Šta je novo?

3dfx Voodoo5 5500: koliko bi to kod nas vredelo?

mig

Slavan
Učlanjen(a)
22.02.2007
Poena
309
Posto V6000 kod nas niko nema, a i u cvetu ih mozda ima par stotina zivih inzenjerskih primeraka, dok V5500 ima znatno vise ali kod nas cenim da nema vise od stotinak. Koliko bi realno vredeo jedan ispravan/ocuvan primerak ove poslednje generacije? Posto je komuna velika pretpostavljam da posotji i potrzanja kod 3dfx nostalgicara. Cisto me zanima informativno.

Objektivno veoma malo u AGP izvedbi. Na e-bay-u i slicnima gde se prodaju polovne stvari vidjam ih za po 20-30 ak eur bez postarine. Ima naravno ljudi koji traze vise ali..budimo realni - u AGP varijanti ima boljih kartica. U PCI vec..to bi kostalo nesto vise jer se bez problema moze zabosti u neku modernu plocu. Visu cenu za V5500 AGP bi platio samo bas zaljubljenik. U posedu sam jedne V3 2000 PCI (nije bas tako cesta na nasim prostorima) ali svakako ne vredi mnogo. Nema pravila - zavisi ko prodaje i kakav odnos ima prema tom parcetu hardvera. Ako ga posmatra kao trash (sto za vecinu i jeste) dobijas je za dz prakticno.

Skoro mi jedna v5 5500 agp promakla za pola evra na e bayu, otišla je za 15.5 evra, a ja sam 5 sekundi pre kraja dao moju maximalnu ponudu od 15 evra, neko me zezno u poslednjoj sekundi. Sve u svemu više od 20 evra ne vredi, ako je samo kartica, ako je sa kutijom uputstvom i drajverima onda oko 30-40. A pci varijanta sa kutijom obično oko 70 evra. To je neko moje viđenje stvari, pošto sam pratio e bay za voodoo u poslednje vreme jer sam bio zagrejan da kupim.

Iskreno, pre bih dao novac za V3 2000-3000 PCI (radi i u najnovijoj mogucoj konfiguraciji pod XP-om) nego za V5 AGP (potrebno je skrpiti celu matoru masinu sa sve plocom koja podrzava najstarije AGP slotove sto samo zauzima mesto). V5 PCI je vec druga prica.

Poslednja izmena:
ja sam zato i odustao od kupovine, jer treba da iskeširam 100 evra za ceo komp da bi furao v5 agp. mada te v3 3000 pci idu na e bayu isto za bedu neku sitnu...

Cene Voodoo 5500 PCI na ebay su neverovatne. Od 150$ pa do 350$. Jel uopste moze da se nadje 6000 u PCI izvedbi?

msm da ne, i agp su retkost... a najređi je rampage, za koji neki likovi tvrde da postoji par komada koje rade. ali mislim da 6k i rampage nema za pci. ili možda grešim.

Nazad
Vrh Dno