Šta je novo?

32" LCD - Sony/LG/Tohiba - Sta???

msh

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2008
Poena
301
Dobri ljudi, pomagajte...

Setam se danima po prodavnicama sa olovcicom i notesom, zapisujem i pricam sam sa sobom kao kucu da zidam... Kroz razgovore sa prodavcima i kolegama sam iskristaliasao sledece modele koje bi voleo da vidim u dnevnoj sobi:

1) LG 32LC2RR-ZL (Neptun)
- 600 cd/m2 - 1600:1 - 8 ms - HDCP/HDMI, 2xSCART, S-Video, A/V
- 2 tunera
- ~50.000

2) LG 32LB75-ZB (Neptun)
- 500 cd/m2 - 8000:1 - 8 ms - 3xHDMI - XD engine (Sta je to???)
- 2 tunera - 3D digitalni filter - 1080p input
- ~50.000

3) LG RZ32LC52 (Tehnomarket)
- 500 cd/m2 - 5000:1 - 5 ms - 2x HDMI - nema digitalni tuner
- ~39.000

4) Sony KDL 32P3000K.F (Neptun)
- 16:9/4:3 - 450 cd/m2 - 8000:1 - 8 ms
- Full HD (izasao pred prvestvo u fudbalu)
- ~60.000

5) Toshiba 32AV500PG (Tehnomarket)
- DNR - Model 2008 - 500 cd/m2 - 1000:1 (realno, 8000:1 dinamicki)
- 2xHDMI, 2xSCART - regeneracija mrtvih pixela - 50/60/72 Hz
- A/D dekoder (mada na sajtu pise samo A)
- ~40.000

6) LG 32LC41ZA
- 450 cd/m2 - 8 ms - 2x10 W - 5000:1 - 2xHDMI, 2xSCART, S-Video
- ~40.000 (privatnim kanalima uz popust za 400 EUR)

Svi su HD Ready osim Sonyja.

Moje iskustvo sa LCDima je limitirano na 'nista', tako da ce svaki komentar biti od velike pomoci. Nisam gadljiv ni na ostale modele (32", nema vise mesta) ako se uklapaju u budzet, do 60.000.

TV bi sluzio uglavnom za kablovsku televiziju, necu ga povezivati na racunar, HD sadrzaj nemam, ali TV kupujem sa idejom da doceka HD TV (prica se da ce poceti sledece godine), a verujem da cu ubuduce kupovati upravo takve DVDe. Pretpostavljam da ce HD Ready posle CRTa biti otkrovenje ali da li je bas tolika razlika HD/HDR? Merak nema cenu, ali ipak treba biti na zemlji...

Na kraju, rodjak je pre par meseci kupio LG323000 za 54000 a sada je 150EUR manje, a to je model 2008... da li je otkriveno nesto lose jer mi je neverovatan takav pad cene a i hvalili su ga na forumima.

Hilfe! Pliz!

TV bi sluzio uglavnom za kablovsku televiziju, necu ga povezivati na racunar, HD sadrzaj nemam, ali TV kupujem sa idejom da doceka HD TV (prica se da ce poceti sledece godine), a verujem da cu ubuduce kupovati upravo takve DVDe. Pretpostavljam da ce HD Ready posle CRTa biti otkrovenje ali da li je bas tolika razlika HD/HDR? Merak nema cenu, ali ipak treba biti na zemlji...

Kao što si i sam rekao, cene padaju konstantno, do hdtv kod nas ima još dosta da prođe vremena... Bilo kakvo "ulaganje za budućnost" je čisto bacanje para. Kupuj ono što ćeš danas koristiti... Za to što tebi treba je sasvim dovoljna i ova weg plazma 32" od 32000 u novelu. Za kablovsku i dvd-ove puna kapa, iako nije hdready. Ne znam zašto si se ograničio samo na lcd (i to uglavnom lg), pošto je za tvoje potrebe primerenija neka plazma. Ako imaš više keša uzmi panasonic 42pv8.

Rece mi prodavac u Neptunu da je HD u test fazi u BG i NS, a da do kraja godine stize i u Nis, SBB valjda uvodi HD, pa rek'o, ako je HD vec tako blizu... da probam i neke naprednije TVe.

Inace, LG su prilicno hvalili na EliteSecurity i drugim forumima, Samsung u principu nije na glasu, a u Toshibu mi se prodavac kleo k'o u dete, pricao pet minuta o panelima, ko sta proizvodi i kakvog kvaliteta...

Inace, begam od WEG i slicnih marki, radice to pristojno par meseci, ali da se ne lazemo, to su sve zamalo skart paneli velikih OEM proizvodjaca naruceni na angro i sklopljeni u Ivanjici ili gde vec.

Dobra ti je ova da Samsung nije na glasu :)

Dobri ljudi, pomagajte...

