D
Deleted member 46590
Guest
Jedno elegantno rešenje za slabe kompjutere, posebno sa malim diskom: http://www.majorgeeks.com/files/details/windows_10_bloatware_free_edition.html
Jedno elegantno rešenje za slabe kompjutere, posebno sa malim diskom: http://www.majorgeeks.com/files/details/windows_10_bloatware_free_edition.html
Brz jeste ali nije brzi od win 10 (kada se ovome iskljuci bloat tipa Cortana & Co). Od win 7 je svakako brzi. Ima i sasvim OK aplikacija za win 10, nisu sve totalno useless. Sto je najvaznije - vecina ne trazi Microsoft account dok ga na win 8.1 99 odsto trazi plus se ne mogu ponasati kao "normalan" prozor kao na win10. On je u tom pogledu daleko bolji. Aplikacije bez MS accounta na win 8.1 su mission impossible, a i menadzement prozora im je los. 8.1 je pre svega stabilan, funkcionalan (uz npr classic shell ko voli klasicni windows desktop sa start menijem) i korisnik ima potpunu kontrolu nad njim za razliku od win10. Kome trebaju apps ili ima novi procesor - win 10. Bice to superstabilan OS ali tek za god-dve dana.Ovo cemo da isprobamo obavezno. A da se nadovezem na prethodnu diskusiju veliki sam fan win 8.1, kaze covek nista nije sporiji od win 10, kakvi sporiji bryi i to osetno, imam neku all in one verziju za po nekoliko verzija 32/60-bitnih sistema, .net 3.5 i jos stosta radi ko sat, na kraju istaliram Classic Shel i korisnici zadovoljni.
Igrice rade 10% brze nego na drugim sistemima. Jednostavno iz hardvera 3-6g starog izvlaci najvise.
Sto je najvaznije - vecina ne trazi Microsoft account dok ga na win 8.1 99 odsto trazi plus se ne mogu ponasati kao "normalan" prozor kao na win10. On je u tom pogledu daleko bolji. Aplikacije bez MS accounta na win 8.1 su mission impossible
8.1 je pre svega stabilan, funkcionalan (uz npr classic shell ko voli klasicni windows desktop sa start menijem) i korisnik ima potpunu kontrolu nad njim za razliku od win10. Kome trebaju apps ili ima novi procesor - win 10. Bice to superstabilan OS ali tek za god-dve dana.
Nemam pojma, šta ovo znači.
Vecina aplikacija na 8.1 trazi da imas microsoft account tj da se tako prijavis i windowsu. Na win 10 mozes koristiti lokalni account za operativni sistem i koristiti vecinu aplikacija uz svoj ms account. Probaj skype, mail, people i slicne aplikacije na 8.1 i 10 pa ces videti razliku. Na 8.1 moras biti logovan windowsu sa ms accountom da bi radile, na win 10 ne moras. To nije mala razlika.
Win 10 ce i biti bolji kada Microsoft shvati da je vrag odneo salu a to ce biti kada win7 ode konacno u penziju.
Imam dugo Win.8.1 i na Skaype-u i na Viberu imam licni,a ne Microsofftov account.Vise puta sam ih deinstalirao i instalirao na licni nalog i rade bez greske.Nemam pojma, šta ovo znači.
Vecina aplikacija na 8.1 trazi da imas microsoft account tj da se tako prijavis i windowsu. Na win 10 mozes koristiti lokalni account za operativni sistem i koristiti vecinu aplikacija uz svoj ms account. Probaj skype, mail, people i slicne aplikacije na 8.1 i 10 pa ces videti razliku. Na 8.1 moras biti logovan windowsu sa ms accountom da bi radile, na win 10 ne moras. To nije mala razlika.
Win 10 ce i biti bolji kada Microsoft shvati da je vrag odneo salu a to ce biti kada win7 ode konacno u penziju.
Upravo, Win 8.1 ide sa lokalnim nalogom, za Store se koristi Microsoft nalog, mislim da je isto tako i na W10.Imam dugo Win.8.1 i na Skaype-u i na Viberu imam licni,a ne Microsofftov account.Vise puta sam ih deinstalirao i instalirao na licni nalog i rade bez greske.
Search u start meniju mislis? Samo otvoris start meni i kucas.
U task baru search imas na:
Desni klik na start meni->search->show icon/search bar.
Mora Cortana servis da bude pokrenut u pozadini da bi radio search iz start menija, a pošto Cortana nedostaje, onda ne može ni on da radi. Iz nekog blesavog razloga su povezani i koliko znam, još niko nije našao način da radi start meni search bez tog servisa.Ne radi. Stavio da bude vidljiv ali ne reaguje na klik. Nema ga ni u task manager-u u procesima. Instalirao verziju iz posta koji sam citirao. Search u explorer-u radi normalno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari