Šta je novo?

3D Studio Max - PROBLEM

tucko019

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2007
Poena
309
skinuo sam za Vistu 3ds max i nijedan ne radi....

tj. oni radi samo sto ja polje u kome radim i modelujem je belo, jednostavno nevidim mrezu....i stistem sam preinstalirao i probao svasta ali nece da radi. e da prilikom paljenja izbaci mi gresku Error code 998 - Invalid access to memory location.

to ovako otprilike izgleda...
1.jpg

da li neko moze mi pomoci, kako da resim ovaj problem...

hvala

Konkretno ova verzija koja je na screenshotu (znachi 9) ima problema sa Vistom. Novije verzije (2008, 2009, 2010) rade kako treba provereno. U tvojem sluchaju, problem je verovatno do drajvera za D3D, probaj da stavish OpenGL za iscrtavanje u viewport-ovima ili Software (ovo poslednje chisto da proverish da nije do max-a nego do drajvera). Ako ti to ne pomogne, probaj ovo:

You should update to SP2 as that will fix allot of other Vista compatibility issues.

DDS is a Direct X Shader texture format. If you don't use DDS textures, don't worry about it. If you do, here you can dl and reinstall the dds plugin. That might fix the bug.

For the viewport issue, try checking the 'Disable Desktop Composition' box in the Compatibility tab.

If that doesn't work, try switching off Aero.

edit: SP2 je, naravno, Service Pack 2 za 3ds max 9. Moj savet je da stavish barem verziju 2008 - mnogo bolje radi sa Vistom a plug-inovi su kompatibilni sa 3ds max 9.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno