Šta je novo?

35k din za CPU, MB, DDR & VGA

iivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2004
Poena
309
Hi!

Dakle imam krš (al' služio je svaka mu čast:) koji bi da zamenim ...

Iščitao sam šta ste pisali i preporučivali drugima i kao hteo da se udenem u tako neku priču al' ... bolje ipak da pitam posebno za svoju (slatku:) muku ...

Imam SATA HDD-ove imam ATA optiku i kućište i 22'' monitor.

Menjao bih sve sem toga i za to bih da 35k.
U principu nisam neki gamer al' deca (žemska) vole da se igraju :)
Voleo bih da se zezam sa HD videom ... nešto malo programiram i volem da vmware eksperimentišem. Ne znam kad će biti na gomili para za sledeće proširenje so akcenat bih na nešto što može za malko para da se kasnije poboljša (dovoljno sam mator da se ne ložim da će PC da mi traje 5 god. - kao ovaj prethodni prim.ur.)
Jedina muzička želja mi je nešto više PCI slotova (imam TV tuner i satelitsku i još tih džidža bidža ... mogu da živim bez njih al' ako ima neki model MB koji ima toga više onda bih taj:)

Vidim da se preporučuje uglavnom AMD i nemam ništa protiv al' u principu kako kažete ;)

Zahvaljujem unapred :)

Poslednja izmena od urednika:
Posto ces da se zezas sa HD meterijalom, bilo bi pozeljno da uzes Quad procesor. Evo ovakav bi bio predlog:

Athlon II X4 620 ~8200 din
MicroStar 770-C45 ~6300
2x2GB DDR3 Transcend na 1333MHz ~6600
PowerColor PSC ili Sapphire 4850 ~8200

Ovo je ~29500 din. Ostaje pitanje koje napajanje imas? Ako je neko solidno, tipa Chieftec od 500-550W onda nema potrebe da ga menjas, u suprotnom imas taman za OCZ SxS od 500W.

Hvala ;)

Malo sam se ja tu pogrešno odrazio s obzirom da sam hteo da kažem da ću povremeno da VDub-a komprimujem i tako to ... Video editing mi baš ...
Elem ... čitao sam ta neka poređenja i ispadne da je 4 jezgra dobro baš za tu namenu video ... ako to izuzmemo ... je l' i dalje ostaje X4 kao preporuka ili X2 550 (koji sam video da se masovno preporučivao ... istina pre pojave X4). Takođe ... Windows7 ... Je l' njemu više odgovara X4 on bi trebalo da je za to optimizovaniji??

Za napajanje ... ne ... napajanje jeste Chieftec al' je 450W ... so to nije dovoljno? Pošto će biti više diskova tu da onda uzmem to neko bolje? 600-650? Znam da je skupkje al' koje je onda preporuka?

Tnx

Nazad
Vrh Dno