Šta je novo?

3D UI interface u Mac aplikacijama...

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
nisam znao da li da postavim ovu tremu u nove tehnologije i trendovi ili ovde ali reko bolje ovde:

jeste li videli novi Drive Genious 2 ?

pocetni UI interface je skroz u 3D-u :D steta sto nemam neki video klip da vidite... :) btw i nema AA, ***... ;)

hehe... sta uradi CoreAnimation od UI...

Poslednja izmena:
Evo ga:

25-Genius-1big.jpg

nisam znao da li da postavim ovu tremu u nove tehnologije i trendovi ili ovde ali reko bolje ovde:

jeste li videli novi Drive Genious 2 ?

pocetni UI interface je skroz u 3D-u :D steta sto nemam neki video klip da vidite... :) btw i nema AA, ***... ;)

hehe... sta uradi CoreAnimation od UI...

I koja je poenta obrtanja diskova u 3d? :D

nikakva! :D vise kao demonstracija, jedna od prvi aplikacija koje imaju lepe efekte, isto kao i Coda ;)

inace sad sam se "vratio" sa Viste - ono je blagi uzas !!

pazi kad vuces prozor iza njega ostaje trag ili se na trenutke ne vidi sadrzaj prozora - sve ono sto je kompozitni nacin prozora treba da resi - nije! (ili mozda 8500GT GPU nije dovoljan za to.. ???) sramota je ono nazivati operativnim sistemom u 2008.!

pazi kad vuces prozor iza njega ostaje trag ili se na trenutke ne vidi sadrzaj prozora - sve ono sto je kompozitni nacin prozora treba da resi - nije! (ili mozda 8500GT GPU nije dovoljan za to.. ???) sramota je ono nazivati operativnim sistemom u 2008.!

Call me crazy ali ovo mi se nikada nije desilo a koristim vistu od izlaska?!

nikakva! :D vise kao demonstracija, jedna od prvi aplikacija koje imaju lepe efekte, isto kao i Coda ;)

Na poslu imam Radeon X1050 koji Vista-u tera bez ikakvih problema.A pošto si ti veliki MacOS-ovac, mora da je to bilo pod VM.

naravno da nije bilo u VM. Evo screenshota...

meni ovo lici na stari nacin prikaza prozora ili je to normalna pojava u Visti??

Prilozi

• PRIMER.jpg
    PRIMER.jpg
    217.1 KB · Pregleda: 141
To je nesto do tvoje masine, ni ja nisam iskusio to cak ni u ranim alfa i beta verzijama (naravno, ti se nisi zapitao da li je to nego si odmah krenuo da pljujes :)).

Poslednja izmena:
ma dobra je vista... nego da se vratimo na temu! Sta radi taj program iz prvog posta??

pa sta ce tu 3d?? ... :D Doduse defragmentacija je korisna... probacu ga mozda :)

To je nesto do tvoje masine, ni ja nisam iskusio to cak ni u ranim alfa i beta verzijama (naravno, ti se nisi zapitao da li je to nego si odmah krenuo da pljujes :)).

pa gde mogu da proverim da li je ukljucen Aero ili sta vec?

Na onoj tvojoj slici nije... ali napamet zaista ne mogu da se setim, nisam koristio Vistu ima dosta meseci :)

pa gde mogu da proverim da li je ukljucen Aero ili sta vec?

pa odes tamo gde se teme namestaju... ako je ukljucena tema aero, ukljucen je aero :) Mada na tvom screenshotu ne izgleda ko da imas aero ukljucen. Aero tema je transparentna i lepsa :)

Aero iskenjam ti se na Vistu...

pa Mac OS X hackintosh kad instaliras na PrC krshware nemash ovakva cimanja... btw a i imas Quartz 2D extreme koji ce Windows najverovatnije dobiti 2010 i koji ubrzava prozore tako da samo kutija to primeti :p

nego, sad sam pokrenuo Driver Genious 2 sa DVDa i opet ima sve one efekte... izgleda da su spakovali ceo Mac OS X na bootabilni DVD.

