Šta je novo?

3D naocare

Mr.Jack

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2007
Poena
309
Da li hoce neko da mi kaze u cemu je razlika izmedju aktivnih i pasivnih naocara i koje su bolje?

Pasivne su lakše, jeftinije i praktičnije u odnosu na aktivne (nemaju baterije i ne treba im napajanje i punjenje). A ne mogu se upoređivati, koje su bolje, pošto odrađuju posao u dva različita 3D sistema projekcije i gledanja(aktivno i pasivno) i dobro odrađuju to i jedne i druge.

Pasivne su lakše, jeftinije i praktičnije u odnosu na aktivne (nemaju baterije i ne treba im napajanje i punjenje). A ne mogu se upoređivati, koje su bolje, pošto odrađuju posao u dva različita 3D sistema projekcije i gledanja(aktivno i pasivno) i dobro odrađuju to i jedne i druge.

Dobro koji je onda 3D bolji, aktivni ili pasivni?

Lepo ti je covek rekao, najbolje da odes do neke prodavnice i sam izaberes sta ti se vise svidja.

Pa ima o tome dosta pisano ovde na Forumu, ali evo kratko. Pasivni 3D je "lakši" za gledanje i manje se javlja zamor očiju i glave u odnosu na aktivni.

Na osnovu testa koji sam gledao pre nekoliko meseci na youtube, najbolji su aktivni. Ako se setim kako se zvao video klip, postavicu ti da vidis.

kako moze test na YT da ti docara,sta je bolje,valjda treba da proba covek,pa da sam proceni sta bolje pasuje njegovom oku.......ja slucajno imam pasivne,i meni je ok,sto ne znaci da je to bolje od Aktivnih...tako mi zapalo:)

Imam iskustva sa obe vrste, meni lično je neuporedivo lakše da odgledam 3D film u pasivnoj varijanti.

Imam iskustva sa obe vrste, meni lično je neuporedivo lakše da odgledam 3D film u pasivnoj varijanti.

A da l' si gledao sa prevodom u aktivnoj varijanti ? ...nekako sam stekao utisak, sto ne mora da bude tacno, najveci problem pravi prevod i da stalno prebacivanje fokusa sa filma na prevod "zamara" oci

mogu jos samo da dodam,da imam dva para Pasivnih naocara,jedne su original Philips(od Tv-a)a druge neke NoName...ne vidim razliku.....da li je tako kod Aktivnih ,Ne znam.....

Sve je to OK što čovek napriča, ali ja ti garantujem, da ti stave naočare, puste na minut-dva 3D sadržaj sa NN televizora sigurno ne bi znao da li gledaš aktivnu ili pasivnu varijantu.

Gledao sam ranije taj Samsungov "promo" materijal. Pola stvari koje su navedene da pasiven imaju problem nije tacno. NPR. okretanje glave za par stepeni izgubi se fokus itd. nije tacno. Imam LG LW4500 i kad okrenem glavu za 90stepeni dolazi do blagog gubitka boje ali ne i fokusa i ostrine.

Vrh Dno