Šta je novo?

3 Harda

• Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja
K

Kokos

Guest
Da li je ovo izvodljivo da nekako neznam kako koristim tri harda,na primarnoj grani su mi dva na sekundarnoj dvd i pisac jedino mesto za kabal je jos raid,ja bi nekako da taj treci koji bi bio u fioci znaci prenosni nekako ubacim u funkciju da li je to uopste moguce.Nezelim da koristim raid.Maticna ploca je Asus P4PE.

NARAVNO DA NE!

IDE standard omogucava samo 2 diska po grani, znaci ukupno 4 u bilo koje varijante! Mozes cak da stavis i 4 CD, ali ti to ne bi mnogo koristilo! Ono sto ti ja savetujem da uradis, jeste da RAID stavis da radi u ATA rezim, sto znaci da radi isto kao IDE! Na ATA prikljuci Hard Diskove, a CD-e mozes onda na razlicite grane! :) Ne znam zasto bezis od RAID-a?

Re: NARAVNO DA NE!

Kostamojan je napisao(la):
Ne znam zasto bezis od RAID-a?
Jedan je 40gb drugi 60 treci 80 ovaj od 60 i 80 su isti ali mi je zao da izgubim 20gb:wave;

To sto imas RAID kontroler, Promise-ov konkretno, ne znaci da diskovi moraju da rade u RAID rezimu.
Dakle, iscupaj kraj kabla na kome su ti oba harda i ubodi ih u konektor koji kontrolise Promise.
Diskovi ce ti normalno raditi, nece biti ni u kakvom RAID modu.
Taj sto mislis da setas, tj. novi koji zelis da ubacic zakaci na prvu granu koju kontrolise ICH4 (juzni most te ploce).

To je to.
Imaces dva hdd + dvd + cd-rw konstantno u funkciji a u ovaj novi kabl ces moci da kacis jedan ili dva prenosna hdd-a.

Pozdrav!

p.s. ako prebacujes hard sa koga dizes sistem na Promise-a, ne zaboravi da u BIOS-u namestis da ti Boot-Up device bude upravo promise kontroler, ako ti ostane na klasicno Floppy/CD/IDE BIOS nece traziti OS na diskovima koji su na Promise-u i nece ti se dici OS. :)

GDE mi je nestao post???

Pa i ja sam coveku odgovorio nesto slicno, ali mi je nestao post. Smrc. To nije fer, to mi se nikada ranije nije desilo!

Vrh Dno