Setam se danima po prodavnicama sa olovcicom i notesom, zapisujem i pricam sam sa sobom kao kucu da zidam... Kroz razgovore sa prodavcima i kolegama sam iskristaliasao sledece modele koje bi voleo da vidim u dnevnoj sobi:

1) LG 32LC2RR-ZL (Neptun)
- 600 cd/m2 - 1600:1 - 8 ms - HDCP/HDMI, 2xSCART, S-Video, A/V
- 2 tunera
- ~50.000

2) LG 32LB75-ZB (Neptun)
- 500 cd/m2 - 8000:1 - 8 ms - 3xHDMI - XD engine (Sta je to???)
- 2 tunera - 3D digitalni filter - 1080p input
- ~50.000

3) LG RZ32LC52 (Tehnomarket)
- 500 cd/m2 - 5000:1 - 5 ms - 2x HDMI - nema digitalni tuner
- ~39.000

4) Sony KDL 32P3000K.F (Neptun)
- 16:9/4:3 - 450 cd/m2 - 8000:1 - 8 ms
- Full HD (izasao pred prvestvo u fudbalu)
- ~60.000

5) Toshiba 32AV500PG (Tehnomarket)
- DNR - Model 2008 - 500 cd/m2 - 1000:1 (realno, 8000:1 dinamicki)
- 2xHDMI, 2xSCART - regeneracija mrtvih pixela - 50/60/72 Hz
- A/D dekoder (mada na sajtu pise samo A)
- ~40.000

6) LG 32LC41ZA
- 450 cd/m2 - 8 ms - 2x10 W - 5000:1 - 2xHDMI, 2xSCART, S-Video
- ~40.000 (privatnim kanalima uz popust za 400 EUR)

Svi su HD Ready osim Sonyja.

Moje iskustvo sa LCDima je limitirano na 'nista', tako da ce svaki komentar biti od velike pomoci. Nisam gadljiv ni na ostale modele (32", nema vise mesta) ako se uklapaju u budzet, do 60.000.

Na kraju, rodjak je pre par meseci kupio LG323000 za 54000 a sada je 150EUR manje, a to je model 2008... da li je otkriveno nesto lose jer mi je neverovatan takav pad cene a i hvalili su ga na forumima.

Hilfe! Pliz!

za**** te starije LG-jeve i koncentriši se na toshibu i taj novi LG 3000. sa tim lg-jem je sve u redu, jedino sa našim prodavcima nije. on kad je i izašao u evropi je od prvog dana koštao kao sad kod nas. to su naši naduvali cene, da prodaju ove starije modele kojih imaju dosta na zalihama. moja preporuka je toshiba (pogledaj moj profil) i lg 3000. sony ti je bacanje para jer FullHD ti ništa ne znači na 32". LG i toshiba koštaju isto a lično ne znam koji je bolji od ta dva, jedino ako gledaš dizajn lg je eye candy a toshiba je malo ružnija, ali pod ovim ne smatram da je ružan tv čak naprotiv.

a ako još imaš total tv onda definitivno možeš da pazariš, jer od nove godine ubacuju neke novine (kontam da će i D3 malo da nabudže). uglavnom u ponudu dolazi PVR uređaj sa HDMI konktorom a nedugo potom i prvi HD kanali. Kupili su još jedan transponder na eutelsatu i sad imaju mesta za HD kao i za gomilu bosanskih i hrvatskih kanala, jer su najvili širenje na ta tržišta.

za**** te starije LG-jeve i koncentriši se na toshibu i taj novi LG 3000. sa tim lg-jem je sve u redu, jedino sa našim prodavcima nije. on kad je i izašao u evropi je od prvog dana koštao kao sad kod nas. to su naši naduvali cene, da prodaju ove starije modele kojih imaju dosta na zalihama. moja preporuka je toshiba (pogledaj moj profil) i lg 3000. sony ti je bacanje para jer FullHD ti ništa ne znači na 32". LG i toshiba koštaju isto a lično ne znam koji je bolji od ta dva, jedino ako gledaš dizajn lg je eye candy a toshiba je malo ružnija, ali pod ovim ne smatram da je ružan tv čak naprotiv.

a ako još imaš total tv onda definitivno možeš da pazariš, jer od nove godine ubacuju neke novine (kontam da će i D3 malo da nabudže). uglavnom u ponudu dolazi PVR uređaj sa HDMI konktorom a nedugo potom i prvi HD kanali. Kupili su još jedan transponder na eutelsatu i sad imaju mesta za HD kao i za gomilu bosanskih i hrvatskih kanala, jer su najvili širenje na ta tržišta.
Prvo hvala na odgovoru, nisam znao da su LG stariji modeli...

