Šta je novo?

391GB Seagate ST3400832A ATA

VUCKO-91

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
319
Ovaj HD imam vec duze vreme. Oko 2 godine...
Ranije sam ga ima na Duron-u, sad sam skoro nabavio Barthon sa Asus plocom...ako vam nesto znaci!
Uglavnom otkako je na ovom novom kompu cuje se ponekad kao da dok se vrti da povremeno nesto zakaci...tk..tk..tk...bukvalno kad izgovorite to tk takav se zvuk cuje...tad kao da malo zastane...to se desava kad se defragmentise, file transfer,skeniranje virusa...ociglegno, kad su u pitanju veci poslovi sa vecim brzinama...Medjutim to prodje posle nekih 20 sec...
E sad zadnjh dana mi se cesto desava da se racunar zakoci, jednostavno pocne da ponavlja zadnji zvuk puno puta i led dioda od hard disc-a prestane da radi...slika se zakoci...
U pocetku mi se to desavalo sa mozilom, ali sad je pocelo i dok gledam filmove, pogotovo ako je HD film.
Da li neko zna sta mu se desava ili moze da mi predlozi neki dobar program za dijagnostiku?

Vrlo je moguce da ti hard crkava, ja bih mu odradio backup bitnih podataka. Imas besplatan programcic za dijagnostiku Seagate hardova, evo linka:

http://bit.ly/do8he

Prvo što bih proverio je da on ne gladuje, možda mu krče creva!? ;)

Proveri napajanje, obavezno, pa tek onda dalje testiraj.

Vrlo je moguce da ti hard crkava, ja bih mu odradio backup bitnih podataka. Imas besplatan programcic za dijagnostiku Seagate hardova, evo linka:

http://bit.ly/do8he

Radim trenutno ove testove...
Dosao sam do LONG DST testa, ove je prethodno polozio, al' ovo je bas long :)...kontam da ga prekinem pa da ga sutra pustim da to radi...
Mozda i pronadjem nesto preko toga programa...

bakup pa ga testiraj vodi na kafu sta oces, ali prvo backup

URadio sam ovaj Seatools iz windows-a, jel to dovoljno? Prosao je te short testove.

Ako je ATA siroki kabal,proveri njega,zameni ga,izvadi iz harda pa ubaci opet...Meni se to desavalo na(sada vec) starom ATA hardu,to skljocanje,pa da mi zabode povremeno ceo komp i ne daje znake zivota,nakon toga ugasim,pricvrstim kabal u hard i nastavim sa radom...Inace to sam skontao tako sto cimnem kabal prstom dok radi komp i uvek je zabadao...Nadam se da ce pomoci ovo...,)

Vrh Dno