Šta je novo?

300W-450W: 20 napajanja na test benchu

M.A.D.

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2008
Poena
309
Link : http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3487
Treba mi neko ~400W napajanje za drugu net masinu (koristim je za skidanje,Word itd.).Ja sam u 4-lemi,Enermax Modu82+425W,Seasonic M12II-430W,Silverstone Element 400W ili Corsair CX-400W ? Kakav li je Silverpower Gorilla 400W,neko mozda cuo/video ? Ne zanimaju me jaca napajanja i isto ne volim da stedim kad su napajanja u pitanju,sta mislite ?

Imam slican problem, samo manji budzet i slabe sanse da nadjem stogod od ovoga sto si nabrojao |)))
posebno me nervira sto mi je masina sasvim lepo radila sa 250w napajanjem u frontier matx kucistu, a fakticki nema da se kupi nista ispod 500-600w (bar deklarativno|))

Vrlo koristan link, barem meni |)) hvala

ja bih uzeo onaj corsair od 450W. nije modularan, ali to mu je jedina 'mana' koliko ja znam. ima i dobar test na techreportu, mozda ce te (vas) zanimati

Poslednja izmena:
Imam slican problem, samo manji budzet i slabe sanse da nadjem stogod od ovoga sto si nabrojao |)))
posebno me nervira sto mi je masina sasvim lepo radila sa 250w napajanjem u frontier matx kucistu, a fakticki nema da se kupi nista ispod 500-600w (bar deklarativno|))

Vrlo koristan link, barem meni |)) hvala

Kako nema nista ispod 500-600w?
Ne znam za nabrojane, ali ima (u cenovniku) Chieftec GPS-350EB-101A, Chieftec GPS-400AA-101A i moj favorit GIGABYTE SUPERB / GE-R460-V1 :type:

Ne bih to,u principu mi ne treba nista jace od 400W,masina vuce svega 240W.Suzio sam izbor na
Enermax Modu82+425W,Silverstone Element 400W i Corsair CX-400W.Seasonic M12II-430W mi je ipak skupo za tu svrhu.

mislio sam nista krsteno ispod 500w, npr od ovih sa testa se slabo sta moze naci... pc silencer 370w bi mi onako bas legao...
Chieftec GPS i cooler master extreme power cu da preskocim (sad imam ovaj drugi, a prvi sam imao ranije par puta)...
hmm taj gigabyte ne deluje lose, ali ne znam bas nista o njemu? neki link, test, nesto? cena mi se svidja, ali vise volim da dam 1000 din vise za nesto sto znam da valja, nego da zbrzam sta bilo (bar da uvek tako razmisjlam |))))

@m.a.d.: ne znam gde ces naci enermax i silverstone kod nas. za seasonic je vec druga prica posto oni prave manje-vise sva napajanja (zajedno sa cwt-om). antec je u vecini slucajeva preimenovani seasonic.

@danijel00: mislim da je taj silencer bio u gigatronu, pogledaj tamo, mozda su ga ponovo dobili

@obojica: ako vam nije problem, mozete da narucite nesto preko neta. veci je izbor ako nista drugo.

hmm taj gigabyte ne deluje lose, ali ne znam bas nista o njemu? neki link, test, nesto? cena mi se svidja, ali vise volim da dam 1000 din vise za nesto sto znam da valja, nego da zbrzam sta bilo (bar da uvek tako razmisjlam |))))

Ciko, ciko, je l' sav ovaj search tvoj? ;)

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=150193

http://www.gigabyte.com.tw/Products...ec.aspx?ProductID=2796&ProductName=Superb 460

Meni vec vise meseci, 24/7, bez problema tera masinu sa koje kucam ovaj post, tako da sam generalno zadovoljan :type:

Ja koristim vec nekoliko meseci Gigabyte Superb GE-R460-V1.
Korektno napajanje,ima 400W [460W max],active PFC,12cm vent koji skoro da nisam cuo da je ubrzao,itd [a i lepa je kutija !:D].
Sa obzirom da kod mene "tera" Prescott-a 520 ,koji ne moze da se spusta vec uvek radi na deklarisanoj freq.,nekoliko hdd,par optika,ja sam zadovoljan. Nemam neku jaku graficku koja bi jos opteretila,pa ne mogu zbog toga bas da budem 100% realan.
Nesto ispod 4000din je placeno.
Jedino je malo razocarenje kad ga uzmes u ruku,posto ima active Pfc. Lakse je poprilicno od napajanja sa pasivnim Pfc [jer nema trafo-prigusnicu,posto taj deo posla "odradjuje " elektronika].
pozz

Hvala na linkovima. Proizvodjacki sajt sam bio nasao i sam, ali mi to bas nista ne znaci, ova licna iskustva jos i nisu losa, plus fsp mi je generalno prihvatljiv kao proizvodjac.

To je onda isto sto i ovo napajanje, ako sam dobro shvatio...
http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3487&p=18

Ako nije isto, onda je slicno ;)

Informacije od proizvodjaca znace ako ti je bitno koliko A i W ima na kojoj grani i koliko i kakvih konektora ima.

Ja sam mogao da opteretim masinu samo sa ORTHOS-om i 3DMark06, i nisam primetio pad napona na voltmetru.
Ne znam za ripple, ali znam da (da kucnem u drvo) nisam imao problema sa napajanjem.