Toshiba me bas zaintrigirala, i cenom i karakteristikama (i entuzijazmom prodavca koji je kudio LG modele iste i/ili vise cene), ali opet me muci HD/HDR problem. Ne shvatam zasto mi HD na 32" nece nista znaciti? Kao sto sam napisao, ima ovde malo i meraka, pa mi ne bi bilo tesko da sacekam novogodisnja snizenja za Sonyjev Full HD, bar u prodavnici izgleda nenormalno dobro, ali me ovako ljudi bace u zescu dilemu. Da, ja imam tu srecu da sam kod sugavog Jotela u Nisu, nisam kod SBB-a, ali nada zadnja umire...

Citao sam ovde o nekim adapterima koji digitalni signal pretvaraju u analogni kako bi ih stariji modeli ispravno citali, a to je upravo ono sto me lomi kod Toshibe, na mnogim sajtovima pise da ima samo analogni tuner a prodavac se kune da ima analogno/digitalni i da moze da primi i HD signal (nadam se da ne brkam pojmove ovde). I jos nesto mi je rekao sto me je dodatno rastreslo, a to je da kada ovi nasi i puste HD signal, postojeci dekoderi nece moci da ga prihvate zbog koriscenog kodeka (lupam, sada se koristi recimo mpeg4 a nasi ce pustati mpeg2 signal) pa cemo i onako morati da kupujemo adaptere.

Da sumiram, merak mi je na Toshibu ali sta ako ima samo analogni tuner, LG je lep i umalo da kupim (da ne bese Toshibinog prodavca) i ima digitalni tuner ugradjen, a Sony me privlaci zbog Full HDa i voljan sam da cekam da padne cena (osim ako uspem da shvatim zasto mi FHD ne znaci nista na 32").

Hvala na pomoci!

Ne znam da li je ovo dozvoljeno. Ukoliko nije izvinjavam se. Planiram da stavim oglas na forum koji je za to predvidjen... ali vidim da coveka zanima....
Ako jos uvek nisi pazario pusti mi private message ako te zanima Toshiba 32CV505D (sa digitalnim tunerom, 30.000:1 kontrastom, pogledaj review dole), kupio sam ga sebi, trebalo bi da ga preuzmem sledece nedelje kada ga uvoznik dobije. Ispostavilo se da mi je 32'' malo pa sad jurim nesto vece. Naravno nov, neotpakovan, 2 godine garancije, mozemo i zajedno da odemo do uvoznika da ga pokupimo. Ako te zanima jos detalja pusti mi PM. Dobijas ga po ceni koja je bar 15% manja nego da ti sad pozoves uvoznika i pitas posto je. Objasnicu ti kako ako te bude zanimalo.

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/05/20/Toshiba-Regza-32CV505DB-32in-LCD-TV/p1

Poslednja izmena:
FullHD ti je za 42" pa nadalje, jer je jako sitno na 32" (pixeli su jako mali) i kad gledaš sa 2-3m nema nikakve razlike između 1080p i 720p. jedina razlika je u ceni uređaja. TV programi nikad neće emitovati FullHD sliku već 720p ili 1080i(a veruj mi to nije samo drugo slovo (i umesto p), već ima puno razlike). svi televizori sa 720p podrškom podržavaju i 1080i, a ne p. ono što kažu za lg da ima 1080p input to znači da konvertuje 1080p sliku u 720p, a to je izmišljanje tople vode jer to svi tv-ovi imaju. što se tiče digitalne televizije, osim sony-jeve serije V i W nijedan tv kod nas nema mogućnost mpeg4, već svi "vataju" mpeg2. kad krene DVB-T(2), kod nas, napraviće verziju sa smart karticama koje će u stvari predstavljati pretplatu. ako platiš 300din gledaš ako nećeš da platiš pretplatu blokiraju tvoju karticu. to im je puno bolje nego sada sa analognim, ljudi gledaju a ne plaćaju. onaj ko ne bude imao tv sa tim utorom (osim par sony-ja koji to još ima?) imaće stand alone receiver, koji je puno kvalitetnija opcija od tunera na tv-u.

toshiba CV505 ima digitalni tuner, a od AV serije samo AV505D model. ova moja AV500PG nema digitalni tuner, a eto meni na total tv-u to ne treba nizašta, pogotovo kad znam šta se tek sprema.
a moj savet ti je da podhitno nabaviš neki HD film ili seriju, pa kad pazariš tv videćeš za šta je on ustvari napravljen. bio on HD Ready ili FullHD HD na svakom izgleda hebeno dobro.

eto u međuvremenu se pojavio gornji post, i deluje kao dobra ponuda.

Poslednja izmena:
Mrzi me da citam sta su ostali pisali, pa samo kratko:

uzmi najjeftiniji!
fullhd je po meni bacanje para na 32"
digitalni tuner, meni nicemu ne sluzi, jer imam sbb d3, sa svojim dekoderom, koji se povezuje na skart i to je trenutno najbolja televizija u srbiji (bar od svega sto sam ja video). inace ne znam sta bih sa njime.

Nazad
Vrh Dno