Šta je novo?

3DFX Glide igrice ;)

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Stariji clanovi foruma :d se sigurno secaju moci starog dobrog kralja. Koje su po vama najbolje Glide igre svih vremena?

Po meni to su Unreal Tournament, NFS (2 SE/3/4), Quake 2/3, Might & Magic 6/7 (8/9 su za :crash: ), Rollcage 1/2...

Eh, kad se samo setim Voodoo1 kada se pojavio.
Unreal, Quake te dve igre smo najvise igrali u mrezi
ortaci i ja. Koliko sam samo proveo ne prospavianih
noci pored kompa kada se setim. :)

Screamer Rally
Wing Commander Prophecy
Free Space 1 & 2

Poslednja izmena:
Deus Ex, Freespace 1/2, Kvaka 1/2...ima toga koliko hoces...

Ima zaista tih igara mnogo, ali sam razmisljao da napravim listu 20-tak najboljih...

Quake 2 definitivno,a bio je (koliko se secam) i resident evil....

Staro dobro stivo...

Darko je napisao(la):
Stariji clanovi foruma :d se sigurno secaju moci starog dobrog kralja. Koje su po vama najbolje Glide igre svih vremena?

Po meni to su Unreal Tournament, NFS (2 SE/3/4), Quake 2/3, Might & Magic 6/7 (8/9 su za :crash: ), Rollcage 1/2...
Od svega sto si ti ovde pobrojao nista nije bilo native GLIDE!
Originalni UT je bio, ali je vec Tournament koristio miniport OGL drajver.
Pandemoniumi su bili native GLIDE igrice. NFS-ovi, cini mi se, nisu.

Poslednja izmena:
Quake II, Unreal, NFS 2 SE, Twisted Metal 2, Carmageddon 2 valjda, i naravno Pandemoniumi (GLIDE ili nista). NFS 2 SE je native GLIDE igra (GLIDE ili software). Secam se da sam igrao dvojku i drugar mi je doneo screenshot-ove 2 SE, neka staza sa snegom. Nisam mogao da verujem da to onako izgleda.. Kasnije sam se uverio, na Voodoo 1 je islo O.K, a na dvojci je letelo..

NFS4 je D3D, ali je zato NFS3 imao ocajnu D3D podrsku i odlicnu Glide.

Unreal je bio extra sto se tice grafike, ali po igrivosti daleeeko iza Quake 2-jke (koja opet nije Glide, vec OpenGL).

Zaboravih da pomenem Klingon Honor Guard, fenomenalni fps u Unreal 1 endzinu koji nazalost nije imao mnogo poklonika jer je izasao tik posle Unreala kad skoro niko nije mogao da ga igra.

E obozavam ove glide topike :). Stara dobra vremena.. Unreal i naravno neprevazidjeni Deus EX na njegovom endzinu. Ponekad zabodem u masinu V3 2000 PCI samo zbog Glide feelinga. Na istom endzinu i odlicni Undying..

deus ex je na UT enginu...ali sam je takodje svojevremeno igrao na vuduu...3X sam je igrao

NFS2 SE (ubacena podrska za glide) , Nedjo, NFS-u je do treceg dela native bio CPU usage :) tj software rendering bez efekata i icega i onda je izasao NFS2 SE

ja bih dodao jos:

Death Carz
Ignition (mala trkacka igrica sa atomobilcicima, ~40mb)
Descent 3 (nije nativ ali podrzava Glide i to dobro)

PS. Skinite Glide wrapper i uzivajte, radi savrseno, dodaje izbor glide kao opcije na igre koje ga podrzavaju ;)

gx-x je napisao(la):
Ignition (mala trkacka igrica sa atomobilcicima, ~40mb)

Takodje nije native (zahteva 3rd party patch za glide, inace radi u softver render modu)

Ja licno nikada necu zaboraviti kada sam imao Diamond Monster 3D (Voodoo 1) i odem u CDteku da kupim Pandemonium, tek ce lik: Ali znash, za to ti treba Voodoo kartica. Ja reko, imam. Tek ce lik : Uuuuu, pa dobro onda :))

@Minja : kakvu to bre mashinu imash kada josh uvek mozesh da zabodesh voodoo-a 3 2000 (AGP 2x) u nju ? :)

Poslednja izmena:
Typhoon.X je napisao(la):
@Minja : kakvu to bre mashinu imash kada josh uvek mozesh da zabodesh voodoo-a 3 2000 (AGP 2x) u nju ? :)

Sigurno neku noviju. Ja imam Voodoo2 SLI i Voodoo 5 5500 ;)

Inace, taj pandemonium nisam nikada video. O cemu se radi?

