Šta je novo?

3Dmark06 Tumacenje pls :P

Stiletto

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2008
Poena
320
Rezultat koji sam dobio na 3Dmark6 sa OC i bez OC graficke kartice.
Zanima me da li je to dobar skor za datu konfiguraciju, i ako ne sta bi mogo da OC

Konfiguracija
Amd Atlon 6k+ dual core 64 (radi na 3.1GHz)
Ati Asus EAH3850/G 256/256ddr3
Kingston 2x1gb ddr2/800
Asus M2N
Windows XP pro Sp3
Ati catalyst drajveri 8561
3Dmark06 besplatna verzija po def settings

OC Engine 750 OC memorije ddr 2000
(to tvrdi Smart doc)

3DMark Score
9619
SM 2.0 Score
4104
SM 3.0 Score
4658
CPU Score
2277

Bez OC
(engine 668. memorija ddr1656)
3DMark Score
8925
SM 2.0 Score
3727
SM 3.0 Score
4206
CPU Score
2278

Da li smem bez da brinem da OC graficku dok god radi lepo na stability testovima u programima sa http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=181193 i dok joj temperatura neprelazi? kolko? 80c? 90c?
I da li OC graficke dosta utice na njen zivotni vek?

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
imas granaciju tako da nemozrs da brines o grafickoj :D shalim se :p

pa drzi je tu do 70C to se novije serije ATi grafickih vise greju pa njih mozes drzati na 80 90 a ove straije mislim da vec pocnu i da brljve na 80c
ali obicinm overclockom nece moci da joj naguras tako velike temp tako da nemoj da se brines do god ti igrice lepo radne na postavljenim freq ne sta da brines u stvari njoj ne smetaju i freq kad ti zabadaju igrice ali to tebi smeta :D
samo ti nadji freq na kjima ti sve lepo radi i to je to od prilike nekih 800/1000 tu negde oko pucaj meni je barem tako radi kad sam je uzeo samo ja imam 512 rama ;)

Poslednja izmena:
Hvala ti na odgovoru, vidim da kazes da 70c je ok novije 80-90 ( da li moja spada u to? znam da model nije bas nov al..)
Ovaj program sto sam dobio uz graficku Asusov smart doctor po def settings ima warning na overheating podesen na 80c i moze da se gura do 100c,
Nisam siguran jel nisam bas puno igrao igre od kad sam uzeo graficku al primetio sam da joj kuler prelazi u fast mode il cak super fast (JAKO BUCNO) dok igram a namesteno je da u date modove ulazi na 72c i 75c ( ja sam tako namestio bile su malko nize values tipa fast na 65c i super fast na 70c, promenio sam to iz razloga sto je kuler neverovatno glasan i iritirajuc kad upadne u taj mod)
Da li je 72c za fast cooler i 75c za super fast mozda previse il?

kad kazem nova serija mislim na 48XX
uh tu neshto neshtima
probaj da skines kuler sa graficke skines fabirku pastu stavis tvoju npr OCZ freez zategnes koliko mozes i onda probaj poshto na mojoj je dolazilo na nekih 75c pri 800/1000 i kuler nije bio bucan u opshte

Hm testiracu je malo vise u igrama kasnije da vidim tacnije temperature, a kuler je stvarno dosta glasan, mada ja sam naviko na totalnu tisinu jel predhodna karta je imala pasivno hladjenje bez coolera tako da mi sad sve deluje glasno, gledao sam sad na 75% cooler radi tiho posle toga preskace u fast mode i dosta je glasan, na oko 90% preskace u super fast i postaje jos glasniji, iskreno mislim da kuler pase normalno jel po zvuku nedeluje cudno, a iskreno neznam i da zelim (a ne zelim) kako bi ovo otvorio http://www.sk.co.yu/2008/04/sktd05c.velika.jpg :p

aha znaci hldanjak je verovatno dobro pricvrscen koristi Riva tuner za gledanje temp a kasnije i za OC

Vrh Dno