Šta je novo?

32bitna konfuguracija. Saveti?

stojanoski_s

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2005
Poena
301
Ok.
Sada sam se odlucio na 32 bitni sistem ili tacnije na sledecu konfiguraciju:
MSI K7N2 Delta2 Platinium
AMD Sempron 2600+
ClacialTech kuler (sada ne znam koji model jos)
Kingston 2*256 DDR RAM 400Mhz
MSI FX5500-TD256
80GB W.D 7200/8MBcash
LG DVD/CDRW
LG LCD 17`` L1715S
Ova konfiguracija bi me kostala oko 620EUR
E sada imam nekoliko pitanja posto od kada sam kupio prosle konfiguracije proslo je dosta vremena a ja bas i nisam pratio sta se desava na polju hardvera (cisto kolku da ne me boli glava).

Vase mislenje za MSI FX5500-TD256?
Vase mislenje za WD HDD?
Vase mislenje za LG L1715S? Dali je bilje da trazim neki drugi monitor ili da dam pare za neki bolji 15`` LCD i koji?
Vase mislenje za LG optiku? Dali je bolje da idem sa SONY ili PHILIPS?
Hvala

Poslednja izmena:
Grafičku zameni - uzmi ATi Radeon 9550 GE (NE SE)
WD HDD je odličan, imam i ja isti taj
Za Combo - uzmi TEAC DW-552G
A za monitor ne mogu da ti kažem jer se ne razumem u njih :)

Takođe ne bih preporučio MSI matičnu. Uzmi neku Asus-ovu

Sada sam se odlucio na 32 bitni sistem ili tacnije na sledecu konfiguraciju:
MSI K7N2 Delta2 Platinium >>> OK, ali razmisli o EPoX nf2 plochi
AMD Sempron 2600+ >>> OK (2500+ se odlichno klokuje KLIK )
ClacialTech kuler (sada ne znam koji model jos) >>> OK
Kingston 2*256 DDR RAM 400Mhz >>> Razmisli o Kingmax-u , ali i ovo je OK
MSI FX5500-TD256 >>> Radeon 9550 (128bit) (Asus, HIS)
80GB W.D 7200/8MBcash >>> OK
LG DVD/CDRW >>> LiteOn (SONY)
LG LCD 17`` L1715S >>> OK

MSI K7N2 Delta2 Platinium --- Razmisli o Abit-u AN7 ili Epox ako hoces da klokujes
AMD Sempron 2600+ --- Bolje nadji negde neki polovan 2600+ Barton, ako ne dobar je i ovaj
ClacialTech kuler (sada ne znam koji model jos) --- *no comment*
Kingston 2*256 DDR RAM 400Mhz --- Imaj u vidu corsair 2x256 ili uzmi jednu od 512, pa posle jos jednu ;)
MSI FX5500-TD256 --- ATI 9550GE. Mani se FXeva :)
80GB W.D 7200/8MBcash --- S-ATA obavezno! (ako ti ta ploca podrzava)
LG DVD/CDRW --- Mani se corava posla i uzmi neki DVD rezac, imas od 45 evra pa na gore
LG LCD 17`` L1715S --- Valjda je dobar

Dorry je napisao(la):
MSI K7N2 Delta2 Platinium --- Razmisli o Abit-u AN7 ili Epox ako hoces da klokujes
AMD Sempron 2600+ --- Bolje nadji negde neki polovan 2600+ Barton, ako ne dobar je i ovaj
ClacialTech kuler (sada ne znam koji model jos) --- *no comment*
Kingston 2*256 DDR RAM 400Mhz --- Imaj u vidu corsair 2x256 ili uzmi jednu od 512, pa posle jos jednu ;)
MSI FX5500-TD256 --- ATI 9550GE. Mani se FXeva :)
80GB W.D 7200/8MBcash --- S-ATA obavezno! (ako ti ta ploca podrzava)
LG DVD/CDRW --- Mani se corava posla i uzmi neki DVD rezac, imas od 45 evra pa na gore
LG LCD 17`` L1715S --- Valjda je dobar

