Šta je novo?

3D Mark 04 - beta

• Začetnik teme Začetnik teme Mare
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
885
Izgleda da se zaista radi o opakom testu koji sa ovakavim sistemom brise patos... mada je sve i dalje u beta fazi....

GeForce 6800 GT and a Pentium 4,3.6 GHz:
Test 1 Return ton of Proxycon : 15.4 FPS
Test 2 Firefly Forest : 5.1 FPS
Test 3 Canyon Flight : 13.3 FPS

Inace evo prevoda sa googla:

http://translate.google.com/translate?sourceid=mozclient&u=http://www.ati-news.de/HTML/news.shtml

3DMark?04 beta emerged - 12:57 - Wenzula - comments (0)

The colleagues of D-CROSSES and xtremesystems.org came into the benefit of a first beta version of the new 3DMarks 04. Naturally they examined these also directly for heart and kidneys and are encountered thereby interesting details.

Even with a current diagram map of the impact of a GeForce 6800 GT and a Pentium 4,3.6 GHz, it was not possible for the two sides to get the 200êr liquid for running.
In the three standard tests came the 6800 GT on the following values:
Test 1 Return ton of Proxycon : 15.4 FPS
Test 2 Firefly Forest : 5.1 FPS
Test 3 Canyon Flight : 13.3 FPS
By the way the whole test was accomplished in the?default? attitudes, which meant nothing different one, as 1024x786 @ 32 bits without any quality attitude (FSAA and/or AF). With the new 3DMark the FutureMark corporation points once more the borders out of the at present possible and points thereby even current High end maps clearly into their barriers. The times penetrated in those maps into the point range of five figures, might be first times past. Only with the coming NEXT generation chips NV50 and R500 here new records are to be expected.

But not only with?Performance hunger? if the test sets new yardsticks, but also, which concerns the features, because apart from the support of the PCI express interface, the 3DMark?04 makes for also full use of DirectX 9.0c and the Shader Model 3,0, which might particularly make the Kalifornier happy

Ha,ha,ha 3D Mark, pa zar se to jos uvek koristi kao nekakav test? Mislim da je 3D Mark odavno izgubio svoj kredibilitet. Totalno mi je bezveze da se graficke kartice uporedjuju programom kao sto je to 3D Mark koji daje koliko vidim u novoj verziji mizernih 15-ak frejmova sa jednom od najjacih grafickih kartica a ista ta kartica bez ikakvih problema vrti najmocniju igru danasnjice Doom 3 sa sigurno 3-4 puta vise frejmova. A da ne spominjemo gomilu optimizacija koje i ati i nvidia koriste kako bi povecali skor svojih kartica u tom sintetickom testu. Po meni je 3D Mark potrebno zaboraviti...

[Ironicno = Mad_MUzzY]Waaauuu ... e sad odustajem od nabavke 6800GT. nV sux! ATi verovatno tu pravi 100x bolju frejmazu! Plus bolje izgleda! Ma r500 ce da izuva! [/ironicno]

... ista prica kao i sa 3dmark 03. Reklama za buduce karte.

Imate tamo i par slika koje iskreno i ne deluju nesto extra...

Gomila "konjoslava" za tastaturom, pa da covek ne veruje!!!! Posle 3DMarka2001 oni nisu u stanju da naprave nista valjano. 3DMark 2001 je isao 100% glatko ( nigde nije padalo ispod 25 fps) na tadasnjoj TOP kartici GF3, pa je dosao 3DMark03 koji je seckao i seckao na svemu, na 5950 Ultri na 9800XT, na 9800XT@ LN 2 Cooling :d
Tada stizu 6800 i x800 i eto najzad "ide" dobro, ali avaj, sasecimo sve u korenu sa 3DMark04 testom i njegovih ultra mega giga kompetentnih 5 fps 🙂
Komedija, komedija, komedija..... 😀 😀 😀
No sunce se ipak nazire na horizontu, a to su Doom 3 i HalfLife 2 koji ce biti jedini i pravi programi za testiranje performansi ( jedan za Opengl, a drugi za DX 9.0), na njih se cekalo dugo ( na HL2 se jos ceka :smash: ), ali izgleda da se isplatilo 🙂

Kao sto rekoh, cilj svakog novog 3dmarka je da top seriju vrati na ispod 5000 bodova. Mislim ova masina daje 5 frejmova u drugom testu?! Zaista smesno koliko jedan softver moze biti besmislen narocito sada kad je izasao doom i kada se ocekuje hl...

Ne znam zasto vam smeta sto takve masine imaju mali fps u novom 3DMarku. Kod njega je uvek bila poenta da ide ispred vremena, da maksimalno optereti racunar i prvenstveno graficku kartu, a nije da tu ima sta da se igra, pa da smeta sto secka.