Trend iz 1998 kad su se pojavile prve OpenGl stabilne low cost graficke. Napusteno, zbog zesce gluposti od koriscenje ogromnis resursa za GUI... Ne palite se...

milika nemas pojma o cemu pricas... ;)

plz navedi jednu aplikaciju iz 1998 koja je koristila OpenGL GUI?

Poslednja izmena:
Pa to je bio ultra trend, svi smo pravili, imam ja cak nekih mojih primera - abandovanih vrlo brzo.
Kompletan GUI je bio OpenGl konvertovan, svi smo mislili to je to novo u racunarima.

A to nemam ili imam pojma stvarno ti treba da pricas, nit znas ko sam nit sta radim, ovaj forum je stvarno litter teski... zlo...

ja i dalje ne znam ni za jednu aplikaciju koja je koristila OpenGL za GUI 1998...
--------
danas vidim da Cover Flow prebacen iz iTunesa u finder radi extra posao; *Applova aplikacija*

Drive Genius 2 - *3th party aplikacija* koristi isti princip; naravno ovog puta ne toliko neophodan (generalno: totalno nepotreban) ali ipak koristi!

poenta je da ce i 3th developeri sigurno naci aplikacije gde je 3D OpenGL opravdan i pozeljan.
--------
jednostavno se ne secam ikakvih aplikacija sa UI u OpenGL-u.... 1998. na bilo kojoj platformi... ;)

Poslednja izmena:
Pa to i kazem, nije ih bilo, a u programerskom svetu i powerusers (ultranapaljenici-manijaci) tu je bila samo taka hype oko toga. Ali svi su ubrzo uvideli glupost zauzimanja 100mb za GUI + ko zna kolko W :D

prijatelju (kovac) nemas ti instaliran drajver za graficku nego koristis vesa drajver

ja i dalje ne znam ni za jednu aplikaciju koja je koristila OpenGL za GUI 1998...
--------
danas vidim da Cover Flow prebacen iz iTunesa u finder radi extra posao; *Applova aplikacija*

Drive Genius 2 - *3th party aplikacija* koristi isti princip; naravno ovog puta ne toliko neophodan (generalno: totalno nepotreban) ali ipak koristi!

poenta je da ce i 3th developeri sigurno naci aplikacije gde je 3D OpenGL opravdan i pozeljan.
--------
jednostavno se ne secam ikakvih aplikacija sa UI u OpenGL-u.... 1998. na bilo kojoj platformi... ;)
joj brate samo malko da te ispravim, bode mi oci... nije 3th nego 3rd... 1st,2nd,3rd,4th,5th i tako dalje... :)
Izvini... morao sam :D

naravno da nije bilo u VM. Evo screenshota...

meni ovo lici na stari nacin prikaza prozora ili je to normalna pojava u Visti??

Evo zašto ne treba davati MAC-ovicma da se igraju sa Windowsima... nije to, brate, za vas... :D

Kao što ti reče genuine nisu instalirani driveri za grafičku, nakon instalacije Aero će se sam aktivirati.

To sa ostavljanjem tragova je prevazisla S3 Trio 64 graficka tj chip

kako mislis prevazisla?

tragovi uvek ostaju u Windowsu cim neka aplikacija nema vremena da iscrta sebe - tj. ako se zakuca ;) (izmedju ostalog, ovo je jedna od prednosti kompozitnog nacina rada sa prozorima)

btw driveri za graficku jesu instalirani, ali oni sto dolaze uz Vistu i lepo pise nvidia 8500 ... ;)
kako bilo, lako cemo skinuti nove sa interneta...

Poslednja izmena:
izvini, mislio sam da ti ostaju tragovi u desktop-u a ne u exploreru koji se zakucao... pa ukljuci aero pa ces da resis problem

u svakom slucaju, lepo je videti kompozitni desktop za... Windows ...u 2007. ;)

Instaliraj drajvere, ti imas default Vista.
Logicno je da nece da radi kako valja ;)

Mislim da mora da pokrene i ono racunanje ocene masine pre nego sto ukljuci Aero (neka me neko ispravi ako gresim). Prvo instaliraj drajvere za graficku.

Nazad
Vrh Dno