E ovako sada.
Najvise me nervira kada su djelovi iz razlicitih proizvodzaca ili dobavljivaca. Ako je nVIDIA chipset onda i svugde gde je mopguce zelim da bude nVIDIA.
Radije bih sve uzeo ASUS ili MSI. ABIT kako i EPOX koliko jas znam nemaju optiku.
Juce sam vidio jos jednu ponudu koja je bazirana na ASUS i bih zeleo za vidim vase mislenje za nje:
ASUS A7N8X-E Deluxe
AMD SEMPRON 2400+(boks)
TITAN kuler
2*256 DDR RAM 400Mhz KINGSTON
ASUS V9520 Magic
HDD SATA 160GB 7200 /8MB (najverovatnije MAXTOR)
DRW ASUS - 1608P-D(16x8x/32x24x40x/16x)
KODEGEN PC CASE 3000N
LCD PHILIPS 17" 170S5FB
Vakva konfiguracija ako bih kupovao komponenta po komponentu kostala bi oko 40.000MKD ili oko 645EUR.
Kako sto su informirali iz distributera kada kupujes komponenta po komponentu cjene su oko 10-15% vise. To znaci da ako bih uzeo ovu konfiguraciju kao takvu kostala bi me oko 550EUR.

Poslednja izmena:
ASUS A7N8X-E Deluxe --- Moze da radi pos'o ali nesto sam cuo da -E serije zezaju, moguce da to samo kod Intela :trust:
AMD SEMPRON 2400+(boks) --- 2600?
TITAN kuler --- OK
2*256 DDR RAM 400Mhz KINGSTON --- OK
ASUS V9520 Magic --- Ako koristis komp za Office radnje, bice ti dovoljno, a ako hoces za igrice, uzmi kao sto sam rekao 9550GE (pravi i Asus)
HDD SATA 160GB 7200 /8MB (najverovatnije MAXTOR) --- OK
DRW ASUS - 1608P-D(16x8x/32x24x40x/16x) --- Moze i Pioneer 108D, ali svejedno je
KODEGEN PC CASE 3000N --- nikad cuo
LCD PHILIPS 17" 170S5FB --- nikad cuo

stojanoski_s je napisao(la):
1.Najvise me nervira kada su djelovi iz razlicitih proizvodzaca ili dobavljivaca.
2. Ako je nVIDIA chipset onda i svugde gde je mopguce zelim da bude nVIDIA.
3. Radije bih sve uzeo ASUS ili MSI.
4. ABIT kako i EPOX koliko jas znam nemaju optiku.
Koliko ja vidim, moraces ti jos dosta da izchitavash ovaj forum...

1. Sta ima tu da te nervira? To radi.
2.Nvidia kao chipset na maticnoj i ATI kao graficka se ODLICNO slazu.
3.Uzmi. Ali nemoj MSI optiku.
4.Nemaju. A ja VEOMA lepo zivim sa tim da imam Epox-ovu plocu, Abit-ovu graficku, Pioneer-ov DVD RW, i svaku sledecu komponentu od drugog proizvodjacha.

pazi, ni jedan proizvodjach ne proizvodi sve najbolje, nekome su matichne dobre,nekom grafichke, nekom optika, onda lepo pogledash u novchanik vidish koliko para imash i koopish najbolje shto mozesh za te pare (shto u 80% sluchajeva podrazumeva koopovinu komponente od razlichitih proizvodjacha )

npr. onda bi ja poshto imam intelov chipset trebao bi da imam intelovu grafichu , mislim suludo :)

samo ti uzmi najbolje shto mozesh za te pare koje imash i uzivaj

pozz!!

To bre nema nikakve veze koja je koja komponenta :)
E ovo me podseca na vreme od pre nekih 8 godina kad sam kupovao cd chitach od 24x tada najbrzi,a ortak mi kaze nemoj brate prebrz je za tvoju mashinu (386) a i marka se neslaze sa plochom :) koja glupost da sam ga poslushao a?:) :) :) :)
Pozdrav!!!
P.S.Slobodno uzmi razlichite komponente a asusove ploche za xp i sempron familiju su go krsh i ovo govorim iz aspekta overclocka a i ostale stvari znaju da zezaju na tim plochama(ne bash svaka ali jako puno primeraka) uzmi ABIT koji je moj favorit ili Epox koji je takodje jako dobar!!!!

Ne bih preporuchio LG optiku, imao sam LG-CDRWa i prestao je da radi posle nepune dve godine, dok je mom bratu od tetke LG-ev combo DVD-CDRW jednostavno pocheo da odbija da rezhe cd-ove, tik nakon shto je garancija istekla...

Vrh Dno