Šta je novo?

3850 Dead Or Alive :)

Minja_Minja

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2007
Poena
319
Pozdrav drugari :wave:

Skoro sam imao manju katastrofu,tj. vodeni blok na procesoru je procureo po maticnoj,kao i po grafickoj.Pokusao sam sve da ocistim kompresorom,maticna naravno nije prezivela.A pri ciscenju graficke,greskom sam otkinuo 2 smd kondenzatora[pogledati prilozene slike].

Problem je u sledecem:Kad je Pci-e voltage na defaultu graficka nece ni da se upali,a kad stavim na +0.1v - +0.2v pci-e, graficka se upali, sistem se digne, ali pokretanje bilo koje 3d aplikacije rezultuje sa 2-3fps-a.Sto znaci da ne dobija dovoljno struje, jer fale 2 kondenzatora.U pitanju su SMD kondenzatori od 100nano-farada, dimenzija 0.6x0.3mm.Svugde u Novom Sadu sam ih trazio, ali nigde nisam uspeo da nadjem doticne :(

U radio klubu ih imaju, ali bi morali da mi salju u ns, pa posle toga da molim nekog majstora za mobilne da mi zalemi to sa ''duvaljkom'', platim 10-20e, i naravno ne znam da li ce i onda raditi.

Ako je neko imao slicnan problem, zanima me da li ce graficka proraditi kad se stave kondovi, ili joj nema pomoci.Jer ne bih da zezam oko svega toga ako nema sanse da proradi.
Bilo koja informacija ili savet je dobrodosao, unapred hvala :wave:

Poslednja izmena:
ako su samo kondezatori problem , zamenom ce kartica raditi..e sad ako si jos nesto zakacio onda..:)

Sad da ti ne stajem na zulj , ali moram da te pitam koji je vodeni blok u pitanju ,nesto kucne izrade i ako to jeste kako je bio"zadihtovan" ,posto trenutno bolje reci rastezem pravljenje vodenog hladjena vec 6 meseci.?

Pa ako bi nasao odgovaruje kondezatore to bi trebalo da radi.Kako ce raditi i koliko ne znam?Probaj drugu grafu da proveris pciex slot

Ne moraš da nosiš na duvaljku ovo se ladno lemi sa običnom tankom lemilicom i preciznom rukom. Nadam se da nisi oštetio štampanu vezu na kartici, e onda je malo teže.

Poslednja izmena:
Pitanje: Zar se u vodenom hladjenju ne koristi voda koja ne provodi struju? Tj. destilovana...

Posto znam za par slucajeva curenja gde nista nije umrlo!

@Rapture:U pitanju je CM AquaGate,tako da nije rucno pravljen WB.Inace,sve je radilo extra 1.5god,i sad ovo odjednom.Tako da u vodeno vise bas i nemam poverenja.

@Zevs:Bio sam u ITC-u,i nemaju to sto meni treba[0.6x0x3],poslali su me u Sprint Electronics,gde sam nasao samo 0.8x0.6mm,sto mi ne odgovara.Hvala za inf u svakom slucaju :)

@Megas:Nema sta da se proba,plocha je mrtva,dobio sam commanda u zamenu :)

@SkyDiver021:Ne radi se o preciznoj ruci,nego o tome da je 100x lakse uraditi s duvaljkom,jer kond samo treba postaviti gde treba,ugrejati i on se sam mountuje :)
[SMD=Self Mounting Device]

@Coola: Da...Ali to je izgleda dugo kapljalo kod mene,i primetio sam tek kad je crklo,tj. komp se zamrznuo,reset,i nije vise hteo da upali.Kad sam otisao kod drugara na kompresor,zapanjio sam se koliko je vode izaslo iz slotova :)

Inace,ako neko iz Ns-a kojim slucajem ima doticne kondove,PM plz :wave:

Poslednja izmena:
Pitanje: Zar se u vodenom hladjenju ne koristi voda koja ne provodi struju? Tj. destilovana...

Posto znam za par slucajeva curenja gde nista nije umrlo!
isto to sam i ja hteo da pitam,jako mi cudno:trust:

Mom komsiji se izvadilo crevo iz bloka za CPU, voda je otisla na maticnu... Samo je ugasio komp pokupio vodu sa dna kucista isusio fenom, i radilo je...

Vrh Dno