Šta je novo?

3DMark05 8500GT DDR3

tootooban

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2004
Poena
630
Znaci konf. iz potpisa. Sve na defaul-u.
Pitam vas dali je normalan rezultat. Ne igram igrice, mozda malo. Ali cisto da znam.
Kartica ima pasivno hladjenje temperatura je 60-63 pri sobnoj od oko 28-30 i pri otvorenom kucistu. Mislim da ce biti bolje kad zatvorim kuciste, posto ima 2 ventilatora. Jedan duva od napred preko HDD ka grafickoj a drugi na vrhu izduvava. Posle 3dMarka bilo je oko 67.

Prilozi

• 8500GT_3dm.jpg
    8500GT_3dm.jpg
    43 KB · Pregleda: 391
Rezultat je sasvim korektan za tu karticu.Cak sam i pozitivno iznenadjen, jer sam na ovoj konfi u potpisu i 6800GT imao takav skor.

To je odlican skor za tu kartu,Asus 8500Gt sa ddr2 mem.osvaja jedva oko 4000 markova u
u 05 na Athlonu x2 4600:smash:

Ma izgleda da to uopste nije losa karta, nedavno sam jednu ugradio. A i DDR3 je bitan. Mada nisam nesto preterano analizirao arhitekturu; da li je to isto jezgro kao kod 8600(GT), samo malo usporeno ili osakaceno, ili je sasvim drukciji tip GPU-a?

Nisam neki igrac, mada pustim po koju igricu. Hteo sam da uzmem Gainward 7600GLH sa ddr3 ali ponudili mi po istoj ceni 8500GT gigabyte. Pogledao sam na brzinu testove i vidim da nije nesto pa sam trazio ovu zbog ddr3. Uzeo sam je racunajuci da je novija. Mozda ce u narednom periodu docu dx10 igre koje ce biti optimizovanije, novi driveri...
Znaci mislite da nisam pogresio.

Meni npr Gainward iz potpisa ima malo manje od 6500 i 3d mark 05 ali ti je podrska za dx10 . Stvarno konfuzno pitanje sa 8xxx serijom .

tootooban je napisao(la):
Mozda ce u narednom periodu docu dx10 igre koje ce biti optimizovanije, novi driveri...
Znaci mislite da nisam pogresio.
Nisi pogresio sto su uzeo sa DDR3 jer je velika razlika. Ali odmah da ti kazem da ti DX10 nije nikakva prednost i da se tome ne nadas ni malkice. Za DX10 ce i 8600GTS biti preslab a ti nemoj ni da sanjas o tome. Za sada ce ti biti dovoljna za igranje ;) Inace i ja sam malo iznenadjen skorom s obzirom da je default sve. Mada poznato je da 8xxx serija izvlaci vise 3D Markova nego u igrama u odnosu na ostale serije... Samo fps treba da ti bude merodavan, jer igraces igre a ne 3D Mark :D

Ma izgleda da to uopste nije losa karta, nedavno sam jednu ugradio. A i DDR3 je bitan. Mada nisam nesto preterano analizirao arhitekturu; da li je to isto jezgro kao kod 8600(GT), samo malo usporeno ili osakaceno, ili je sasvim drukciji tip GPU-a?
8500gt serija nosi G86 chip koji je dosta slabiji od G84 kojeg poseduje 8600gt.
Razlog za to je duplo manji broj stream proc.koji kod 8600gt iznosi 32...poz:wave:

Ja imam 8600-GTS doxconn...i izvlaci u 3DMarku 05 12000 poena...tako da ,DirectX10 nije veoma velika prednost...skinite trailer igrice CrYsis direcX9 V.S directX10...znaci sa grafickom 7950 sve na high, ovamo sa 8800GTS sve na low...to su ljudi pametni uradili za on ekoji podcenjuju directX10...Tako da vecina misli teko on ne bi bio ni razvijen za graficke kartice...uporedite kako se vidi pa mi javite trailere mozete skinutu na_____________________________

www.gametrailers.com

Nazad
Vrh Dno