Šta je novo?

3dmark06 score?!

• Začetnik teme Začetnik teme mcrazy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mcrazy

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
350
kartica daje ~1400 markova na pentiumu 2,8 a ~1100 na bartonu 2,2
u prvom slucaju cpu score je 620 a drugom 790, u cemu je stvar?

Pretpostavljam da je ista grafička karta u pitanju?
Verovatno razlika u arhitekturi, memorijskom protoku...

da, ista je karta
ali cpu score sa pentiumom je manji nego sa bartonom, kako onda da su scorovi koje radi karta, npr ps3 manji sa bartonom? napajanje? disk?

Sa obzirom da ti karta daje toliko malo mark-ova...automatski znaci da se njena 3D brzina dosta oslanja na sam procesor...a izmedju ta 2...P4 je jaci...
Da si poredio P4 sa nekim A64...bilo bi obrnuto...
ali...glavni ubicaja je C2D...sa njim su poredjenja...sramotna za AMD...barem za ovu generaciju procesora...ko zna...mozda spremaju nesto novo...tako su iznenadili i sa A64 ???

zar nebi trebao onda kod p4 cpu score biti veci? ...ako je bolji :S:

zar nebi trebao onda kod p4 cpu score biti veci? ...ako je bolji :S:

Mislim da bi trebalo da rezultat bude priblizno isti, posto i CPU score ulazi u "zbir". Ako je vec manji rezultat ispada da je duplo "izgubio" u game testovima sto nije moguce. Sa 6800LE otkljucanim morao bi imati blizu 2000 (bar sam ja imao, doduse na A64 2.4GHz). Proveri sve drajvere, sva podesavanja za CPU, memoriju, mora taj Barton bolje 😉

Reinstal nForce drajvera (pogotovo GART komponente istih)?

imaju neki driveri koje preporucujete? snimio sam ove poslednje...

5.11 su poslednji zvanicni za nForce2. Ako te sa njima zeza mrezna karta, instaliraj samo ethernet iz 5.10, a sve ostalo nek ostane iz 5.11.

Ovi noviji su namenjeni za nForce4 i novije cipsete.

A mozes i potraziti na netu remix-e drajvera za nForce2.

Nemoj da te cudi sto je skor sa bartonom bolji
Ja i ortak smo uporedjivali Bartona 3200+ na 2.2 ghz i intela na 3.0 northwood
Barton je bolji

Nemoj da te cudi sto je skor sa bartonom bolji
Ja i ortak smo uporedjivali Bartona 3200+ na 2.2 ghz i intela na 3.0 northwood
Barton je bolji

Ocigledno nisi pazljivo procitao, covek se zali na dosta slabiji rezultat sa Bartonom.

Da, barton je bolji u cpu score sekciji ali graficka ima manji score... onda je vjerovatno do maticne. Probati cu sa reinstalacijom nforce drivera

na nvidia sajtu mi nudi 5.10 kao poslednje za nf2 a 5.11 za nf3, da li ih ipak mogu snimiti osim za mreznu?

Ja koristim 5.11 i imas i za mreznu u tim driverima

probaj da podesis AGP aperiture size u biosu maticne na 128mb ako vec nije, takodje, nisi nam rekao na kolko memorija radi ? Da li je drzis asinhrono ili sinhrono ? (1:1 ili nesto drugo ?) tj da li je 10x220mhz = 2.2ghz za CPU i 220mhz za RAM ?

11x200, mem radi sinhrono
score se popravio sam od sebe, sad ima 700 za sm2.0 u odnosu na proslih 460 :S, nista nisam snimao ali sada vise ne mogu da pokrenem 3dmark06, cudno :bottle:
javi mi neki error kada pocne test za procesor

Nazad
Vrh Dno