Samo neznalice mogu da pljuju po 3DMArku! Potrebno je znati sta tacno testira 3DMark da bi se imao pravi uvid u kvalitet i snagu ovog testa! 3Dmark je odlican program za testiranje GPU-ova i daleko najbolji u citavoj seriji! Od 2001 odskace kilometrima (2001 je ocajno izolovao sistem od uticaja na graficke rezultate.
3Dmark04 donosi gomilu noviteta, a koga materija stvarno zanima neka procita ovaj clanak http://www.beyond3d.com/interviews/fm04/ kao i propratni materijal uz 3DMark03 koji detaljno objasnjava sta se testira ovim programom!

Nedjo je napisao(la):
Samo neznalice mogu da pljuju po 3DMArku! Potrebno je znati sta tacno testira 3DMark da bi se imao pravi uvid u kvalitet i snagu ovog testa! 3Dmark je odlican program za testiranje GPU-ova i daleko najbolji u citavoj seriji! Od 2001 odskace kilometrima (2001 je ocajno izolovao sistem od uticaja na graficke rezultate.
3Dmark04 donosi gomilu noviteta, a koga materija stvarno zanima neka procita ovaj clanak http://www.beyond3d.com/interviews/fm04/ kao i propratni materijal uz 3DMark03 koji detaljno objasnjava sta se testira ovim programom!

Ovde moram da se ne slozim sa tobom. Sta ce meni 3d mark koji 100% izoluje graficku onda 6800 GT ima 2000 poena x800 PRO ima 2020 i to je to! Na kraju se svede da mozes da dobijes oko 10 skorova jer on ne zarezuje cpu i memoriju 2 %. Prava stvar je bio 2001 jer njemu samo malo da zategnes memoriju i odmah se vide rezultati u skoru malo o/c procesor dobijes jos malo pa onda na kraju graficku i taman si prestigo onoga ispred tebe 🙂

Sta ce meni 3d mark gde ja ubodem 9700PRO sa duronom na 600 MHz i odvalim Amd FX-53 sa Ti4600.

Nedjo je napisao(la):
...

Ma daj molim te. I cilj je da sve izgleda odvratno i da posmatras 10-ak minuta slideshow po ekranu?
Neka naprave nesto sto ce ici tecno, lepo i da pokaze razliku u prikazu ili vec mogucnosti prikaza necega, pa na osnovu toga da mi da skor 4800 ili 5200 bodova za dve graficke i da je to relevantno na istoj masini.

Stator je napisao(la):
Ovde moram da se ne slozim sa tobom. Sta ce meni 3d mark koji 100% izoluje graficku onda 6800 GT ima 2000 poena x800 PRO ima 2020 i to je to!
.........
Sta ce meni 3d mark gde ja ubodem 9700PRO sa duronom na 600 MHz i odvalim Amd FX-53 sa Ti4600.

Benchmark programi ne služe za to da ti prestigneš i "odvališ" nekog, nego da što realnije predstave performanse nekog uređaja radi upoređivanja. Trenutno se, sa novom generacijom kartica, došlo do toga da u 3DMark03 CPU počinje da bude ograničavajući faktor.

Nedjo je napisao(la):
Da je tako kaoo tim kazes zvao bi se Grafik Mark, a ne 3DMark, za realno ocenjivanje performansi nekog sistema u igrama 3DMark03 i sada ovaj 04 su polako ali sigurno izgubili "osecaj" lepo covek kaze uzmes a1700+ i ATi 9700 i odvalis Athlon FX 53 sa GF4 Ti4600???? Razmisli o tome.
Druga stvar je sto taj 3DMark04 na zadnjoj generaciji ( 6800 Ultra, X800XT) mora da daje fps iznad 25, uvek, svuda, u svakoj sekundi. To bi obezbedilo da na nekoj novoj generaciji ( R500 i NV50) ne pada ispod 50 fps, sto vecina nas dozivljava i opisuje recima "klizi", dok se za ono predhodno govori da je igrivo. Samo pod ovim uslovima neko ko kupi graficku kartu moze da zna sta da ocekuje od nje u periodu 1-2 godine.

Pa iskreno pokazalo se da je 3Dmark 03 bio u pravu kada je predvidjao performanse. Kako izlaze zahtevnije igre tako i kartice sve cesce medjusobno pokazuju procetualno slicnu razliku u igrama kao sto je to u 03. Evo Doom 3 je odlicno pokazao upravo to. A opet i taj doom je odavno u izradi i nedostaju mu mnoge moderne stvari zato je potreban jedan sinteticki program koji pokazuje cistu snagu grafike.

Siguran sam da ce kartica koja da 2x bolji skor u 04 biti isto toliko brza u nekoj igri koja bude optimizovana za SM 3.0 (ne kao FC nego potpuno pisana na taj nacin) i imala onaj nivo poligona na sceni.

