Šta je novo?

Periferni uređaji 34" UltraWide monitor za programiranje

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

ibogi

Zapažen
Učlanjen(a)
29.05.2024
Poena
5
Pozdrav!

Treba mi UltraWide 34" ravan monitor za programiranje, do 70.000 dinara. Imate li preporuka?

Od IPS modela, ako ti je dovoljno 75Hz i ne treba ti USB-C imaš recimo Iiyamu ProLite XUB3493WQSU-B5 za 40 i kusur hiljada. Solidna ergonomija, USB portovi (USB-A), PiP/PBP...ostaje ti podosta novca za nešto drugo.
Ako bi high refresh, imaš za 56-57k Gigabyte MW34Q-EK. Gaming monitor sa 144Hz, solidna ergonomija, USB-A portovi, PiP, i kao bonus ima i KVM...

Na VA strani, imaš AOC U34V5C/BK (100 Hz, 65W USB-C, 40k), AOC U34G3XM/EU (144Hz, nema USB, 37k), Philips 346E2LAE/00 (100Hz, 65W USB-C, USB-A, malo slabija ergonomija od AOC - nema swivel, 37k)...

Razmotri i 32" 4K, može da prikaže dosta linija koda sa tom rezolucijom, čak i sa 125% scalingom...
S tim budžetom možeš bez problema da uzmeš i dva 27" 1440p monitora, i to ima svojih prednosti.

Mnogo ti hvala na odgovoru. Ovaj Gigabyte-ov model koji ima KVM se čini da je ono što mi treba, pošto imam dva laptopa pa rotiram između njih.

A čemu služe ti USB-C monitori?

Ja se izivnjavam, tek sam sad pogledao, ali nemam mesta za 34". Monitor koji trenutno imam je 28" UltraWide. Jel ima neki model sličan ovom gigabajtovom, ali u manjoj dimenziji?

Prvo sedi ispred 32" monitora i vidi da li ti odgovara... Ja sam uzeo pre par godina, i jos uvek se nisam 100% navikao, prosto je previsok. Mislim da bi 34" ultrawide bio bolji... Ili cak dve dobre 27-ice

34" ultrawide mi je preveliki, meni je sto 90 cm u nekoj nisi, sa jedne strane je kosi krov. Ultrawide od 29" mi je vrsio skroz posao, ali bih voleo nesto sa ostrijom slikom i prijatnije za oko. Na dva monitora nikad nisam uspeo da se priviknem - na kraju uvek koristim samo jedan a drugi stoji besposlen.

Vrh Dno