Šta je novo?

3D naočare

mr.no.

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Gde li bi mogle da se nabave. Neke najjeftinije i najobičnije. Ima li prevog efekta kada se 3d filmovi gledaju na monitoru sa ovakvim naočarima?

Secam se saveta iz casopisa Vidi, 3d cvidze trebaju obavezno da budu istog proizvodjaca kao i televizor. Ne znam kako to ide kod monitora

Nemoraju da budu istog ali nema univerzalih koji ce raditi na svim...
mr.no. Na kom monitoru ?

Dozvolicu sebi citat iz casopisa:

No, ono sto zasigurno nece raditi jest krizanje 3D naocala jednog proizvodjaca sa drugim pa ovdje pozivamo na poseban oprez. Ukoliko imate jedan brand 3D televizora potrebno je obavezno pribaviti od istog proizvodjaca stereoskopske 3D naocale jer u protivnom se nece moci sinkronizirati s televizorom.

Sa nvidia drajverom imas podesavanja da uskladis tip naocara sa 3d podesavanjem (nijanse crvene i plave), pa verovatno bi bilo koje funkcionisale. I ja sam takodje zainteresovan za 3d naocare, vise zbog igrica. Razmisljao sam o nvidiiinim ali su preskupe!

Benq G2220HDA. Mislio sam sli;an efekat kao gledanje 3D filmova u nioskopu. Ako je tipa neke tehnike čija je cena trocifrena... bataljujem.

Kako zamisljas da gledas 3d filmove na 2d monitrou od 100evra ?
Oni koji kupuju 3d monitore od 500+ evra to rade bez razloga ? :)
MOze fake 3d koji nema veze sa onim u bioskopima..
Treba ti 3d displej,naocare (sa njima i uredjaj koji emituje signal za nacoare-shutter),3d sadrzaj
Dozvolicu sebi citat iz casopisa:
Pa ne znaju ti iz caspopisa, prevode ono sto nadju na netu ... daleko od toga da su oni nesto isprobali ili testirali ( ako je domaci caspopsi u pitanju) ;)
generalno jeste tako ali ima onih koji su kompitabilni , ono sto je bitno da ni jedne nisu univerzalne zato treba uzimati obavezno svog proizvodjaca

Poslednja izmena:
E jedno pitanje u vezi 3D cvika, da li je na svim shutter cvikama tamnija slika ,jer je greota gledati bilo sta ako je slika kao u Kolosej-u, npr na polarizovanim cvikama slika je istog inteziteta kao i bez njih(tuckwood,roda,dom sindikata) i da li te polarizovane cvike mogu da se priomene na kompu tj monitoru?

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno