Imate li neki predlog za nekog drugog proizvodjaca u ceni koju sam naveo?Bilo nekada. K serije vec imaju neke svoje specificne i ne tako jeftine delove. Npr dizna je 20e za K2.
Kakav je Bambu Lab sto se tiče delova kod nas?
Imate li neki predlog za nekog drugog proizvodjaca u ceni koju sam naveo?Bilo nekada. K serije vec imaju neke svoje specificne i ne tako jeftine delove. Npr dizna je 20e za K2.
Tako je. Veličina princa trenutno ne, akcenat je na količini. Naravno njega nih iskoristio za probu da vidim kako će da ide, ne bih ga koristio u profesionalnoj upotrebi.Lepo od tebe ali nemoj da mi persiras, molim te
Ne znam kakva je dostupnost delova, nisam u Srb.
Znam da sam bio u lokalnoj 3d printing/filament manufacturer firmi i vlasnik mi prezentovao njihov novitet K2 Plus, kao sve divno super, odlicno stampa, samo je vec 2 dizne promenuo na jednoj rolni filamenta a dizna 20e.
Ako ti velicina printa nije presudna cim spominjes 2g printove, A1 mini je odlican izbor.
Hvala na odgovoru. Videh da kod nas nema. U medjuvremenu pretražih Alie i tamo ima, tako da mi je laknulo.A1 i A1 mini koriste iste dizne. Porucujem ih preko i ne znam ko lokalno drzi (3D Republika vrv). Tako da dobro proveriti, ali s' druge strane najbolje je u startu uz printer kupiti svakako hardened .4 i .6 dizne, koje na PLA i PETG ima da traju 'vecnost'. Svakako A1 mini nije za ABS, jer bed ide do samo 80C.
Sto se promena dizne tice, vidi se degradacija u kvalitetu printa kao i vizuelnom inspekcijom. Ja imam gomilu hardened dizni, Nozzle X pretezno, imam i Ruby, tako da nisam nijednu do sada morao da menjam, printere imam evo nekih 4 godine. To naravno ne vazi za klasicne, bakarne mekane dizne.
Nije dotrajala vec se nepovratno zapusila te mora zamena.Kako znate kada je vreme za promenu dizne?
Greska - ako je Wall na primer 3, to znaci da ce biti zid biti debljine 3 linije a sama debljina linije zavisi od velicine dizne.Te vrednosti koje si naveo, označavaju koliko milimetara će biti određeni delovi. Wall vrednost 3, znači da će stranice biti po 3mm.
Napisao sam to za top i bottom.Greska - ako je Wall na primer 3, to znaci da ce biti zid biti debljine 3 linije a sama debljina linije zavisi od velicine dizne.
Ako uzmemo standardnu diznu od 0,4mm i damo vrednost Wall da bude 3, to znaci da ce debljina zidova biti 1,2mm.
Evo konkretan primer: Kapica za ventil Pneumatika. Navoj je standard. Raznih varijacija ima za štampanje da li u obliku smajlija, squid game i sl….CC licenca ti dozvoljava da deliš, koristiš i nadogradjuješ delo autora ali može da ograniči samo za nekomercijalnu upotrebu te moraš da se udubiš u čitanje uslova korišćenja koje je autor naveo.
Ne znam zašto bi pravio problem navoj ako je standardan. Ako si mislio na deo koji ima standardni navoj je sasvim druga priča i svodi se na CC licencu.
Tako je. To me donekle i buni. Ne treba mi ništa drugo osim navoja koji je standard i na koji niko od ovih nema licencu.To sve je za drugu temu, poenta je da si preuzimao deo koji je licenciran i prihvatio si uslove korišćenja.
Razumemo se…donekle. Ne znam koliko sam dobro objasnio i koliko smo se dobro razumeli. Možda je do mene greska.Sa "mašinskim" delovima mnogo je lakše krenuti od livade odnosno krenuti sa modelovanjem od nule nego editovanje a programi su priča za sebe.
To što si preuzeo može biti specifičan deo i nema nikakve veze sa navojem (navoj je navoj) već sa funkcijom dela za koji osim autora nema niko osim njega ili par proizvodjača licencu za komercijalnu proizvodnju.
To što skidaš crteže autori su radili za sopstvene potrebe snimanjem originalnog dela uz modifikovanje nebitnih oblika i pojedinim zabranama su se ogradili da originalni autor ne može da ih juri. Što se tiče jurnjave mogu da te jure ili autori ili softverske kuće a i oboje ako se dogovore bez obzira da li imaju ili ne predstavnika kod nas.
Evo nesto prosto, prost oblik standardan navoj.
E pa to je ono, nikad ne reci nikad 😁Teško da će neko da te juri za one stvari koje se u celom svetu na dnevnom nivou proizvode u milionima primeraka ali nikada ne reci nikad.
Ako dodje do nekih problema (čvrstoća, elastičnost, probni pritisak i druge zahtevane karakteristike) pa te kupac pojuri i da se pozoveš na autora ne pereš se a verovatno i dublju vodu gaziš.
Ja uglavnom Polymaker koristim ali radio je OK i Azure PLA. Nervira me samo sto na mojim primercima nije hteo da se otkaci kraj filamenta sa rolne. Od ostalih flamentata u slicnom cenovnom rangu sa Azure a da ima kod nas da se nabavi, dobro mi se pokazao SUNLU i neki GUCAI.Šta i gde uzimate od PLA? Tražim neke povoljniije opcije za igranje.
Kakvi su AzureFilm što 3D Republika prodaje? ili one Aliexpress varijante?Ulgavn
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari