Šta je novo?

3dmark 05 Wr

Yodanssen je napisao(la):

Ne samo za 05 nego i 03 i 01. woot :banana:

"He reached those amazing scores with an FX-57 at up to 3939Mhz!!! and two 7800gtx cards in sli at up to 676mhz core and 1584mhz memory speed! the cpu was cooled with Liquid Nitrogen and the videocards were cooled with Dry Ice. simply amazing!"

Prvo sam se uplasio da je sa ATI-jem O/C ali kad sam video nVidia pao mi kamen sa srca 😀

Hehe,sacekaj da vidis sta ce da urade X1800XT(PE) u CF kad se pojave uskoro...

Yodanssen je napisao(la):

Vest koju si ovde objavio datira od: Friday, October 28, 2005
Sledeci put pre nego pojuris da preneses neku o/c vest najpre proveri datum kada je rezultat ostvaren i da li je neko u medjuvremenu odradio jos bolji score, pa onda postuj. Ovaj WR je oboren od strane Kinca i Overklokka i sada iznosi 18.614 poena a vest je, cini mi se, bila objavljena i na benchmark sajtu pre mozda nedelju dana.

Link: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1489033

Ako ce 1800xt + CF da radi kao Xenos onda to i nije nesto sto bih zeleo da cekam:

"People want to buy the board (7800GTX 512MB, prim. freak) like there's no tomorrow, since it shows more juice than Xbox 360, smoothly running Need for Speed: Most Wanted in 1920x1200 with AntiAliasing and Anisotropic Filtering switched on, while 48-pipeline Xenos barely makes required amount of FPS in 1280x720 with 4xAA. And the required number isn't 60, folks."

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
Ako ce 1800xt + CF da radi kao Xenos onda to i nije nesto sto bih zeleo da cekam:

"People want to buy the board (7800GTX 512MB, prim. freak) like there's no tomorrow, since it shows more juice than Xbox 360, smoothly running Need for Speed: Most Wanted in 1920x1200 with AntiAliasing and Anisotropic Filtering switched on, while 48-pipeline Xenos barely makes required amount of FPS in 1280x720 with 4xAA. And the required number isn't 60, folks."
Ma glupo je porediti neki xenox, i onakvu memoriju sa bilo kojim desktop resenjem, nema to veze jedno s drugim

Mare je napisao(la):
Ma glupo je porediti neki xenox, i onakvu memoriju sa bilo kojim desktop resenjem, nema to veze jedno s drugim

Ma da ali mi nije jasno kako Xenox ispade sporiji?!?

Pa koristi sistemsku memoriju, koja sigurno ne moze da se poredi sa nekim 1.7 GHz GDDR3

Pa ne bas, mislim da ima 10Mb koji rade na 2GHz(ili je bilo1?), a ako mu zafali tek onda koristi sistemsku memoriju...Ali, kako god bilo konzola je to (i jos iz M$-a).

Mene zanima kakvo to napajanje koriste za dve 7800gtx u sli-u i to overklokovane i ovakav procesor - zestoko overklokovan. 1kW?
To je kao manja kvarcna peć. Pocecemo ,za koju godinu,da koristimo kompjutere u vreme jeftine struje :d

Без намере да омаловажавам успех поменутих оверклокера, на FM сајту пише да су коришћени драјвери Not FM Approved. Чуди ме зашто дозвољавају објављивање резултата са таквим драјверима.

Wulfgar je napisao(la):
Pa ne bas, mislim da ima 10Mb koji rade na 2GHz(ili je bilo1?), a ako mu zafali tek onda koristi sistemsku memoriju...Ali, kako god bilo konzola je to (i jos iz M$-a).
10 Mb, nice, pa to je samo za frame bafer i to jedva...

3MaJ je napisao(la):
Без намере да омаловажавам успех поменутих оверклокера, на FM сајту пише да су коришћени драјвери Not FM Approved. Чуди ме зашто дозвољавају објављивање резултата са таквим драјверима.
A sto ne bi dozvoljavali ? Svi koji postuju takve rezultate koriste tweakovane drajvere i OS-ove u kojima su poiskljucivani svi zivi servisi.

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
A sto ne bi dozvoljavali ? Svi koji postuju takve rezultate koriste tweakovane drajvere i OS-ove u kojima su poiskljucivani svi zivi servisi.
Па то и кажем - теоретски, он може да користи драјвер који рендерује без филтрирања текстура и да напуца 30.000 поена, зар не? FM Approved управо служи да би забранио такве манипулације.

ivanbo2003 je napisao(la):
Hehe,sacekaj da vidis sta ce da urade X1800XT(PE) u CF kad se pojave uskoro...

Nece uraditi nista. Nema sanse da potuku ovaj skor. Ako ga i potuku ostaje nam da sacekamo da nVidija izbaci neki 7800 Ultra pa ce opet vladati.
nVidia RULES !!!

Slatko cu vam zatvoriti tred ako nastavite sa zuljanjem desnice na hw (nv u ovom slucaju) i ako tred dobije nv vs ati dimenzije... 🙂

Vest koju si ovde objavio datira od: Friday, October 28, 2005
Sledeci put pre nego pojuris da preneses neku o/c vest najpre proveri datum kada je rezultat ostvaren i da li je neko u medjuvremenu odradio jos bolji score, pa onda postuj. Ovaj WR je oboren od strane Kinca i Overklokka i sada iznosi 18.614 poena a vest je, cini mi se, bila objavljena i na benchmark sajtu pre mozda nedelju dana.

Link: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1489033

Joj My mistake ! :smoke:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno