Šta je novo?

3850 i Fan Control

Ja sam tako podesio i sada je ventilator na oko 55% u loadu a temperature oko 75C. Sasvim fino, jedini problem je vrlo neugodan zvuk ventilatora na 55%, kao nekakvo pistanje. Na 70% je makar kao fen i manje je iritantno, tako da valja prepodesiti ove vrijednosti.

Ja sam tako podesio i sada je ventilator na oko 55% u loadu a temperature oko 75C. Sasvim fino, jedini problem je vrlo neugodan zvuk ventilatora na 55%, kao nekakvo pistanje. Na 70% je makar kao fen i manje je iritantno, tako da valja prepodesiti ove vrijednosti.

takodje i kod mene na gainwardu gf7600gt, isto pishtanje na 50% a vec na 60% je prijatniji zvuk samo shto vec pochinje kao fen..

A koje su gornje granice temperature kod GPU-a? Na kojoj temperaturi vec postaje kritichno?

Samo da pitam, jesu li se pojavili neki novi drajveri na netu?
Ja na link ispod idem na svakih par dana i non stop za bios kaze "dolazi uskoro". Sta im znaci to uskoro kad od Januara cekam BIOS, jos ga nema.
http://serbia.giga-byte.com/products/vga/bios/gv-rx385256h-b.html
Da nije mozda neko resio sa nekim drugim bios-om?
*** kad ga do sada nisu objavili neće nikad sve snage ulažu u 4xxx seriju ali opet to je sramota za GA :trust:BTW:Ovaj link što je ostavio Dule vuče i mene da se malo zabavim iako mi sve radi😉

Poslednja izmena:
ja imam problem sto uopste nemogu ni preko riva tunera da podesim bryinu obrtaja na mom kuleru inace moja je build by ati kartica non qulifacition sample 3850

Ja sam sredio bios sa moje karta sa ovim editorom,koji po meni ima bolji fan control.Samo sam mu smanjio pocetnu temperaturu.Razlike u buci nema,ali je hladjenje mnogo bolje.Probajte mozda pomogne.Prilikom snimanja editovanog biosa ne menjati ime fajla(posle moze):wave:

Prilozi

Poslednja izmena:
ja imam problem sto uopste nemogu ni preko riva tunera da podesim bryinu obrtaja na mom kuleru inace moja je build by ati kartica non qulifacition sample 3850

Avo ti ovde raznih biosa za build by ATI 3850, pa probaj neki možda već ima rešenu brzinu kako ti odgovara, a ako ne evo ti lepo TechPowerUp Radeon Bios Editor, sa njim može da se namesti kako god to padne napamet da radi vent.

Nazad
Vrh Dno