Šta je novo?

32 144hz/165hz monitor

Gedora

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
235
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X w/Arctic Liquid Freezer II 280
Matična ploča
Gigabyte Aorus Pro B550
RAM
Kingston Fury Renegade 64Gb@3600mhz
GPU
Palit GameRock RTX 4080 OC
Storage
Kingston KC3000 2Tb, A-DATA XPG S11 Pro 1Tb, Samsung 860Pro 1Tb
Zvuk
7.1
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Raidmax Engima
Monitor
Acer Predator X34
Miš & tastatura
Razer DeathAdder v2 Pro + Keychron K3 Pro
Ostale periferije
WH-1000XM4, Arctic 9
Laptop
HP Omen 16, Dell Latitude 5440
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung S95B 65"
Sony KDXD7005 55"
Steam
gedora13
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. Mobilni internet
Probao sam da kopam malo po forumu, guglao, ali ne nadjoh mnogo toga 'jasnog' za ovo nase podneblje... Dakle, kao sto naslov kaze, uskoro bih voleo da se prebacim na neki high refresh rate monitor. Moji uslovi su da bude 32ka, najvise. Ovo ostalo... pa malo je nerealno, ali ja sam godinama iskljucivo na IPS panelima i svakako 1440p na tu dijagonalu. Trenutno imam 'cuveni' AOC 31.5 sa 75hz i g-sync/freesync podrskom, nemam zamerku za tu cenovnu klasu, ali mi je masina 'narasla' u medjuvremenu, pa se osecam 'zarobljeno' kroz monitor od 75hz.
Ne manje bitna napomena je i da sam trenutno u WFH modu sa poslom, do daljnjeg (od kako je pocelo ovo sa pandemijom) i da mi koristi i za rad takodje. Rad podrazumeva kodiranje, nekoliko IDE prozora, tool-ova, par browser-a... Naravno, ako bih pazario dodatnu 32ku, mogao bih da predjem na dual setup i da uzivam i 'prostoru', svakako opcija.

Sta sam zapazio, ovako na prvu a i kroz Bench review - Dell Monitor S3220DGF. Gotivim Dell inace, tako da mi je to svakako opcija. Da li ima nesto jos sto ima smisla, za kupiti kod nas, a da je slicnih karakteristika i boljeg odnosa cena/kvalitet/performanse?

Hvala za svaki tips!

Ja sam skoro kupovao klincu monitor i kod nas nisam mogao da nađem ama baš ništa.
A morao je da bude minimum 27", 144 Hz, IPS, 2K.
Kod nas je situacija takva, da ako ima 2K monitor, on je plafon 75 Hz. Ako se nađe monitor na 144 Hz, nema veće rezolucije od HD.
Da ne pričam o tome da je IPS, pa još ako hoćeš 1 ms mislena imenica naći, a da ga imaju na stanju.

Na kraju sam poručio ASUS TUF VG27AQ1A iz HU za 500 EUR i nisam se pokajao, sjajan gaming monitor, klasa.

Verujem u to, ponuda je ocajna generalno, a narocito sada... ovaj Dell navodno ima na stanju 'na vise mesta', ali nisam proveravao jos uvek, vikend a kasno se setih. Dobro deluje taj Asus i cena je u tom rangu, ali mi je 27 nekako 'bas ako mora', jer imam 32 vec pa zbog dualnog setup-a i mog OCD-ja... :) Vidim da navodno A**m ima Asus ROG Strix XG32VQ, to deluje zanimljivo. Plus jos jedan kandidat - LG 32GK650F-B.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo Xiaomi Curved Monitor 34" 144Hz.
Zadovoljan sam. Posebno sa cijenom koja je ispod 400e

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Interesantan predlog, svakako. Vidim da se HU review najvise svodi na 'slow response time' zamerke, a i cena je bliza 500eur trenutno.

...i pomenuti LG odozgo ^^

Da dopunim preliminarnu listu:

AOC CQ32G1 ~420eur
LG 32GK650F-B ~450eur IPS*
Dell S3220DGF ~500eur
Asus XG32VQ ~600eur

Poslednja izmena:
Ako ti odgovara flat 32", onda LG. Ako bi radije curved, Dell. Lično, preferiram prvi mada je i Dell ok (ima Picture-in-Picture modove, za razliku od LG-ja, ali ima i 3rd party programa za to).

Ima jako malo high refresh 32" IPS monitora, avaj...VA dominira tom dijagonalom.

Dobro pitanje, pošto sa curved varijantom nemam iskustva... Ovaj AOC sada je flat. I da, nekada mi se dešava da pomislim da bi curved bilo bolje rešenje za non-gaming usage. Opet, to je samo moj utisak, ne znam zapravo. Od flat-a znam šta da očekujem, a i kontam za dual setup bi bilo bolje x2 flat, nego 1-1. LG mi je deluje jako fino, jedino što je stariji model, ali dokle ga ima na stanju... who cares. Moglo bi se reći da je prvi pik za sada.

Edit: sada videh da je i LG VA... ko zna šta sam ja gledao. Ne treba noću porediti sitna slova.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo Xiaomi Curved Monitor 34" 144Hz.
Zadovoljan sam. Posebno sa cijenom koja je ispod 400e

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
Da nije ko poredio sa AOC CQ27G2U, vrijedi li prelazak na Xiaomi?

Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno