Šta je novo?

Hardver 32" monitor sa zvučnicima, minimum 144Hz

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Santa

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
675
Pozdrav,
u potrazi sam za monitorom od oko 32" (IPS), obavezno sa zvučnicima, sa barem 144Hz refresh rate-om. Pored gaminga, potrebno je da glumi i TV u spavaćoj (gledam da se rešim ATP3 zvučnika). Sve što sam donekle našao da ispunjava ono što tražim, a da se uklapa u budžet od 40-50k, nema zvučnike?
Ima li neko kakvu preporuku?

Jedino da ti neko dovuce od preko ovako nesto.

Za brend nisam nikad čuo, proveriću :)

Razumem da hoćeš sa zvučnicima ali ti zvučnici su na nivou kreštavaca iz laptopa. Uzmeš ok 2.0 ili 2.1 zvučnike, čak i ultrabudžetlije su osetno bolji od onih ugrađenih u monitor.

Upravo mi je cilj da se nekako rešim 2.1 zvučnika, ne mogu više da gledam subwoofer od ATP 3. Eventualno ako bi našao neki manji soundbar. Igrice svakako igram sa sluškama.
Hvala obojici na sugestijama.

Uzmi bolje neki mali soundbar, skoro sve zvuci bolje od tih zvucnika u monitoru, stave ih samo da kazu "eto imamo i 2x2W zvucnike koji se cuju kao limenka niz stepenice".

Najverovatnije ću onda uzeti Corsair monitor xeneon 315QHD165 - ima ga na ananasu za cca 37k - sa kodom a5000. Možda nešto bolje u tom rangu?

Ja sam imao neki LG 24" ips sa zvučnicima godinama i bio sam veoma zadovoljan, i sa slikom i sa zvučnicima, čak se neko vreme koristio i kao mali TV.
Kada je stradao, uzeo sam Philips VA sa 2x5w zvučnicima ali su značajno lošiji.
Sa Philips-om sa se pokajao, jer su zvučnici bili glavni razlog za kupovinu.
Sa ovom pameću, uzeo bih ili LG ponovo. Ima dosta modela sa zvučnicima, npr neki iz ERGO serije npr. Trenutno su povoljni (mada nisam video za šta ćeš ga koristiti, ako je gaming, onda ne).
A druga opcija bi bio neki drugi monitor + kvalitetni mali zvučnici, npr Creative Peble V3 (29eur u EU), ili neki Edifier 2.0 (ima za oko 85 već u EU)

Pozdrav,
u potrazi sam za monitorom od oko 32" (IPS), obavezno sa zvučnicima, sa barem 144Hz refresh rate-om. Pored gaminga, potrebno je da glumi i TV u spavaćoj (gledam da se rešim ATP3 zvučnika). Sve što sam donekle našao da ispunjava ono što tražim, a da se uklapa u budžet od 40-50k, nema zvučnike?
Ima li neko kakvu preporuku?
Звучници од 1000 динара ће ти бити бољи од тих.

Ja koristim Samsung M7 32". Ima samo 60 Hz ali je 4K i ima Tizen OS. Zvučnici su malko anemični i savršeno rade kad imam neki sastanak a kući sam pa da ne moram stalno slušalice da nabijam na glavu. Ima sve moguće aplikacije za strimovanje pa i EON i sl. Za filmove i muziku može kao "prva pomoć" ali ne bih sebe osudio na svakodnevno slušanje. Slika je savršena i zadovoljan sam sa monitorom ali ne i sa OS iako imam Samsung tv sa Tizen OS, ovo su na monitoru zakomplikovali bespotrebno. Zanimljiva stvar da su daljinski za tv i monitor isti ali tv daljinski može da upali i ugasi monitor istovremno sa tvom ali obrnuto ne.

Da ne ostanem dužan. Altec ATP3 otišao na doboš, kupljeni Edifier zvučnici (ovde na forumu), i izuzetno povoljno HP Omen 32q.
Toslink na EON box. Ovo je tačno ono što sam tražio. Hvala svima na sugestijama.

Koji Edifier i kako si zadovoljan u odnosu na ATP3? Ja ih imam vec skoro 20god, nije da planiram da ih menjam, ali ako moze da se uzme nesto dosta bolje za slicne pare, sto da ne...

Edifier R1280DB 2.0 42W wood, uzeo ih polovne ovde na oglasima. Veoma lepo se čuju i poseduju gomilu ulaza, između ostalog i BT. Jedino su gabaritno znatno veći od zaista elegantnih ATP3 satelita.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno