Šta je novo?

3D budzet

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Burazer pocinje da izucava 3D i hoce da uzme neki komp, a ja ne pratim triste vec neko vreme pa bolje da pitam upucenije :). Problem je budzet koji je veoma mali. Ukupno (sa 22" monitorom ne bi trebalo da bude vise od 500€). E sada, kako je on apsolutni pocetnik, mislim da ce za ovaj novac moci da uzme nesto za pocetak. Posebno nisam upucen po pitanju platforme (to i jeste najveci problem). Znam da je ranije nvidia+intel bilo bukvalno obavezno za 3d ali nemam pojma sta se sada desava.

Svi predlozi dobrodosli!

Pa eto, Ji 4Tze pominje 7900GTX, a kapiram da bi odlicno radila i neka druga, tipa GS ili GTO, ako ne nadjes GTX.
Edit: eno bas u oglasima vidim 7900GS za 4k.

Poslednja izmena:
pa sem ako ne radis u max-u 1.2 to radi graficka... ja se secam jos '97-e softveri sa kojima sam se tada druzio su podrzavali 3D, ako ovi danas ne podrzavaju onda smo mi sada zapravo u 88-oj, tj. u nekom paralelnom svemiru, gde 3D akceleracija kao takva jos nije izmisljena :D

Kazem da nece igrati igre jer ih nikada nije igrao. Druzi se on sa kompovima vec 10ak godina ali vec 2-3 koristi neki lap pa zato hoce konfu za 3d. Igre ga nikada nisu interesovale :)

cudan taj tvoj brat ;-{

Ja opet predlazem Quad.
Cak i sa integrusom, burazer uvek ima opciju da jednostavno kupi graficku (novu, polovnu, slabu, jaku - nebitno) i samo je ubode u sistem, a ako ga smori CPU, onda je problem veci.
http://www.behardware.com/medias/photos_news/00/25/IMG0025557.png
IMG0025557.png

810? :D

POZ

Poslednja izmena:
Ja opet predlazem Quad.
Cak i sa integrusom, burazer uvek ima opciju da jednostavno kupi graficku (novu, polovnu, slabu, jaku - nebitno) i samo je ubode u sistem, a ako ga smori CPU, onda je problem veci.
IMG0025557.png

810? :D

POZ

Slazem se , moj drug je po predlozima bas ovde na benchu pre nekih mesec dana uzeo Phenom II X4 920 i prezadovoljan je radom masine bar za sada. Isao je na integrusu koja ide na biostaru 790GXB koja mu je za sad sasvim dovoljna za 3D animacije ,video renderovanje i slike kojima se inace bavi.Naravno ako se ima kesha bolje ici na neku budzet grafu tipa 4670 ali ipak je procesor dosta vazniji.

To je onda u principu to. Treba mi jos samo okvirna inf. gde sve ovo da nabavim po napisanim cenama (ako ima jedno mesto ili moram da jurim po celom gradu :)). Moze i na PM da ne bi bilo ovde reklamiranja.

To je onda u principu to. Treba mi jos samo okvirna inf. gde sve ovo da nabavim po napisanim cenama (ako ima jedno mesto ili moram da jurim po celom gradu :)). Moze i na PM da ne bi bilo ovde reklamiranja.

Pa svi kada daju cene komponenti daju najjeftinije koje mogu da se nadju po gradu. E sada posto sumnjam da ces ti sam da sklapas kompjuter, trebao bi da kupis sve kod jednog prodavca, samo problem je sto onda taj prodavac ima neke komponente skuplje.

Moj savet ti je da odes u gigatron, jer tamo daju popust kada kupis celu konfiguraciju kod njih... ja sam skoro kupio neki kompjuter od oko 230 evra, i imao popust jedno 1500 dinara. Tako da i da su neke komponente skuplje malo u odnosu na ono sto smo mi napisali, imaces taj popust i to ce biti to, a mozda i malo jeftinije.

Dakle GIGATRON

A što onda ne uzmeš Biostar 790gxb ploču . Ploča proverena ovde na forumu kao odlično rešenje i posle lepo kupiš neki 4670 ili slično . Mislim da ploča diže cenu konfiguracije 20 eu ali da prestavlja exstra rešenje .

Nazad
Vrh Dno