3d mark03 bio u pravu sto se tice performansi ? Dobar vic 🙂

Ko hoce da zaista zna kako rade graficke otici ce na Hardocp koji ima najbolje testove za graficke - tu se tacno sve lepo vidi, i testira se u igrama. Ne u budjavom marku na osnovu kog se posle naklapa i nagadja rezultat uporedjivanja, tj. ko je bolji

Hardocp je prodao dusu daaaaavnoooo.... da si ti meni ziv i zdrav!!! Kakvi bre najbolji testovi, o cemu ti pricas!?!!?

MAD_MUzzY je napisao(la):
[Ironicno = Mad_MUzzY]Waaauuu ... e sad odustajem od nabavke 6800GT. nV sux! ATi verovatno tu pravi 100x bolju frejmazu! Plus bolje izgleda! Ma r500 ce da izuva! [/ironicno]

bas sam se nasmejao kad sam ovo procitao, svak cast 🙂
(ima takvih ovde na izvoz)

a sto se tice pasprave oko toga kolko neka karta treba da da frejmova u najnovijem 3dmarku mislim da je to gubljenje vremena i da je besmisleno...

Mare je napisao(la):
Pa iskreno pokazalo se da je 3Dmark 03 bio u pravu kada je predvidjao performanse. Kako izlaze zahtevnije igre tako i kartice sve cesce medjusobno pokazuju procetualno slicnu razliku u igrama kao sto je to u 03. Evo Doom 3 je odlicno pokazao upravo to.

upravo suprotno...

Da ne teoretisem, 3dmark03 kaze ati je brzi, a doom3 kaze nVidia.
Ne moze 3dmark dati realan odnos snaga ako je directX only.

Problem je sto ce pojavom XNA-a OGL izgubiti bitku. Za jedno 2-3 god. necemo vise videti igre zasnovane na OGL-u, videces.

Eto, Nedjo... samo pogledaj prvih nekoliko postova i valjda ce ti biti jasno da sam upravu. Dzaba to sto nama nekoliko koji (kao) znamo sta da gledamo, 3dmark predstavlja nesto intresantno.

Iskreno, vise me uopste ne zanima snaga novih GPU-ova vec ono sta mogu da urade! Znaci samo gleam tech demoe i features listu. I naravno nerviram se do besvesti sto moram da cekam po godinu i vise dana da se eventualno nesto od tih stvari i pojavi u igrama/aplikacijama. Zasu :d.

poz.

Nisam ni ocekivao da takav test moze da da odgovor po pitanju jedne igre ko ce biti brzi vec uopste predstavu o snazi GPU-a.

Mare je napisao(la):
Nisam ni ocekivao da takav test moze da da odgovor po pitanju jedne igre ko ce biti brzi vec uopste predstavu o snazi GPU-a.

kako ne kontas, kakva je to realna snaga GPU-a kad se koristi d3d a ne ogl?
zasto nije obrnuto?

realnu snagu mozes videti samo u aplikacijama koje tebi znace i koje su ti bitne kao sto su ljudi ovde vec rekli...

ma 3dmark2001 je zakon, a uspeo je zato sto je imao onaj nadrkan demo sa dobrom mjuzom i zato sto je ocenjivao ceo sistem.ovaj 3dmark2003 ima usran demo i koristim ga samo da vidim koji drajver kako radi.

Da je relevantan, nije. eto npr. r9800pro je na mojoj masini na defaultu dao 5800 markova i terao je FC sve na high u 1280 u 45fps (uzeo sam jedan chekpoint i testirao na njemu, ako se secate one mape gde treba da pobegnete iz zgrade pa ima onaj deo gde cudovista nagrcu kroz hodnik, a vi ubijete baju na stacionarnom chaingun-u i przite monstere "down the hall" , jedna od najzahtevnijih scena) posle sam zabo fx5900 i OC ga i dobio 5780 markova (20 manje nego r9800pro na default) i ucitao "moj test" isti setinzi i sve ostalo, igra je radila u 14fps !!! eto koliko je mark merodavan. Sve je to do optimizacija igara (softwera) #dmark bi bio merodavan kad bi igre koristile njegov engine (ne daj Boze !!!) i sve bi radile u 22fps...

@Zeleni zub: 🙂 mislim, ako benchmark programi ne sluze da prestignes nekog cemu onda sluze ? 😀 Onda bi bilo dovoljno da odes na neki sajt, pogledas kolko je kartica bodova osvojila u benchmarcima i to je to. Ne bi bilo potrebe kupovati taj program da bi dobio iste te rezultate zar ne ?! pa MadOnion (Futuremark) i zivi od toga sto ljudi oce da prestizu jedne druge 😉

Nazad
Vrh Dno