Šta je novo?

31.2 kbps

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Uvedena mi je digitalna centrala, pa sam pokusao da se kacim ali uvek se nakacim na 31.2 kbps.

Zasto to i da li to znaci da ne mogu uzeti ADSL?

Po simptomima koje si naveo verovatno si nakacen na PCM. Ako jesi onda nema nista od ADSL-a.

Ali najbolje je da posaljes upit nekom provajderu za ADSL pa ces tako biti 100% siguran.

Biranje mi je tonsko, a ovo PCM se valjda odnosi na pulsno biranje ... ili gresim?

Poslao sam upit PTT-u ali vec nekoliko dana se ne javljaju.

Nema to veze sa vrstom biranja. PCM ti dodje nesto kao moderni dvojnik.. Pricalo se dosta o tome pa ti preporucujem da ides na pretragu foruma.

SumAnuT je napisao(la):
Poslao sam upit PTT-u ali vec nekoliko dana se ne javljaju.
Pa posalji upit i nekom drugom provajderu, ja kada sam poslao beocity-ju i neobee upit za proveru tehnickih mogucnosti odgovorili su mi u roku od 48 h.

E pa sta ovaj telekom radi ovo je strasno. Platis da ti uvedu novi borj i skinu te sa dvojnika a oni ti uvale PCM.

Da si dobio PCM ne bih moga da se kacis vise od 16.2 kbps a vecina se kaci sa 14.4kbps-a. Znaci da nije u pitanju PCM nego nesto drugo.

Pokusaj da promenis podesavanja ( Extra Settings ) za modem....
Probaj drugi modem.... Jednostavno odredjeni modeli modema i odredjene centrale se ne uklapaju.

Provereno su ti uvalili PCM. Noviji PCM uredjaji ostvaruju bez problema 40k po kanalu ali dok nemas cistu paricu, bez ikakvih multipleksera i slicnih dzidzabidza ADSL neces moci da dobijes...

Inace, ako hoces da budes 100% siguran pozovi 9813 i pitaj ih da li imas PCM na liniji - duzni su da ti odgovore!

SumAnuT je napisao(la):
E pa sta ovaj telekom radi ovo je strasno. Platis da ti uvedu novi borj i skinu te sa dvojnika a oni ti uvale PCM.

Zato iskusno treba traziti ISDN prikljucak. Za njega je potrebna cista parica i ne mogu da ti uvale PCM za iste pare.

Sa PCM-om se kaci na 12k, 14.4k ili 28.8k ako "ima srece" pa mu podele liniju na samo 2 dela. 31.2 je malo cudna cifra za PCM pa je moguce i da je nesto drugo ali treba i proveriti za PCM.

Mogu da ti kazem da sam 100% siguran da imas PCM , ja se sa tim sr____ borim vec 2 godine, bezuspesno za sada, meni je konekcija uglavnom 28.8 kbps, ponekad 26.4kbps i retko i 31.2 kbps, mada mi je do skoro redovno bila 31.2 i znam da nista nisu menjali i radili. A i evo ti mali tip, ne znam dali si primetio ali recimo kad stavis slusalicu na uvo, dali cujes sum? Posto recimo dok sam ja imao cistu liniju veza je bila perfektna, i kad su mi stavili pcm automatski sam dobio sum na telefonu, e sad mozda to nije slucaj kod tebe, ali pogledaj i javi ako te ne mrzi, bas me interesuje....... I mozes da pokusas da pises zahtev korisnickom servisu telekoma za skidanje....... ako ima mogucnosti skinuce ti..... poz :wave:

Zvao sam broj koji ste mi dali. Da, imam PCM.

Receno mi je da podnesem zahtev za demontiranje uredjaja.

@deky:

ne mogu reci de nesto bas osetno susti, mali sum postoji, nista vise od toga.

SumAnuT je napisao(la):
@deky:

ne mogu reci de nesto bas osetno susti, mali sum postoji, nista vise od toga.

Pa da, to sam i mislio, videces ako budes bio srecan da ti skinu tu nesrecu sa linije, veza perfektna tj nista se ne cuje... Aj srecno sa tim....🙂

Hvala.

Nije frka, imam kablovski net, samo sam hteo da proverim mogucnosti.
Vidim da je ADSL jeftiniji i moguce su vece brzine pa reko da probam. Podnecu zahtev za skidannje PCM-a, pa ako ga skinu mozda i predjem na ADSL.

Hmmm... PCM i šum u slušalici nemaju veze. A takođe, mislio sam da je maximum za PCM 28,8. Čudno je to 31,2. Proveri.

Proverio sam, rekli su mi sa onog broja sto mi je neko dao gore da imam PCM na liniji.
Tj. verovatno nemam ja, nego taj neko kome su stavili PCM da bih ja dobio liniju.

Nazad
Vrh Dno