Šta je novo?

3D Mark 2003 score here :)

alokiN je napisao(la):
Potkrala se greska!

Evo ispravke...

Fill Rate (Single-Texturing) 528.2 MTexels/s
Fill Rate (Multi-Texturing) 978.5 MTexels/s

E nikada mi ovo nije bilo jasno. Kada malkice nadzidzim moj GF3 Ti imam Multitexturing Fillrate 1800+ Mtexela a Single Fillrate je 900+ Mtexela. Duplo vise od R9000.

Pa g-force i jeste brzi sto se tice tekstura i od r8500.
A da ne pominjem clock memorije na r9000 koji je 200mhz.

miha\zero je napisao(la):
E nikada mi ovo nije bilo jasno. Kada malkice nadzidzim moj GF3 Ti imam Multitexturing Fillrate 1800+ Mtexela a Single Fillrate je 900+ Mtexela. Duplo vise od R9000.
Multitexturing Fill rate se dobija kada se pomnozi takt GPU-a sa umnoskom broja pileineova i TMU jedinica po pipelineu (pajplajnu)
znaci ti si svo GF3 nabudzio na koliko!... 225MHz
znaci 225*4pajplajna*2TMU-a po pajplajnu i eto ti!
R9000 radi na 250MHz i ima 4 pajplajna sa po jednom Texel jedinicom po pajplajnu znaci da mu je teorijski Fillrate 1000MTexela/sec

U svakom slucaju ta brojka ne ulazi u krajnji rezultat 3DMark testa!

Nedjo je napisao(la):
Multitexturing Fill rate se dobija kada se pomnozi takt GPU-a sa umnoskom broja pileineova i TMU jedinica po pipelineu (pajplajnu)
znaci ti si svo GF3 nabudzio na koliko!... 225MHz
znaci 225*4pajplajna*2TMU-a po pajplajnu i eto ti!
R9000 radi na 250MHz i ima 4 pajplajna sa po jednom Texel jedinicom po pajplajnu znaci da mu je teorijski Fillrate 1000MTexela/sec

U svakom slucaju ta brojka ne ulazi u krajnji rezultat 3DMark testa!

Super je to, ali ubrzavanjem brzine memorije se ubrzava znatno, zar ne ?

miha\zero je napisao(la):
Super je to, ali ubrzavanjem brzine memorije se ubrzava znatno, zar ne ?
Ne!
Fillrate tekst je koncipiran tako da ucitav veoma malu texturu (64x64) i da je onda "lepi" na scenu iznova i iznova ne opterecujuci njome protocnu moc memorije!

Nedjo je napisao(la):
Ne!
Fillrate tekst je koncipiran tako da ucitav veoma malu texturu (64x64) i da je onda "lepi" na scenu iznova i iznova ne opterecujuci njome protocnu moc memorije!

Tako je. Prakticno, komunikacija sa memorijom je svedena na najmanji moguci minimum... Tekstura je u nekakvom "cacheu" unutar GPU-a a sa memorijom se komunicira samo radi razmene informacija o objektu, koji opet i nije objekat, nego verovatno neka ravan :) - tako da je jasno koliko tu podataka o geometriji scene ima... U svakom slucaju, dao sam ja tu kao neko objasnjenje u Radeon 8500 i GeForce 3 testu :)

Vrh Dno