Šta je novo?

3Dmark opao skor!!!!!!!!

Gadoguz

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2007
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 & Thermalright Assassin Spirit 120 PLUS V2
Matična ploča
GIGABYTE B450 Aorus Elite (rev. 1.x)
RAM
XPG GAMMIX D35 32GB (2x16GB) 3200 MT/s CL16
GPU
GIGABYTE RX 6600 EAGLE 8G
Storage
WD Green M.2 240GB, Seagate BarraCuda 1TB 7200
Zvuk
HyperX Stinger S 7.1, Turtle Beach Recon 200
PSU
XPG PYLON 750W
Kućište
XPG VALOR MESH, Lian-Li 120mm fans
Monitor
iiyama GB2470HSU-B1
Miš & tastatura
ASUS TUF M3, GLORIOUS GMMK 2 Compact + GMMK Numpad
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 9A
Pametni uređaji
KOSPET TANK T2 Smartwatch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav Svima,

Imam jedan problem koji me strasno nervira!!!!!!!

E ovako, u 3dMark-u 06 sam dobijao oko 6000 poena, e sad juce ja fino Igram Crysis, sve extra radi.....Kad zamrznu se komp.
ja sacekam par minuta.....Ugasi se monitor i nakon par sekundi izbaci poruku, mislim kao neki problem sa drajverima(Nisam uspeo procitati) ja ukljucim 3Dmark 06 kad 3000Poena rezultat, ja promenim drajvere nista, Reinstaliram Windows opet nista, Sve sam probavao ali uzalud
E jos da dodam da sam primetio da Hard Disk u posledenje vreme nekako "Krlja'' (Neznam kako da to nazovem tj. Da priznam imam mali i siromasan fond rijeci)

Sta mislite u cemu je problem, vec sam se poceo nervirati, malo fali da komp. izleti kroz prozor

Konf.
ASUS P5B
E2140@3Ghz
2x1GB Kingmax DDR2
Gigabyte 8600GT 256MB DDR3@700/900
MS 400W
HD WD 80GB

Hvala Unapred:mad:

A kako se komp ponasa u igrama? Slicno ili duplo sporije?!? Koliko ti je star hard? Mozda mu se blizi kraj... Taj Crysis ce izgleda svima doci glave...

sta se desava kada ti je ceo kom na def. vrednostima?
mozda je hdd poceo da dobija bad sectore, proveri ga victoria-om 4.3 za win,
ili mhdd-om za dos, uradi scan pa vidi sta se desava.
sta li je sa hladjenjem kartice, mozda se sada pregreva pa throtluje,
tj. smanjuje klokovo kada se zagreje pa ti je zato manji score?
jos nesto porveri napajanje na toj grafickoj,
mozda se kablic nekim cudom iskopcao pa zbog toga kartica radi na manjim clock-ovima.

8600gt nema strujni kablic, napaja se iz slota tako da to nije. Drugo, toliki pad u 3dmarku ne moze biti uzrokovan hardom, cak i ako je ovaj poceo da otkazuje. To bi se pre manifestovalo nemogucnoscu pokretanja 3dmark-a ili ucitavanja pojedinih testova u njemu. Prvo proveri taktove procesora, memorije i grafike, a onda bi mogao i da ih posebno istestiras ukljucujuci i hd - nije na izmet. Programe za testiranje necu navoditi - na milion mesta pominjano. To bi trebalo da pomogne da se problem izoluje.

Hvala vam puno,

Flasovao sam bios ploce, i sad sve radi kako treba, osim sto se jos "cuje" hard disk,

Pozzz:wave::wave::wave:

Evo opet problem

Instalirao sam danas nove drajvere za graficku....kad opet stari problem
Ja vratim stare opet nista
Vrtim clock u biosu procesoru i memoriji sve radi extra, onda ja povecam clock na standardnih 3.00Ghz(radi tako od kako sam ga kupio)OPET PROBLEM sta sad da radim????

Hvala Unapred

mozda se pregreva , proveri temp na cpu u gpu u toku 3d marka riva HWmonitorom.

Jel' imaš instaliranu Vistu?

Mozda da ocistis CPU hladnjak? Dovoljno je da se prasina nakupi na vrhu hladnjaka pa da nema protoka vazduha od ventilatora na njemu (ja imao takav slucaj). Mozda i hladnjak ne naleze dobro na CPU.

Imamo istu grafiku, mene je zezala ista stvar na Visti, zbog toga te pitam. samo su mi novi drajveri rešili muku, kao i instalacija novog NET-a. E sad kakve to veze ima, nemam pojma, ali posle toga je sistem živnuo...

Mislim da je problem do procesora. Pošto poseduje onu SpeedStep tehnologiju za obaranje takta u idle režimu, a takođe ima i zaštitu od pregrevanja, tako da je vrlo moguće da mu ne dozvoljava da se prebaci na radni takt zbog temperature pa sve radi na niskom taktu što uzrokuje slab rezultat. Rešenje je u tome da staviš neki ljudski kuler i ventilator koji će da izvlači vazduh iz kućišta.

Vrh Dno