Šta je novo?

3d

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
:wave:​

Koje bi programe trebao da "drzi u malom prstu" lik koji se bavi 3D grafikom bilo kog tipa i njenu obradu?

Da li treba da zna i nesto drugo sem Adobe Photoshop-a,CorelDraw-a,Maya-e,3D Studio Max-a... :wall:

Probajte sa ovim :
GPU Gems 2 (nvidia knjiga), GPU Programming Guide (nvidia PDF) i OpenGL Super Bible, OpenGL Programming Guide, OpenGL reference manual....thinking in C++ i Exceptional C++ ... th'nks to AudioFreak :wave:

Ne bi trebao da zna ni jedan od tih koje si naveo. Postoji toliko alternativnih modelera, animatora, rendera da je skroz nepotrebno poznavati MAX recimo da bi bio 'lik koji se bavi 3D grafikom'.

kako da kazem ja znam vrlo dobro 3D Studio Max ali znam i nesto Maya-e,kao i Cinema 4D Studio... bar sto se tice modeliranja. interesuju me ostali programi za takve stvari.

uzmi uci after effect i combustion (ako si dokon)

mislis na Blender3D... pomocu njega nisam uspeo ni loptu da napravim... deluje mi tesko,a i tutororijale pri sebi nemam.

Generalno gledano, treba da znash jedan ozbiljniji 3D program (npr. Maya, 3dsmax, Softimage, Cinema4D) u kome cesh da modelujesh, mapirash teksture, animirash i rendash + jedan program za crtanje textura (jedan je Adobe Photoshop :D) + jedan program u kojem cesh da radish composing (slazesh slojeve i dodajesh efekte) (npr. Combustion, After Effects, Nuke, Shake). Nije loshe znati i programe za vektorsku grafiku (Illustrator pogotovo) i CAD programe.
Moji alati su: 3dsmax, Photoshop, After Effects, Illustrator (+ Premiere i Encore DVD za "brzu montazu" i DVD authoring).

Znaci ovako>

3D Studio Max-za modeliranje,animiranje i renderovanje
Adobe Photoshop-za rad na teksturama
After Effects-za doradu i dodavanje efekata
Adobe Illustrator-za vektorsku grafiku
AutoCAD-za crtanje

to je to...

aha... znaci to je to sto se tice modeliranja... jos nesto sto bi trebalo da se nadje?

a talenat za crtkanje treba ili ne

C-H-O-T-Y je napisao(la):
mislis na Blender3D... pomocu njega nisam uspeo ni loptu da napravim... deluje mi tesko,a i tutororijale pri sebi nemam.
Veoma dobro radis u 3D Max-u, a Blender ti je komplikovan? :trust: Nisam nista zakljucio, ali mi je prosto nelogicno...

da blender mi je malo komplikovan... nisam mogao da se priviknem...

zerbah je napisao(la):
Generalno gledano, treba da znash jedan ozbiljniji 3D program (npr. Maya, 3dsmax, Softimage, Cinema4D) u kome cesh da modelujesh, mapirash teksture, animirash i rendash + jedan program za crtanje textura (jedan je Adobe Photoshop :D) + jedan program u kojem cesh da radish composing (slazesh slojeve i dodajesh efekte) (npr. Combustion, After Effects, Nuke, Shake). Nije loshe znati i programe za vektorsku grafiku (Illustrator pogotovo) i CAD programe.
Moji alati su: 3dsmax, Photoshop, After Effects, Illustrator (+ Premiere i Encore DVD za "brzu montazu" i DVD authoring).

A LightWave je neozbiljan program ? :trust: Svi ga zaboravili...pfff, jedini ja dinosaurus sa najnovijom verzijom koja sabija kako je dobro upakovana, ne znate sta propustate :eyebrows:

Silo - ima marking menije ko maja a daleko je jednostavniji

gx-x je napisao(la):
A LightWave je neozbiljan program ? :trust: Svi ga zaboravili...pfff, jedini ja dinosaurus sa najnovijom verzijom koja sabija kako je dobro upakovana, ne znate sta propustate :eyebrows:

Znao sam da sam neshto izostavio :d

he,he...

Evo upravo sam skinuo knjigu sa www.flazx.com za Photoshop.Nesto kao "Photoshop za neupucene".Dobra je knjiga,pa malo ucim iz nje....

Malo skrecem sa teme:Nasao sam vrlo dobre knjige na gorepomenutom sajtu www.flazx.com ali koje bi knjige obavezno trebao da skinem? Mislim,nemam bas brz net pa moram samo da skidam neke knjige,a hocu da skinem najbolje.Znaci koje su najbolje knjige za 3ds,Mayu,PS,Illustrator,AutoCAD na ovom sajtu,da znam koje da skinem...

Hvala puno!

Nazad
Vrh Dno