Šta je novo?

3510i i GPRS!?

Pinki

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
619
Procitao sam na http://www.telfon.net/telefoni/nokia_3510i.htm da Nokia 3510i moze koristiti GPRS samo u okviru svog telefona, znaci da se moze
povezati sa kompijuterom ali da se nemoze koristiti kao GPRS modem, da li je to tacno? Ako jeste, da li imate jos neku primedbu na ovaj telefon pre nego sto ga kupim...

Primedba? Pa osim glomaznosti nekako mi se ne svidja ni celokupan izgled 3510. Ostalo je ok. Mozda su jedino melodije nekako mnogo tihe...

pa on ima gprs ali nema mogucnost povezivanja sa racunarem preko ic porta tako da ne mozes da ga iskoristis za surfovanje preko gprs-a...
a sada da se nadovezem na postavljeno pitanje - da li je moguce umesto ic porta koristiti data kabl?

Ma bre telefon je ok, ako niste pozer pa vam treba 7210 da je bacite na sto kada udjete u kafic.

Ljudi mene samo interesuje da li telefon ako povezem sa kablom moze na net?

Ja sam se mucio par dana, i na kraju kad mi je dosadio da se patim, promenio sam 3510 za Siemens ME45 i radi ko "Doxa" :) Puno je jednostavnije da steknes kabel odole, a ne da vadim bateriju i rastavljam telefon, a lepo radi i preko IrDA adaptera.

Da to isto piše i za 3510 ;)

http://uk.gsmbox.com/news/mobile_news/all/90450.gsmbox

Znaci sve u svemu s****... a kakav mu je displej? Cuo sam da i nije bas nesto...

Joker je napisao(la):
Ja sam se mucio par dana, i na kraju kad mi je dosadio da se patim, promenio sam 3510 za Siemens ME45 i radi ko "Doxa" :) Puno je jednostavnije da steknes kabel odole, a ne da vadim bateriju i rastavljam telefon, a lepo radi i preko IrDA adaptera.

I sad ti radi GPRS i preko PC-ja? Ajde molim te objasni mi kako si uspeo Win. naterati da prepozna phone kao modem (znas kada uradis onaj query za modem..)

Ja sam za moj S55 morao da skinem software sa www.my-siemens.com i onda mi se posle instalacije pojavi GPRS modem :happy: :happy:

Koliko znam, i za npr. C55 postoji softvare koji se zove GPRS asistant... Verovatno postoji nesto slicno i za druge telefone ( i za nokie postoje valjda driveri na sajtu )

Cisto ako nekome zatreba, podesavanje GPRS konekcije :

"Broj": *99***1#
Username: mobtel
Password: gprs

U properties 'telefona-modema' dodati ovaj AT string:
AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET"
Za maximum port speed odabrati 115000 (dakle, to je brzina na kojoj komuniciraju telefon i racunar, a ne telefon i mreza)

Ja gde sam namestao, savrseno radi i bez ovog AT... stringa.

Pozdrav!

Vrh Dno