these set to compatability mode by default]

Set AGP Size to 64
Fast Writes Enabled
AGP 4X Enabled

If your feeling lucky, you can try the Master Write Enabled (Different on
each board)

Now boot back into windows 2000.

Make sure if its a via motherboard, that you have the latest via 4 in 1
drivers. If its amd760 or 761 get the latest amd drivers. If its an intel
board, you'll have to download the intel agp and chipset drivers.

If its win2k, you need service pack 2, along with all the compatbility
updates.

If your performance is still slower after all that, then you've got a
hardware/system problem...(Aka your trying to run a top of the line
accelerator on a PII400, or something is seriously wrong with your system,
like a device is sharing the video IRQ)

MAKE SURE....

to disable nview in the control manual. Completely disable it. All the way,
yes thats right, disable nview in the control panel...did I mention to
disable nview in the control panel?

There ya go, enjoy.
>>>>>>>>>>>>>>

Nadam se da ce ovo nekome biti korisno (meni jeste).

Kupio sam polovni 8500 le 64MB i radilo je sve oK.

Nikakih problema nista imao sa 3d max.

Mada sve je bilo ok do juce, sada kartica uopste ne radi....:(

Neznam sta joj je...sad sam narucio GF4 ti4200 64mb (ABIT)....nadam se da ce ova da potraje! :D

Sto se tice drivera...nikad nistam imao driver problem sa mojim radeonom

Vrh Dno