ljudi, danasnje 3d aplikacije i te kako znaju da iskoriste dobru graficku...
A gde to može da se proveri, što bi rekli, empirijski

i naravno ne kroz sintetičke testove.
CPU je prva i najbitnija stavka. Grafička karta (barem u 3dsmaxu) i dalje radi na nivou nekog prastarog directX-a - najnaprednija opcija jeste keširanje geometrije (i to u shaded pogledu) i samo zbog toga se directX nametnuo kao pravi izbor.
Achilles82, to što se tvoj brat bavi animacijama ništa ne znači, znam i ja dosta kolega koji se time bave pa nemaju pojma o hardveru, a neretko idu na najskuplju varijantu pa ih ne treba slušati šta lupetaju.
Umesto grafičke iz niže klase, bolje je ići na polovnu grafičku više klase, generaciju - dve starije, biće brža od ove prve. Recimo, 7900GTX su budzašto, a odlične su karte za te stvari. Brža je recimo od 9600GT (pričam subjektivno, iz svakodnevnog rada). Dok 9800GTX nije ništa brža od 7900GTX (svakako ne da opravda cenu). Tu je i veća rezolucija monitora, karta sa većim bandwidth-om se bolje snalazi.
Dakle jedino što daje dobitak jeste procesor, cache je recimo isto nebitan.
Tako je bar bilo pre godinu-dve (i godinama unazad), nešto čisto sumnjam da se bilo šta promenilo obzirom na to kako izlaze nove verzije programa i šta mogu da iskoriste od trenutnog hardvera.
I super je ideja o 500€ limitu, jer ako se otvorite za više, nikad neće da nauči da optimizuje rad - a to je propast kasnije u radu.
Integrisanoj grafici ništa ne fali (sem ako ide na monitor veće rezolucije), niti će mu onda smetati u učenju niti u kasnijem radu. Hardver se kasnije lako promeni. Bolje je učiti na jeftinijem jer će, dok ne krene ozbiljno da radi, bar jednom da promeni celu konfiguraciju.
Mada, kad malo razmislim, ja bih sve polovno :d
Ima li šta da je bolji best-buy od q6600?