Šta je novo?

3d Mark-sta treba ?

Maksimus

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2003
Poena
604
Moze li neko da mi objasni sta pomaze dobijanje boljeg rezultata u 3d Marku 2001Se?
Graficka ? Procesor, memorija, HD i sta daje koliki udeo...?

I koji su optimalni rezultati za igranje igrica ?

Da li je moguce da niko nezna ili nemoze da objasni ?

Maksimus je napisao(la):
Moze li neko da mi objasni sta pomaze dobijanje boljeg rezultata u 3d Marku 2001Se?
Graficka ? Procesor, memorija, HD i sta daje koliki udeo...?

Nije stvar u tome da li neko moze da ti objasni , naravno da moze i to vecina clanova foruma.Ali tvoje pitanje je malo vise nego konfuzno , koji rezultat u 3d marku je optimalan za igranje igrica????
Kao prvo 3d mark 2001 je brzinski test Graficke karte i procesora , znaci sto veci rezultat imas svaka igra koju igras ce biti bolja odnosno brza,najvecu ulogu u testu imaju sama graficka karta cpu i memorija i to redosledom kojim sam ti napisao.

HVALA !!!

Ne ljutim se, a i nemam zasta...
A sto se tice konfiguracije imam XP 2200+, Asus-ovu plocu, 256DDR (333Mhz) i Mx-a 440, ali nameravam da ga menjam samo neznam da li da uzimam Ti4200 ili 9000pro ili pak 9100pro ?

Maksimus je napisao(la):
Ne ljutim se, a i nemam zasta...
A sto se tice konfiguracije imam XP 2200+, Asus-ovu plocu, 256DDR (333Mhz) i Mx-a 440, ali nameravam da ga menjam samo neznam da li da uzimam Ti4200 ili 9000pro ili pak 9100pro ?
Od ponudjenih karti 9000pro!!!
A za ljutnju to sam mislio zbog HVALA!!! Velika slova izrazavaju viku i bes :D

A, onda izvini sto sam vikao...
Hvala na predlogu, mozes li mi reci kako se krecu cene ovih karti, i takodje koliko kosta ati 9000, ali ne pro... ?
Zanimaju me cene i novih i polovnih...

Maksimus je napisao(la):

2001 je radjen za DX8, a 2003 za DX9.
Prve igre koje se rade za novi DX, dovoljno je 3000-4000 poena.
Posle su igre kompleksnije, i na zalasku DX-a pre sledeceg, najkompleksije igre sa nekim endzinom kao sto je doradjeni Q3 za DX8
kda treba i 7000-8000. Tako ce biti i za DX9.

Apsolutno se ne slazem sa Kokosovom preporukom za graficku. Ti4200 i Ati 9000Pro su nebo i zemlja, u korist Titanijuma. Ta karta je brza 10-30% zavisno od situacije, ima istu ili bolju sliku u odnosu na 9000Pro, inicijalno je Ti4200 bio gornja srednja klasa a 9000Pro najniza, Ti4200 je brzi makar za 1 a neretko i za 2 rezolucije...ne znam po kom kriterijumu je 9000Pro bolja od Ti4200...osim ako nije zbog toga sto je 9800Pro bolji od 5900Ultra :p :d

e znas sta da uzmes za koji dan ce se pojaviti i kod
nas najnoviji i najbrzi a i najjeftinija graficka karta na svetu
zove se nvidia riva tnt2 ima 512mb rama
ta ima da dera uzmi nju

A koliko ce da kosta ta Riva TNT ?

3D Mark bas i nema veze sa igrama... imas na anandu veliki test pa pogledaj ono sto igras i to ti je to. A 3D mark zaboravi...

c3 je napisao(la):
e znas sta da uzmes za koji dan ce se pojaviti i kod
nas najnoviji i najbrzi a i najjeftinija graficka karta na svetu
zove se nvidia riva tnt2 ima 512mb rama
ta ima da dera uzmi nju

ovo je bilo dobro :mrgreen:
:rtfm: :eek: :eek: :mrgreen: :mrgreen:

Mare je napisao(la):
3D Mark bas i nema veze sa igrama... imas na anandu veliki test pa pogledaj ono sto igras i to ti je to. A 3D mark zaboravi...

A gde da nadjem tu amandu ?

Anand je sajt :) http://www.anandtech.com/

Kakose, hvala jos jednom...

A hvala i kUdtiHaEX-u...

A je li "Kakose" da ovde neki troll ne vuche vas za nos?

Vrh Dno