Šta je novo?

3870x2 unsuported hardware :-(

storm_track

Cenjen
Učlanjen(a)
05.01.2011
Poena
169
Kao sto se vidi u mom potpisu imam sledecu graficku karticu , i prilikom instalacije drajvera na Ubuntu 10.10 i 11.04(GNOME) dobijam logo "unsuported hardware" bilo da instaliram drajvere koje mi sistem ponudi ili da skinem iste da AMD-ovog sajta.Pokusavao sam preko nekih tutorijala da pokusam da natjeram sistem da pravilno prepozna grafiku ali bezuzspjesno , uvjek bi se zavrsavalo pomenutim logom ili monitor ne bi davao sliku. Nisam skoro godinu koristio linux pa sam pomalo ispao iz stosa.Ukoliko neko preporucuje neku slicnu distribuciju , ili zna neko resenje za drajver uvazavam svaki koristan savet

Sad cu da se bacim opet na instalaciju pa javljam sta sam uradio , mislim da sam slicnu stvar uradio za ovo Radeon HD open source pa nije radilo ali nista me ne kosta da probam

Instarirao sam X.org drajver i sad imam efekte i sve ostalo, instalirao sam 10.10 Ubuntu 64b mislio sam 11.04 al mi se ne svidja Unitu :banana: cheers

Poslednja izmena:
E ovako necu da otvaram novu temu pa se nadam da ce neko i ovo da procita .Problem je sledeci : Instarisao sam Ubuntu ba prvi hard disk i tako je podeseno u BIOS-u da je firs boot , dok mi j e Win7 bio na drugom hard disku i kako mi se cini Ubuntu je pojeo Win7 loader cak ni u GRUB menu nema opcije da mogu da botujem Win7 , a ako bi izabrao podizanje sistema sa drugog diska u biosu dobio bi famoznu poruku "boot failure please inert boot disc" iz linuxa najnormalnije pristupam tom dugom disku samo je izbrisao boot file od sedmice izgleda i kad probam preko Win instalacionog diska da pokusam da ispravim grsku ne pronalazi sisetm :mad:
-Pokusao sam:sudo update-grub i http://computerhelpforum.org/forum/operating_systems/f13/booting_windows_7_and_ubuntu/t24097.html 

Nazad
Vrh Dno