Inace, masina koju gura je mali potrosac - Venice 3000+ & 2x512MB PC3200 (FSB 225MHz), PCIe GeForce 6600 (default), WD3200AAKS, Pioneer DVR-110D i FDD :type:

vidim da je manje efikasno od seasonic napajanja (triput skupljih |))), ali je efikasnost od tih 80-tak % odlicna, da ne kazem nezamisliva do pre par godina...

elem, iskopao sam svog starog enermaxa 350W bez PFC...
26A na 12V (samo jedan rail, nema sata konektora, 20pin atx konektor)...
prilicno je tiho i obzirom da nije radio godinu dana, a da je star sigurno 6-7 godina perfektan je. Otvorio sam ga, ocistio svu prasinu, prikacio i radi ko zmaj. Naponi stabilni sve super... Ups se ne zali sto nema PFC-a, a srecom sam imao jedan molex2sata adapter, tako da sam i taj problem resio |))
ostaje jedino problem viska jako dugackih kablova |>> zao mi makaze da rade, ali su mi kablovi bukvalno zakrcili kuciste...

enermax je cudo definitivno |))

khm NE |))
uvezano je sta kako moze, ali je kuciste malecno, a kablovi dzinovski i ima ih gomila...

Pa ako nisi emotivno vezan za to napajanje, ako znas sta radis i ako si siguran da ti u buducnosti nece trebati duzi kablovi, onda ih skrati, jer je provetravanje mLogo bitna stvar.

Al' sigurno vec to i sam znas ;)

Poslednja izmena:
Pa ako nisi emotivno vezan za to napajanje, ako znas sta radis i ako si siguran da ti u buducnosti nece trebati duzi kablovi, onda ih skrati, jer je provetravanje mLogo bitna stvar.

ili kupi vece kuciste:)

Samo dodatna informacija

Ne bih to,u principu mi ne treba nista jace od 400W,masina vuce svega 240W.Suzio sam izbor na
Enermax Modu82+425W,Silverstone Element 400W i Corsair CX-400W.Seasonic M12II-430W mi je ipak skupo za tu svrhu.

Ne zeleci da "reklamiram" LC i da time izazovem gnev moderatora i ostalih poznavalaca LC Power-a razmisli o LC8400P iz metatron serije
http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/SP582_LC-Power_LC8400P_300W_Report.pdf
http://www.lc-power.com/images/upload/pdf/power_189.pdf
I sto je vazno ima ga na trzistu...

ili kupi vece kuciste:)

pff vece kuciste...
prvo sam imao JOS manje, ali sam shvatio da je za mene ipak ovo minimum (da staje bar jedan 12cm vent i full size kartice, a da mi kuciste ne smeta)...

pa cekaj, centurion nije bas toliko malo kuciste.... moze tu lepo da se manevrise kablovima...

CM 541 mATX jeste malo kuciste a ovo napajanje je u vreme kad je pravljeno ocigledno zamisljeno bilo za servere, pa su i kablovi takvi (ima onaj neki cudan pljosnati prikljucak)... imao sam 531 i malo mi je zao sto sam ga se resio... posebno je nezgodno sto ne moze druga strana kucista da se skine, vec samo jedna. Ploca je okrenuta naopacke |)) blesavo je skroz i kvalitet izrade je na nivou nekog dobrog frontiera, osim prednje maske koja je stvarno lepa. Uglavnom lepo mi sad stoji iza TV-a i ne smeta nikom.

Izbacio sam kutiju za diskove, izbacio ESATA header i FW karticu i sad ima mesta za kablove za napajanje... dok mi ESATA il FW zatrebaju, lako cu ih vratiti |)) A kutija za diskove mi se ionako ne svidja kako je zamisljena, jer nit mozes ugraditi disk lako (smeta procesor) nit se hard hladi jer je daleko ispod ventilatora...

Istrolovao sam temu skroz, pa se izvinjavam autoru |)
Hteo sam GA460W da uzmem, ali se u firmi u ns gde ga ima niko ne javlja ceo dan na telefon, a kad sam dosao kuci sa posla mi se javio fax...

re za Danijela00

Gigabyte GE-R460 ima 24pin konektor iz jednog dela [ne moze se razdvojiti 20+4],tako da moze da bude mehanickih problema.
Ja sam imao problem sa jednim elektrolitom na mom Epox-u koji je bas tamo do naponskog konektora i bas na pravoj strani [gde ne treba]. Da ne bi sekao i izgubio garanciju,kupio sam zenski naponski konektor i na njega zalemio [na kratko] muski sa starog napajanja i tako napravio adapter.
Kad promenim plocu,samo izbacim adapter i gotovo.
pozz

@danijel00: vidi stvarno, pomesao sam ga 534... my bad:)

@zelko.d imam ja na ploci 24, nego je napajanje prastaro, pa ima samo 20, al sljaka sve lepo, tako da sam se zasad oladio od kupovine (kupio zeni usisivac|>>)

MAD ne rece jel odabrao nesto ?

Sta da radim :wall: s****li ste mi temu,kakva kucista,LCpower i GB napajanja spominjete.Ja sam bio kristalno jasan sta to trazim.Narucio sam na kraju Enermax Modu 82+ 425 :banana:

Narucio sam na kraju Enermax Modu 82+ 425

opa... lep izbor:) prijavi kako radi kad ga budes ubacio u masinu...

Nazad
Vrh Dno