Istripovana platformska igrica, portovana sa PS-a...

Vredi odigrati. ;)

@Minja : kakvu to bre mashinu imash kada josh uvek mozesh da zabodesh voodoo-a 3 2000 (AGP 2x) u nju ? :)[/QUOTE je napisao(la):
Pise Voodoo 3 2000 PCI. Ko je rekao AGP ? :) Uzgred NF2 masinica je u pitanju.

Eh ....

... kakva su to vremena bila .... :smoke:
Voodoo2, pa Voodoo3 .... i legendarni Q2 (neprevazidjena atmosfera) !!! :,,:
I to sve bez ove sadasnje zbrke oko grafickih kartica tipa "ULTRA MEGA GIGA TURBO GT/SE/GE .... BLABLABLA" :S:

Minja je napisao(la):
Pise Voodoo 3 2000 PCI. Ko je rekao AGP ? :) Uzgred NF2 masinica je u pitanju.

Aha, onda ok :)

Timme je napisao(la):
Quake II, Unreal, NFS 2 SE, Twisted Metal 2, Carmageddon 2 valjda, i naravno Pandemoniumi (GLIDE ili nista). NFS 2 SE je native GLIDE igra (GLIDE ili software). Secam se da sam igrao dvojku i drugar mi je doneo screenshot-ove 2 SE, neka staza sa snegom. Nisam mogao da verujem da to onako izgleda.. Kasnije sam se uverio, na Voodoo 1 je islo O.K, a na dvojci je letelo..

Quake II nije GLIDE, Unreal nije GLIDE. Death Carz takodje nije GLIDE (mislim na native GLIDE).

kUdtiHaEX je napisao(la):
Quake II nije GLIDE, Unreal nije GLIDE. Death Carz takodje nije GLIDE (mislim na native GLIDE).
Ma covece, smorili ste sa tim native pa native. Koga briga? Koji je proizvodjac bio lud da izbaci igru koja radi samo na jednoj vrsti graficke?! Gde je tu profit? Svakom je u interesu da napravi igru fleksibilnom.

Za mene je Glide igrica ona igra koja u Glideu radi lepse nego u softverskom ili u D3D modu! OK? Na takve sam mislio :smoke:
Inace, cak i Baldurs Gate 2 radi u Glide OGL ;) A vala ni Mig 29 Fulcrum i F16 Falcon nisu za bacanje u Glideu. :wave:

@kUdtiHaEX
Unreal jeste Glide...
Tek kasnije je izbacena varijanta za MiniGL za Voodoo i OpenGL za ostale karte...

Bojan Novakovic je napisao(la):
Meni najomiljenija 3DFX Glide igrica je Official F1 Championship.

Eh da, kako se toga niko nije setio, izuzetna igra, specijalno za Glide.
Secam se da sam Dungeon Keeper 2 igrao sasvim lepo na 3dfx karti u Glide-u, iako je engine podjedako dobar i za D3D.

Super su radile i Nova Logic-ove ARKADNE simulacije letenja: F-16, MIG-29, F-22...

Takodje i sve EA Sports igre oko 2000.godine su imale odlican Glide.

kUdtiHaEX je napisao(la):

Mislim da je poenta price: Igrice koje podrzavaju Glide i rade na tom enginu, da li je miniport driver ili ne, nema veze, isto radi igra. Ako igra radi u D3D enginu i Glide enginu po mom misljenju oba su joj native :p

Q2 igram je i dan danas al par puta godishnje kad se ekipica okupi i smeshni smo kako smo loshi sad
raniej sam je cepao bat 5h/day

Nazad
Vrh Dno