Početkom godine (mart/april) kupio sam Voron kit (350mm R2 Pro, Formbot). Nisam hteo Bambu i sl. prosto zbog dimenzija bed-a (početkom sledeće ako izađe nešto takvo, razmotriću). Formbot sam odabrao kao neki bestbuy, dobre komponente uz kit, malo lošija dokumentacija, ali prilično latest opcije (Tap RC8, Moons steperi, CAN, EB2209, itd.).
Odmah mi je Duke ponudio svoju pomoć ako zaškripi sa Klipper-om (hvala još jednom!), srećom nije nigde zapelo i sve je od instalacije prošlo lagano prilično a više smo razmenili mišljenja oko nekih opcija i izbora. Najviše vremena za kit je oduzelo moje baš lagano sklapanje, počev od printanja svih delova, preko sklapanja hardware-a i puno čitanja dokumentacije, ne bi li pohvatao kako se sve uklapa, jedno sa drugim.
Trenutno sam u fazi da printer radi i printa uredno, kalibracije su odrađene (PA, input shaper, Z offset, itd.) i konfiguracija je prilično čista i naspram mojim potrebama skockana. Nešto što mi je ostalo od dodatnih radova je C270 kamera (spremna sa nosačem za instalaciju), chamber thermistor (spreman sa nosačem) i exhaust vent i Nevermore da upogonim (instalirani, povezani).
Par nekih utisaka o kombinaciji komponenti u kitu - Manta M8P ploča sa 2209 drajverima, EBB 2209 CAN, Gates kaiševi, Vivedino rail-ovi, Moons steperi, Dragon high-flow hotend, BTT 5inch touch screen, 650w silikonski grejač za bed, itd. Sve je lepo spakovano, obeleženo, mnogo lakše nego kopati sâm sve. Par stvari sam izmenio usput, ali manje-više nije moralo.
Zadovoljan sam build-om, bilo je jako zabavno i dobro iskustvo, Klipper je sjajna priča i radujem se nekom Mercury modu za Ender 5 koji je moj prvenac.